• Παραμένει ο Bob Mansfield

    Τον Ιούνιο η Apple είχε ανακοινώσει πως ο κ. Bob Mansfield, ανώτατος αντιπρόεδρος του τμήματος hardware (SVP of Hardware Engineering) για πολλά έτη στην εταιρία, επρόκειτο να αποχωρήσει. Την θέση του είχε αναλάβει προσωρινά ο κ. Dan Riccio, ο οποίος κατείχε έως τότε την θέση του αντιπρόεδρου του τμήματος hardware για το iPad (VP of iPad Hardware Engineering). Στις αρχές της εβδομάδας η Apple ανακοίνωσε πως οι κύριοι Dan Riccio και Craig Federighi, αντιπρόεδροι των τμημάτων hardware engineering και mac software αντίστοιχα, προήχθησαν σε ανώτατοι αντιπρόεδροι των τμημάτων τους και πλέον αποτελούν κομμάτι της εκτελεστικής ομάδας του Tim Cook.

    Πλέον οι δύο κύριοι αναφέρονται κατευθείαν στον CEO της Apple, ενώ η θέση που ανέλαβε ο κ. Dan Riccio είναι πια ακριβώς η ίδια που κατείχε ο κ. Bob Mansfield. Θα περίμενε κανείς πως αυτό θα σήμαινε ότι έφτασε η ώρα που θα αποχωρήσει ο κ. Mansfield από την Apple, στην οποία βρίσκεται από το 1999, όμως κατά ένα περίεργο τρόπο δεν έγινε το αναμενόμενο. Ο κ. Mansfield παραμένει στην εκτελεστική ομάδα της Apple και μάλιστα είναι ο μοναδικός που φαίνεται να μην έχει συγκεκριμένο ρόλο μέσα σ' αυτήν και αναφέρεται απλά ως ανώτατος αντιπρόεδρος. Ορισμένοι πιστεύουν πως αυτή είναι μία κίνηση στρατηγικής από τον κ. Tim Cook, καθώς δεν θα ήθελε να τον αφήσει "ελεύθερο" και να καταλήξει σε κάποια μεγάλη ανταγωνιστική εταιρία όπως για παράδειγμα στη Samsung. Ας μην ξεχνάμε πως ο κ. Mansfield είναι από τους λίγους μέσα στην εταιρία που ξέρει τόσα πολλά "μυστικά" για την κατασκευή των προϊόντων της και φαίνεται πως η πρόωρη "συνταξιοδότηση" του κ. Bertrand Seriet τους στοίχησε. Ο κ. Seriet ήταν επικεφαλής της ομάδας του Mac OS X και όταν "συνταξιοδοτήθηκε" πρόωρα, κατέληξε να εργάζεται πλέον στην ομάδα κατασκευής του Parallels.

    Άλλοι πιστεύουν πως ο ρόλος του έχει μείνει σκοπίμως κρυφός, διότι ο CEO της Apple του έχει αναθέσει την παρακολούθηση και κατασκευή μίας τηλεόρασης από την Apple, που κυκλοφορεί αρκετά ως φήμη τα τελευταία χρόνια. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και ο χρόνος θα μας δείξει ποια είναι τα σχέδια του Tim Cook και της Apple.


    Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά ως θέμα στο φόρουμ: Παραμένει ο Bob Mansfield από τον 8u88l3 Πλοηγηθείτε στο αρχικό θέμα