PDA

View Full Version : iWork ή OpenOffice.org



greatst
10-12-2009, 08:02
Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το OpenOffice.org. Κατά τη γνώμη όσων έχουν χρησιμοποιήσει και τα δύο, αξίζει τα ~88 ευρώ το iWork? Ποια τα βασικά του πλεονεκτήματα έναντι του OpenOffice.org?

Για να προλάβω κάποιες απαντήσεις:

1) Yes, google IS my friend αλλά θέλω τις απόψεις χρηστών που έχουν χρησιμοποιήσει και τα δύο προγράμματα και όχι κάποιο review ή κάποιο βίντεο με σύνοψη των δυνατοτήτων.

2) Ναι, έχω κατεβάσει το trial του iWork αλλά προτού το χρησιμοποιήσω θέλω να έχω ήδη μια άποψη. Αλλήθεια, είδα στο apple.com ότι μπορείς να αγοράσεις τον σειριακό αριθμό του trial και να σου σταλεί άμεσα, αλλά αυτό ισχύει και για Ελλάδα; Διότι στις χώρες δεν μας είχε!

glarobats
10-12-2009, 11:06
Απο την πρωτη στιγμη που πηρα το mb μου σκεφτομουν πως θα μπορεσει να προσαρμοστει η γυναικα μου χωρις να χασει σχεδον κανενα (κουμπι) του ms office. Το iwork ειναι ενα τελειο προγραμμα οπως τα περισοτερα προγραμματε της apple αλλα εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα...
Το format στο οποιο αποθηκευονται τα αρχεια του π.χ. pages ειναι (οτιναναι.pages). To format αυτο δεν ειναι συμβατο με κανενα αλλο προγραμμα στην αγορα , δηλαδη εαν δεν εχεις εναι mac και το iwork δεν μπορεις ουτε να ανοιξεις το αρχειο ουτε να το επεξεργαστεις. Οποτε λες θα το αποθηκευσω σε .doc format και καθαρισα...
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα γιατι εαν φτιαξεις ενα κειμενο στο pages και το αποθηκευσεις σε .doc format υπαρχει μια μεγαλη περιπτωση να μην αποθηκευτει ετσι οπως το εχεις συνταξει.
Επισεις δεν χρειαζεσαι και πολυ μεγαλη προσπαθεια για να μαθεις το of.
Οποτε για τον λογο της συμβατοτητας και ευχρηστιας κατεληξα στο open office το οποιο μπορει να αποθηκευει σε .doc αλλα και .odt format αλλα τουλαχιστον κυκλοφορει σε εκδοση και για mac και για linux και για τα μισητα windows.
Α!!!!! Ειναι και τσαμπε...

kostaseg
10-12-2009, 12:42
Δεν θα ειναι και τοσο αμεροληπτη η απαντηση μου γιατι ειμαι χρηστης του ms office sxedon 15 χρονια, οπότε θα συνειγορήσω υπερ αυτου που μοιαζει περισσοτερο με τα office.
Θεωρω λοιπόν οτι δεν αξιζει να δωσει κανεις χρηματα για το iwork.

Τα openOffice.org κανουν μια χαρα την δουλεια τους, ειναι σχετικα γρηγορα και σχεδόν πανομοιοτυπα με τα office 2003.

H διαφορα υπερ των openOffice.org ειναι κατι περισσοτερο απο εμφανης στο excel.

Αν συνυπολογήσεις οτι ειναι και δωρεαν δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις το iWork το οποίο ειναι κάτι σαν τα work των windows που δινουν συνηθως δωρο με αγορα νεου λαπτοπ.

Γενικα τα mac εχουν προβλημα στο θεμα excel και απαιτητικοί χρηστες που λογο δουλειας ειναι το βασικο τους εργαλειο θα εχουν προβλημα ακομα και με το MS Office for Mac το οποίο η Microsoft εχει φροντίσει να μην ειναι το ίδιο καλό με τα office 2007.

Economou D.
10-12-2009, 12:59
Εγώ από την άλλη απορώ γιατί δεν το δοκιμάζεις αφού το έχεις ήδη κατεβάσει. Δεν υπάρχει καλύτερη άποψη από την δική σου για να δεις αν σου κάνει ή όχι.

leonbis2000
10-12-2009, 13:35
Δεν έχω χρησιμοποιήσει Open Office αλλά χρησιμοποιώ iWork και μπορώ να πώ ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Δεν έχεις κανένα περιορισμό και ειδικά το Keynote και το Pages είναι τρομερά. Το Numbers δεν το πολυχρησιμοποιώ διότι λόγο σχολής πρέπει να δουλεύουμε σε excel και υπάρχουν ασυμβατότητες στην μετατροπή των φορμά και επίσης πρέπει να υστερεί σε κάποιες ψαγμένες δυνατότητες. Γενικά όμως αξίζει ειδικά για τα δύο πρώτα.

glarobats
10-12-2009, 14:07
Για σωσε μια παρουσιαση του keynote σε powerpoint...
Με μιας εχεις χασει τα transitions του keynote.

leonbis2000
10-12-2009, 14:10
Για σωσε μια παρουσιαση του keynote σε powerpoint...
Με μιας εχεις χασει τα transitions του keynote.

Ε καλά εννοείται αυτό! Αφού δεν υπάρχουν αντίστοιχα transitions στο powerpoint πώς να τα πραγματοποιήσει το powerpoint??? Βάζει ότι πιο κοντά υπάρχει στην κίνηση.

user4567
10-12-2009, 14:51
Δεν υπάρχει καλύτερη άποψη από την δική σου για να δεις αν σου κάνει ή όχι.

Σωστός ο Δημήτρης... :a014:
Εγω δουλεψα και τα τρία και παρ΄όλο που όλοι μου έλεγαν το (δεν θέλω ούτε το όνομα να πώ) εγώ αγόρασα το iWork γιατί το γούσταρα... Απλά, μην ακούς κανέναν απο εμας σ΄αυτό το θέμα.... οι ανάγκες σου είναι μοναδικές!

greatst
10-12-2009, 16:35
Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες/απόψεις/κλπ! :bravo-009:

Μήπως ξέρει κανείς τίποτε σχετικά με το παρακάτω;


...

... Αλήθεια, είδα στο apple.com ότι μπορείς να αγοράσεις τον σειριακό αριθμό του trial και να σου σταλεί άμεσα, αλλά αυτό ισχύει και για Ελλάδα; Διότι στις χώρες δεν μας είχε!

hasodikis
10-12-2009, 19:42
από τότε που χρησιμοποιώ mac os x (περίπου ένα χρόνο) και λόγο δουλειάς (δικηγόρος= κείμενα κείμενα κείμενα και κανα λογιστικό φύλλο) δοκίμασα όλες τις σουίτες επεξεργασίας κειμένου. openoffice, neoffice, ms office, iwork, και διάφοα άλλα προγράμματα που είναι εντελώς ακατάλληλα για επεξεργασία κειένου.
Όλα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Ας τα δούμε (κατά τη γνώμη μου πάντα)

1. MS Office. δεν μου αρέσει που είναι εντελώς διαφορετικό το περιβάλλον εργασίας. Το να δουλέυω με τον inspector ανοικτό μου τη δίνει. Επίσης δεν έχει ελληνικό ορθογράφο και δεν λειτουργεί ο ορθογραφικός έλεγχος τυο mac os x. Αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος στην ήδη τσιμπημένη τιμή του. ΚΑτά τα άλλα πλήρης συμβατότητα με τα φορματ των windows.
2. Openoffice. Αρκετά καλό, με ορθογράφο, πλήρες αλλά με όχι τόσο καλή υποστήριξη στα εγγενή format των windows κυρίως στη μορφοποίηση κειμένων και ιδίως όταν έχουν πίνακες.
3. Neoffice. Τα ίδια με το ανωτέρω αλλά περισσότερο κομμένο και ραμένο στο Mac os X. Το προτιμώ.
4. iWork. Το έχουν χαρακτηρίσει ελλιπές. Τι να πώ. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχει καταντήσει το πρόγραμμα της επιλογής μου . Έχει όντως ελλείψεις. Αλλά στην περίπτωσή μου αυτές μάλλον δεν ειναι ορατές γιατί δε μου χρειάζονται τα χαρακτηριστικά αυτά. Το θεωρώ πιο ελαφρύ και κάνει παπάδες στη μορφοποίηση κειμένου, ειδικά σε πίνακες. Έχει όμως ένα μεγάλο για μένα κακό. Έχει απίστευτα κακή συμβατότητα με το doc φορματ.
Αν αποθηκέυσεις ένα σύθετο έγγραφο σε doc και προσπαθήσεις να το ανοίξεις στα windows, αντιμετωπίζεις τις εξής δύο πιθανότητες. α) θα κρασάρει το word και β) η μορφοποίηση θα έχει χαθεί ή αλλοιωθεί σε απίστευτο βαθμό. Κατά πολυ χειρότερο από το openoffice.
Προσωπικά αυτό δε θα με ένοιαζε αν δεν ήμουν σε γραφείο με πολλούς δικηγόρους (χεχεχεχ γίναμε και πολλοί) ή αν ήμουν σε ένα γραφειό με άλλα mac (στραβοί τι να πω... εδώ πήγαν να μου βάλουν windows server,..... ευτυχώς το μυρίστηκα έγκαιρα και τους πήρε ο κόκκινος διάολος του bsd).

anastasios4350
11-12-2009, 09:24
Καλημέρα.
Σας προτείνω να δοκιμάσετε έναν κλώνο του Open Office, το 'GO Open Office' της Novell. Έχει καλύτερη συμβατότητα με το MS Office απ' ότι το "κλασσικό" Open Office. Βγαίνει σε εκδόσεις για Windows, MacOS X, Linux. Έχω δοκιμάσει την έκδοσή του για Windows και έχει πραγματικά πολύ καλή συμβατότητα!
Μπορείτε να το βρείτε στο go-oo.org/download/

gpelekanos
06-01-2010, 20:19
Μηπως γνωριζει καποιος γιατι στο open office οταν κανω bullets and numbering καποιες προτασεις με στρογγυλό σημειο αυτο αλλαζει αφου αποθηκευσω και ανοιξω το εγγραφο ξανα σε σχημα κλακετας !!!!!!! :a015rt:

greatst
07-01-2010, 15:05
Μηπως γνωριζει καποιος γιατι στο open office οταν κανω bullets and numbering καποιες προτασεις με στρογγυλό σημειο αυτο αλλαζει αφου αποθηκευσω και ανοιξω το εγγραφο ξανα σε σχημα κλακετας !!!!!!! :a015rt:

Υποθέτω ότι δεν αποθηκεύεις στο "εγγενές" φορμάτ του OpenOffice.org, δηλαδή ως Open Document Format (επέκταση αρχείου: odt), αλλά σε φορμάτ του MS Office?

gpelekanos
07-01-2010, 17:22
Υποθέτω ότι δεν αποθηκεύεις στο "εγγενές" φορμάτ του OpenOffice.org, δηλαδή ως Open Document Format (επέκταση αρχείου: odt), αλλά σε φορμάτ του MS Office?

σωστα , δεν το αποθηκευω σε odt.

greatst
07-01-2010, 18:03
σωστα , δεν το αποθηκευω σε odt.

Τότε αυτό που περιγράφεις είναι κάτι που όντως συμβαίνει και σε έναν βαθμό είναι αναμενόμενο, αν και -όντως- ενοχλητικό. Σου προτείνω να αποθηκεύεις σε odt και όταν πρόκειται να δώσεις το έγγραφο αλλού (όπου δεν χρησιμοποιούν OpenOffice.org) να κάνεις ένα ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της τρέχουσας μορφής του εγγράφου στο φορμάτ που πρέπει.

trizoni
08-01-2010, 21:40
Νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να δοκιμαστει το Abiword (http://www.abisource.com/)
Ελαφρυ, πολυπλατφορμικο και δουλευει με ολα τα γνωστα format αρχειων επεξεργασιας κειμενου.
Αν και δεν αποτελει πληρη σουιτα γραφειου, ειναι εξαιρετικο για αυτους που κατα κυριο λογο χρησιμοπουν επεξεργασια κειμενου.

greatst
09-01-2010, 12:46
Θεωρείς ότι το πρόγραμμα που αναφέρεις έχει καλύτερη συμβατότητα με το format του MS-Office από ότι το OpenOffice.org ?

gpelekanos
10-01-2010, 00:49
υπαρχει καποιος οδηγος για το πως ενεργοποιουμε τον ορθογραφικο ελεγχο στο open office ;
Εχω κατεβασει και εγκαταστησει το Ελληνικο λεξικο αλλα δεν μπορω να το κανω να διορθωσει. :a068:

trizoni
11-01-2010, 00:28
Θεωρείς ότι το πρόγραμμα που αναφέρεις έχει καλύτερη συμβατότητα με το format του MS-Office από ότι το OpenOffice.org ?

Εαν εννοεις το Abiword, μπορω να πω οτι εχει εφαμιλη συμβατοτητα. Το σημαντικο ειναι οτι δουλευει σε OSX, Linux και Win, οτι το εχω δοκιμασει σε ολα τα προαναφερομενα λειτουργικα και οτι δεν αντιμετωπισα κανενα απολυτως προβλημα συμβατοτητας.
Επιμενω οτι αξιζει μια δοκιμη.

trizoni
11-01-2010, 07:46
υπαρχει καποιος οδηγος για το πως ενεργοποιουμε τον ορθογραφικο ελεγχο στο open office ;
Εχω κατεβασει και εγκαταστησει το Ελληνικο λεξικο αλλα δεν μπορω να το κανω να διορθωσει. :a068:

Αφου εγκαταστησεις το λεξικο μεσω του μενου Tools-->Extensions manager, μετα μεσα απο το μενου Tools-->Language-->For All Text-->Greek ενεργοποιεις τον ορθογραφικο ελεγχο για το εγγραφο.

korleone
04-02-2010, 09:47
Μάλλον μόνο σε εμένα φάνηκε πάρα πολύ αργό το openoffice!!!Σε όποιον το χω πεί δεν το χει παρατηρήσει...Δεν ξέρω,πάντως αν έχετε να κάνετε με excelοφυλα τα οποία έχουν μεγάλο όγκο πληροφοριών ή αντίστοιχα word και ppt θα πρότεινα να μην σκεφτείτε καν το openoffice...

Όσο καλό και αν είναι το iwork(για μένα δεν παρουσιάζει ελλείψεις)η συμβατότητα πιστεύω,για κάποιον που δουλεύει π.χ. σε εταιρία και ανταλλάσει αρχεία με συναδέλφους που δυστυχώς δεν έχουν mac,είναι πρωταρχικής σημασίας.

Τι μένει???MSoffice for mac.Σημειώνω οτι είναι το μονο πρόγραμμα που κολλάει,αλλά κάνω τη δουλειά μου χωρίς πρόβλημα.Γιατί ωραία όλα τα άλλα(ωραία η φιλοσοφία του open office,πολύ καλοστημένο και όμορφο το iwork αλλά όταν είναι να κάνεις δουλειά...)

Ελπίζω με τη γενικότερη άνοδο της Apple να δούμε άσπρη μέρα και σε αυτό το κομμάτι.

gregoire
04-02-2010, 11:52
To είδα σε ένα φίλο μου, που είχε εγκαταστήσει έναν Ηackintosh.


Αφού δοκιμασε ολες τις λυσεις, Office for mac, iWorks, OpenOffice, και γεύτηκε ολες τις απογοητεύσεις των προγραφισαντων, κατεληξε στι εξής:


Office 2003 for Windows πλήρες, μέσα από Crossover!
Δούλευε πολύ καλά, χωρίς κωλύματα, είχε ταυτόχρονο ορθογραφικό λεξικό για 2 γλώσσες, απόλυτη συμβατότητα και μπορούσε να δει και τον MS exchange server (αν και δεν τον ενδιέφερε).

dyrer
13-02-2010, 15:26
Openoffice 3.2

gpelekanos
13-02-2010, 15:29
Openoffice 3.2
Υπαρχει 3.2;
3.1 νομιζω ειναι η τελευταια.

dyrer
13-02-2010, 15:38
εχει μερικές μέρες που βγήκε η 3.2 με βελτιώσεις όπως η ταχύτητα

gpelekanos
13-02-2010, 15:42
εχει μερικές μέρες που βγήκε η 3.2 με βελτιώσεις όπως η ταχύτητα

Γιατι δεν βρισκει καμια αναβάθμιση τοτε;

greatst
13-02-2010, 19:11
Γιατι δεν βρισκει καμια αναβάθμιση τοτε;

Το κατεβάζεις, το εγκαθιστάς και σε ρωτάει εάν θέλεις να αντικαταστήσει την παλιά έκδοση. Απλά και όμορφα! Καμία ανάγκη να δεις εάν βρίσκει ή δεν βρίσκει αναβαθμίσεις.

Το κατεβάζεις από τη διεύθυνση: http://el.openoffice.org/about-downloads.html

tempo
26-02-2010, 21:42
αν βάλω το openoffice 3.2 στα αγγλικά θα έχω πρόβλημα με ορθογραφία κλπ όταν γράφω ελληνικό κείμενο;

marios1508
27-02-2010, 00:19
κι εγω το open office χρησιμοποιω αυτην την στιγμη...αλλα αρχιζω να καλοβλεπω το iwork..και μαλλον με βλεπω να το αγοραζω!!

gpelekanos
27-02-2010, 08:16
αν βάλω το openoffice 3.2 στα αγγλικά θα έχω πρόβλημα με ορθογραφία κλπ όταν γράφω ελληνικό κείμενο;

Οχι , την γλώσσα ορθογραφίας την ρυθμίζεις εσυ.

alelos
27-02-2010, 11:21
Παιδιά από άποψη ταχύτητας (κυρίως) αλλά και επιλογών ποιό θα διαλέγατε openoffice 3.2 ή neooffice?

Eliza
25-03-2010, 11:39
ίσως η απάντηση μου να έρχεται λίγο καθυστερημένα...
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιούσα το office για πολλά χρόνια, αλλά αποφάσισα όταν το γύρισα σε mac, να πάρω όλο το πακέτο (iwork δηλαδή). Αν ήθελα να έχω τέτοια πρόγραμματα (που είναι των windows, θα έκανα bootcamp και αν κάνω bootcamp, τι το πήρα το mac...)

για μένα λοιπόν δεν είναι πρόβλημα η μη καλή ανταπόκριση που έχει όταν τοποθετείς το έγγραφο σου σε κάποιο pc με windows...

Αυτό που προσωπικά με ενοχλεί σφόδρα (ίσως γιατί δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα) είναι ο ελληνικός ορθογράφικος έλεγχος. Και εκεί έρχεται το πρόβλημα της συμβατότητας, γιατί πρέπει να περάσεις το κείμενο σε ένα office για να στο κοιτάξει και ο μόνος τρόπος για να μην χαλάσει τις ρυθμίσες του κειμένου σου είναι να το κάνει pdf (κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα βολικό όταν θέλεις να διορθώσεις κάτι)...

Να βάλω όμως στα προτερήματα του iwork, ότι έχει πάρα πολλά format για να διαλέξεις τόσο στο pages όσο και στο numbers. Προσωπικά επειδή η δουλειά μου είναι κείμενα κείμενα και λίγο κείμενα παραπάνω (αλλά δεν είμαι δικηγόρος :nono::a050:), με βολεύει απόλυτα η "κοινή λογική" που έχει το pages. Και για να σου δώσω ένα μικρό παράδειγμα... Για να βάλω μία εικόνα στο word πάω αποθηκεύω την εικόνα, εισαγωγή εικόνας, μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα.... Στο pages κάνεις drag and drop... τώρα ίσως και να τα ωραιοποιώ γιατί πράγματι εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου....

Αλήθεια το neoffice είναι καλό? Είχα ακούσει για αυτό αλλά δεν αξιώθηκα να το δοκιμάσω:danceyes:

stayros
25-03-2010, 11:55
ίσως η απάντηση μου να έρχεται λίγο καθυστερημένα...
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιούσα το office για πολλά χρόνια, αλλά αποφάσισα όταν το γύρισα σε mac, να πάρω όλο το πακέτο (iwork δηλαδή). Αν ήθελα να έχω τέτοια πρόγραμματα (που είναι των windows, θα έκανα bootcamp και αν κάνω bootcamp, τι το πήρα το mac...)

για μένα λοιπόν δεν είναι πρόβλημα η μη καλή ανταπόκριση που έχει όταν τοποθετείς το έγγραφο σου σε κάποιο pc με windows...

Αυτό που προσωπικά με ενοχλεί σφόδρα (ίσως γιατί δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα) είναι ο ελληνικός ορθογράφικος έλεγχος. Και εκεί έρχεται το πρόβλημα της συμβατότητας, γιατί πρέπει να περάσεις το κείμενο σε ένα office για να στο κοιτάξει και ο μόνος τρόπος για να μην χαλάσει τις ρυθμίσες του κειμένου σου είναι να το κάνει pdf (κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα βολικό όταν θέλεις να διορθώσεις κάτι)...

Να βάλω όμως στα προτερήματα του iwork, ότι έχει πάρα πολλά format για να διαλέξεις τόσο στο pages όσο και στο numbers. Προσωπικά επειδή η δουλειά μου είναι κείμενα κείμενα και λίγο κείμενα παραπάνω (αλλά δεν είμαι δικηγόρος :nono::a050:), με βολεύει απόλυτα η "κοινή λογική" που έχει το pages. Και για να σου δώσω ένα μικρό παράδειγμα... Για να βάλω μία εικόνα στο word πάω αποθηκεύω την εικόνα, εισαγωγή εικόνας, μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα.... Στο pages κάνεις drag and drop... τώρα ίσως και να τα ωραιοποιώ γιατί πράγματι εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου....

Αλήθεια το neoffice είναι καλό? Είχα ακούσει για αυτό αλλά δεν αξιώθηκα να το δοκιμάσω:danceyes:

ειπες την σωστη φραση "η κοινη λογικη". Αυτη ειναι η ουσια πισω απο αυτην την εκπληκτικη σουιτα.

alelos
25-03-2010, 12:21
Συμφωνώ ωραίο το iwork (αν και το excel υπερέχει) αλλά ρε παιδιά όταν δουλεύεις σε εργαστήριο που οι υπόλοιποι 10 έχουν pc και office απλά δεν γίνεται...

Λόγω ανάγκης office for mac, είναι το καλύτερο που θα κρατήσει το format του κειμένου-excel-powrpoint μετά από συνεχείς ανταλλαγές του αρχείου με συναδέλφους.

Για προσωπικά κείμενα (που ξέρω ότι δεν θα χρειαστεί να ανταλλάξω) χρησιμοποιώ το iwork.

TasosK
25-03-2010, 13:35
Λόγω ανάγκης office for mac, είναι το καλύτερο που θα κρατήσει το format του κειμένου-excel-powrpoint μετά από συνεχείς ανταλλαγές του αρχείου με συναδέλφους.

Δε θα συμφωνήσω σε αυτό. Προσωπικά έχω δεί πααααααρα πολλές ασυμβατοτητες σε αρχεία φτιαγμένα σε office for mac και μετά άνοιγμά τους με office σε windows. Ειδικά στο powerpoint.

iPant
25-03-2010, 13:49
Αυτό που προσωπικά με ενοχλεί σφόδρα (ίσως γιατί δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα) είναι ο ελληνικός ορθογράφικος έλεγχος. Και εκεί έρχεται το πρόβλημα της συμβατότητας, γιατί πρέπει να περάσεις το κείμενο σε ένα office για να στο κοιτάξει και ο μόνος τρόπος για να μην χαλάσει τις ρυθμίσες του κειμένου σου είναι να το κάνει pdf (κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα βολικό όταν θέλεις να διορθώσεις κάτι)...


Για δες αυτό το θέμα (http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?t=4800)... Θα σε βοηθήσει να έχεις ορθογραφία (αγγλικά και ελληνικά ταυτόχρονα) σε αρκετές εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων των pages, numbers, keynote

alelos
25-03-2010, 18:44
Taso ok δεν λέω ότι είναι 100% format compatible αλλά σε σχέση με άλλα;

Έχεις δεί κάτι καλύτερο;

TasosK
25-03-2010, 18:54
Taso ok δεν λέω ότι είναι 100% format compatible αλλά σε σχέση με άλλα;

Έχεις δεί κάτι καλύτερο;

Δυστυχώς όχι! Και όσο το numbers μένει πολύ πίσω σε δυνατότητες από το excel με κρατάει κι εμένα από το να χρησιμοποιώ αποκλειστικά το iWork.
Πάντως είναι αρκετά περίεργη η συμβατότητα keynote με Powerpoint Windows και η μη συμβατότητα Powerpoint mac με powerpoint windows!!!!!!!

g.kap
29-03-2010, 16:23
Είναι ένα κομμάτι δύσκολο αλλά και απαραίτητο για αρκετά άτομα νομίζω. Αν κι εμένα θα μου άρεσε να μπορώ να δημιουργώ στο mac μου με iwork, παρόλα αυτά όταν χρειάζομαι να μεταφέρω στην δουλειά αρχεία σε windows ή και το αντίστροφο υπάρχει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο με την συμβατότητα. Δεν ξέρω αν κάποιος έχει βρεί κάποια λύση πάνω στο iwork για αυτό το θέμα και μπορεί να βοηθήσει;