• από Δημοσιεύθηκε στις 02-02-2012 10:27
  Προεπισκόπηση Άρθρου  Με τον ερχομό της τρίτης κατά σειράς αναβάθμισης του Lion προστέθηκαν και επίσημα τα ελληνικά για το λειτουργικό.της αγαπημένης μας εταιρίας. Προσωπικά δε θα τα κρατήσω (το πιο πιθανόν) για τον απλό λόγο ότι δεν μπορώ να συνιθίσω με τίποτα τις ελληνικές ορολογίες. Μου φαίνεται πλέον ένα σύστημα που πρέπει να ψαχτώ σαν αρχάριος για λίγο για να δω που είναι αυτό το οποίο θέλω να κάνω. Έχω την αίσθηση ότι έχει αλλάξει κάτι, πράγμα το οποίο βασικά είναι παραίσθηση. μιας και όλα βρίσκονται στη θέση τους, απλά είναι μετεφρεσμένα. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι δεν έχουν μεταφραστεί τα ονόματα των εφαρμογών της Apple σε αντίθεση με τον εξελληνισμό των Windows. Παραδείγματος χάριν ο Finder, έμεινε Finder και δεν έγινε ο Ανιχνευτής κ.ο.κ.
  από Δημοσιεύθηκε στις 07-10-2011 19:10
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Χρησιμοποιώντας το Spotlight μπορούμε να βρούμε τα αρχεία που θέλουμε στον υπολογιστή μας. Επίσης από το ειδικό κουμπί στην πάνω δεξιά πλευρά του Safari, μπορούμε να δούμε τα αρχεία που έχουμε κατεβάσει στον υπολογιστή μας (Show downloads), εφόσον έχουμε επιλέξει από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, να μην διαγράφονται αυτόματα με το κατέβασμά τους από την λίστα. Στο OS X Lion έχουμε την δυνατότητα να σύρουμε τα αρχεία μας είτε από το Spotlight, είτε από την λίστα Downloads στον Safari στο Desktop.
  από Δημοσιεύθηκε στις 27-09-2011 20:17
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Η Apple στο OS X Lion έχει συμπεριλάβει μια εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία, το Resume, το οποίο επαναφέρει τις εφαρμογές και το λειτουργικό στην τελευταία κατάσταση πριν τον τερματισμό τους. Θα βρείτε ήδη ένα σχετικό tip πως μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή την δυνατότητα μεμονωμένα κατά το κλείσιμο μιας εφαρμογής, και η λειτουργία αν και χρήσιμη, σε κάποιες περιπτώσεις ενδεχομένως να μην εξυπηρετεί τους χρήστες. Έχουμε λοιπόν την δυνατότητα, μέσα από τις ρυθμίσεις του συστήματος να επιλέξουμε καθολική απενεργοποίηση του Resume.
  από Δημοσιεύθηκε στις 16-09-2011 16:14
  Προεπισκόπηση Άρθρου


  Στο System Preferences υπάρχουν συγκεντρωμένες όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν το σύστημα μας. Όμορφα χωρισμένες σε κατηγορίες ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τις προσωπικές του ρυθμίσεις, ρυθμίσεις που αφορούν το hardware, το ίντερνετ ή ακόμα και το ίδιο το σύστημα καθώς και ρυθμίσεις τρίτων εφαρμογών αν και εφόσον το επιτρέπουν. Ένα ωραίο tip είναι ότι μπορούμε να κρύψουμε όσα και όποια εικονίδια επιθυμούμε από τα System Preferences και να τα ξαναεμφανίσουμε ανά πάσα στιγμή. Πάμε να δούμε λοιπόν πως το κάνουμε..

  Η διαδικασία μπορεί να γίνει με 2 τρόπους, εξίσου εύκολοι και οι δύο.

  από Δημοσιεύθηκε στις 14-09-2011 20:55
  Προεπισκόπηση Άρθρου


  Το Launchpad, όπως ήδη γνωρίζουμε είναι ένας εναλλακτικός τρόπος εντοπισμού και έναρξης των εφαρμογών μας. Με την αγορά κάποιας εφαρμογής από το Mac App Store, γίνεται αυτόματη εγκατάσταση της στο σύστημα μας και αυτόματη τοποθέτηση της στο Launchpad. Τι γίνεται όμως με τις εφαρμογές που αποκτάμε εκτός Mac App Store; Μπορούμε να τις έχουμε στο Launchpad; Απλές απορίες οι οποίες μπορούν να δημιουργηθούν στο καθένα μας κάποια στιγμή. Πιστέψτε με, εξίσου απλές είναι και οι απαντήσεις. Για πάμε να δούμε..
  από Δημοσιεύθηκε στις 12-09-2011 15:24
  Προεπισκόπηση Άρθρου


  Ένα από τα καινούργια χαρακτηριστικά του OS X Lion, είναι το Launchpad. Το Launchpad είναι ένας εναλλακτικός τρόπος εντοπισμού και έναρξης των εφαρμογών, με λειτουργικότητα και εμφάνιση που έρχεται από το iPad. Εκτενή ανάλυση έχει γίνει από τις δοκιμές και το review του Μιχάλη και δεν υπάρχει λόγος να πούμε κάτι παραπάνω. Ένα μικρό οπτικό tip όμως που υπάρχει και αξίζει να αναφερθεί είναι η αλλαγή του background effect του Launchpad. Πάμε λοιπόν..
  από Δημοσιεύθηκε στις 12-09-2011 13:12
  Προεπισκόπηση Άρθρου  Στο Lion η Apple παρουσίασε τις full-screen εφαρμογές, οι οποίες φυσικά καταλαμβάνουν όλο το χώρο της οθόνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην βλέπουμε ούτε τη μπάρα με τα μενού, ούτε το Dock μας και γενικότερα τίποτα άλλο πέραν της εφαρμογής που τρέχουμε. Για τη μπάρα με τα μενού, αρκεί να πάμε τον κέρσορα του ποντικιού στο επάνω μέρος της οθόνης, όπου βρίσκεται κανονικά, και εμφανίζεται. Για το Dock δεν είναι τόσο απλό, αλλά ούτε και δύσκολο. Βρίσκεται ουσιαστικά ακόμα εκεί κρυμμένο και περιμένει ένα απλό Gesture μας για να εμφανιστεί ξανά. Πάμε λοιπόν να το εμφανίσουμε...

  από Δημοσιεύθηκε στις 08-09-2011 13:38
  Προεπισκόπηση Άρθρου


  Το Mission Control επιτρέπει στον χρήστη να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τα παράθυρα, τις εφαρμογές και τα spaces, στον υπολογιστή Mac. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δυνατότητες του Mission Control μπορείτε να διαβάσετε και στην σχετική δοκιμή του MacLife.gr. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης λειτουργίας στο OS X Lion, είναι η μετακίνηση των παραθύρων μεταξύ των ενεργών spaces που έχει δημιουργήσει ο χρήστης. Επιλέγοντας ένα παράθυρο μπορούμε να το μετακινήσουμε από το ένα space στο άλλο. Προκειμένου όμως να μετακινήσουμε το σύνολο των ανοικτών παράθυρων μιας εφαρμογής πρέπει να προσέξουμε που θα κατευθύνουμε τον κέρσορα του ποντικιού.

  Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίαΤελευταία