PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση: iTunes και τακτοποιηση τραγουδιών


jimbakl
25-01-10, 19:47
καλησπερα...ειμαι λιγο δυσαρεστημενος να το πω???ακομα κολλημενος με τα sVista που εχω στο pc???
δεν ξερω, αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι στο itunes δεν μπορω να βλεπω τα αρχεια μου ετσι ανακατα....ενω στο αρχειο που μαζευω την μουσικη μου, τα εχω ολα τα αρχεια στην τριχα. ανα τραγουδιστη, ανα ειδος κτλ...μηπως υπαρχει καποιος τροπος να τα τακτοιποιησω καπως ετσι και στο i tunes και να μην μου τα βγαζει ολα τα τραγουδια χυμα?ενω εγω εχω ολα τα τραγουδια μεσα σε φακελους με εξωφυλλα των cd, στο itunes αλλου το ενα τραγουδι , αλλου το αλλο...:b015:
ξερει κανεις τπτ γι αυτο???

peskat
25-01-10, 20:36
Τα iTunes λειτουργούν με βάση τα id3 tags που έχει κάθε αρχείο, και όχι με βάση το φάκελο και το όνομα του αρχείου. Το πιο πιθανό είναι τα τραγούδια να βγαίνουν ανάκατα γιατί έχουν λάθος ή ελλιπή tags. Υπάρχουν αρκετά εργαλεία που συμπληρώνουν είτε αυτόματα είτε "χειροκίνητα" τα tags.

jimbakl
25-01-10, 20:40
όπως???
κανενα ευχρηστο ξέρεις?

georgetsapalos
25-01-10, 20:48
Για χειροκινητη διορθωση καλο ειναι το -the tagger-.Εαν ομως εχεις μεγαλη μουσικη βιβλιοθηκη χειροκινητα ειναι σχεδον αδυνατον οποτε πας σε εργαλεια αυτοματης ευρεσης και διορθωσης μεσω web.Για μενα το πιο ενημερωμενο απαυτα -και εχω δοκιμασει πολλα-ειδικα εαν εχεις ελληνικα τραγουδια,αφου στα ξενα λιγο πολυ ολα κατι κανουν,ειναι το TUNEUP GOLD,Αξιζει τα χρηματα που ζητα και με το παραπανω.-

Carpe_Diem_Rj
25-01-10, 20:58
Και εγω αυτο εχω φιλε μου το tune up gold .
Να σε ρςτησς μιας και το χρησιμοποιεις και εσυ οταν εχεις ενα server και τον βλεπει κανονικα το itunes παιζει κανονικα η μουσικη οταν ομως παρω τα τραγουδια και τα συρω στο tune up δεν τα δεχετε. Ενω απο το music του itunes τα δεχετε .Ξερεις κατι ?
Εσενα σου βρισκει και στα ελληνικα κομματια? Εχεις κανει καποια ρυθμιση επιπλεον?

georgetsapalos
25-01-10, 21:20
Δεν εχω κανει καποα ρυθμιση επιπλεον και βρισκει τα ελληνικα με εντυπωσιακα ποσοστα επιτυχιας.Τωρα για την μουσικη απο server δεν ξερω δεν το εχω δοκιμασει,ξερω μονο οτι δεχετε μουσικα αρχεια μορφης mp3 or aac τα οποια πρεπει να βρισκονται στην itunes library,δεν υποστηριζει εισαγωγη αρχειων ουτε κατευθειαν απο τον δισκο με drag&drop

Carpe_Diem_Rj
25-01-10, 22:00
Οταν τα κανεις drag and drop οι πληροφοριες που κατεβαζει κολανε πανω στα τραγουδια η μενουν μονο στο itunes? Δλδ αναντιγραψω τα τραγουδια σε ενα σκληρο δισκο οι πληροφοριες θα υπαρχουν?

georgetsapalos
25-01-10, 22:10
Ναι θα υπαρχουν αφου το itunes τα τακτοποιει στον σκληρο συμφωνα με τα tags,δηλ. εαν αλλαξεις id3tags αυτιο αλλαζει και το αντιστοιχο filename στον σκληρο

Carpe_Diem_Rj
25-01-10, 22:37
Αν δλδ κανω add τα τραγουδια στο music του itunes χωρις να τα κανω και αντιγραφη στον σκληρο του imac αλλα παραμεινουν στον σερβερ οι πληροφοριες που θα αποθηκευτουν μετα θα υπαρχουν και στον σερβερ?

Babis_ECE
25-01-10, 22:52
όπως???
κανενα ευχρηστο ξέρεις?

Δοκίμασε το easyTAG, νομίζω βγάζει έκδοση και για MacOS.
Πολύ καλό και απλό πρόγραμμα.

nicos00
25-01-10, 22:56
Κι εγώ μετά τη μετάβασή μου σε Mac, ήμουν λίγο δυσαρεστημένος με το iTunes και έψαχνα να βρω ένα εναλλακτικό player, αφού είμαι λίγο... πορωμένος με τη μουσική συλλογή μου, και την είχα τακτοποιημένη σε φακέλους με εξώφυλλα, σε κατηγορίες κλπ κλπ. Απλώς όμως δεν είχα καταλάβει τη λογική του iTunes, απο τότε που τακτοποίησα τη συλλογή μου μέσα στο iTunes δεν το αλλάζω με κανένα πρόγραμμα, και ο media player των windows μου φαίνεται πλέον πρωτόγονος!

Όπως είπαν και τα παιδιά, η ταξινόμηση του iTunes βασίζεται στα info του κομματιού, και όχι στην τοποθεσια τους μέσα στον σκληρό σου δίσκο. Οπότε θα πρέπει να περνάς στα άλμπουμ σου τα σωστά στοιχεία όταν κάνεις import στη συλλογή σου. Ο πιο σωστός τρόπος για να κάνεις import χωρίς να χάσεις τη μπάλα, είναι αυτός:

Πως κάνω import μουσική στο iTunes (http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?t=1165)

Υπάρχει και ένα plugin, το οποίο την ώρα που ρίχνεις μουσική στο iTunes, ψάχνει στο internet και σου βρίσκει μόνο του τα στοιχεία του κομματιού, και τα περνάει αυτόματα στη μουσική σου. Δυστυχώς μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή ο τίτλος του, αν κάποιος θυμάται ποιό λέω ίσως μπορεί να μας βοηθήσει..

Δώσε πάντως μια ευκαιρία στο iTunes, μόλις τακτοποιήσεις το υλικό σου θα δεις οτι είναι πάρα πολύ βολικό πρόγραμμα!

georgetsapalos
25-01-10, 22:59
Τωρα μου εβαλες δυσκολα!Οτι σου εγραψα ισχυει με την μουσικη τακτοποιημενη στο σκληρο,δηλαδη οταν κανεις add τα τραγουδια σου να αντιγραφονται στο folder του itunes.Εαν δεν συμβαινει αυτο οπως στην περιπτωση που ρωτας, δεν ξερω,αλλα με εβαλες σε σκεψεις για δοκιμη.

Carpe_Diem_Rj
25-01-10, 23:06
Ασε γιατι εχω κοντα στα 700Gb και ειναι δυσκολο....

nicos00
28-01-10, 16:10
Βρήκα την εφαρμογή που ανέφερα πιο πάνω, είναι το Pollux (http://www.polluxapp.com/).
Αν θέλετε μπορείτε να δείτε τι κάνει περίπου στο blog του Ευριπίδη, ΕΔΩ (http://www.macedonas.gr/2009/10/02/pollux-automatic-organize-music-mp3-library/).
Σταμάτησε η εφαρμογή για λίγο καιρό, αλλά θα κυκλοφορήσει πάλι σε λίγες μέρες, 1η Φεβρουαρίου. Αναμένουμε λοιπόν να τη δοκιμάσουμε.

kormos
01-02-10, 13:29
Βρήκα την εφαρμογή που ανέφερα πιο πάνω, είναι το Pollux (http://www.polluxapp.com/).
Αν θέλετε μπορείτε να δείτε τι κάνει περίπου στο blog του Ευριπίδη, ΕΔΩ (http://www.macedonas.gr/2009/10/02/pollux-automatic-organize-music-mp3-library/).
Σταμάτησε η εφαρμογή για λίγο καιρό, αλλά θα κυκλοφορήσει πάλι σε λίγες μέρες, 1η Φεβρουαρίου. Αναμένουμε λοιπόν να τη δοκιμάσουμε.



Είσαι πρώτος Νικόλα :a023: και φυσικά ο Ευριπίδης για τον οδηγό :danceyes:

eng3rd
09-02-10, 15:33
Γειά χαρά σε όλους,

Καινούριος χρήστης καί εγώ με τα Mac, όταν κατεβάζω τραγούδια από μtorrent, π.χ ένα ολόκληρο cd, όταν πάω να τα παίξω με το itunes, παίζει κάθε κομμάτι γιά μερικά δευτερόλεπτα, καί συνεχίζει στό επόμενο τραγούδι......μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Ευχαριστώ

nicos00
09-02-10, 15:41
Καλησπέρα! Πιθανότατα αυτό είναι πρόβλημα των αρχείων που κατέβασες, και όχι του iTunes.. Αν τα ανοίξεις με κάποιο άλλο πρόγραμμα, στα παίζει κανονικά ή πάλι κομμένα?

tassos1
09-02-10, 16:40
Να υποθεσουμε οτι αυτο δεν ισχυει (το να παιζει μονο για καποια δευτερα) σε αλλα τραγουδια στη βιβλιοθηκη σου ετσι?

Υπαρχει ρυθμιση (με δεξι κλικ) στο τραγουδι, στα preferencies που μπορεις να επιλεξεις απο που εως που θελεις να παιζεται ενα κομματι.

Αν και μαλλον πιστευω οτι κατι τρεχει με τα αρχεια που κατεβασες, οπως λεει και ο φιλος πιο πριν, ριξε μια ματια στις ρυθμισεις του τραγουδιου μεσα στο itunes ετσι για να μας φυγει η απορια.

Επειδη δεν εχω mac στη δουλεια μου (που ειμαι τωρα) μπορει να κανω λαθος στην ονομασια (preferencies). Παντως δεν ειναι τιποτα. Δεξι κλικ στο τραγουδι και κοιτα τις επιλογες που εχεις.

eng3rd
11-02-10, 18:13
Γεια χαρά παιδιά,

Ευχαριστώ γιά τις ιδέες, όταν τα ανοίγω με realplayer όλα παίζουνε κανονικά.

Αν κάνω δεξί κλίκ πάνω στο τραγούδι, η μόνη επιλογή σχετική με ρυθμίσεις είναι στο get info, και στο παράθυρο που ανοίγει πάω στην επιλογή options καί από εκεί το μόνο σχετικό πο βλέπω είναι start time καί stop time...αλλά εκεί όλα είναι κανονικά....

Δυστηχώς τίποτα.....

atsddd
22-03-10, 04:12
Εχω στο itunes library αυτητη στιγμη γυρω στα 350 cds. Ολαμε εξωφυλλα καθως και artist και album καταχωρημενα για καθενα απ αυτα. Αλλα ελληνικα και αλλα ξενα, καθως επισης και ολοκληρες δισκογραφιεσ μερικων καλλιτεχνων.

Αυτο που θελω να κανω θα το εξηγησω δινοντας ενα παραδειγμα.
Εχω ολη τη δισκογραφια σχεδον nick cave. Το itunes απο default, στην απεικονιση as grid που με βολευει προσωπικα περισσοτερο, μου εχει αλφαβητικα τοποθετημενα ολα τα album του μαζι με τα υπολοιπα. Γινεται με καποιο τροπο να φτιαξω εναν ξεχωριστο φακελο, κατηγορια ο οποιος θα περιλαμβανει ολα τα cd του nick cave κρατωντας ταυτοχρονα οταν μπαινω μεσα τα αλμπουμ κανονικα οπως τωρα με τα εξωφυλλα τους και ολα? Και να συνεχιζει να τα εμφανιζει ως grid οπως οταν κανουμε αναζητηση για εναν συγγεκριμενο καλλιτεχνη.

Μ αυτο τον τροπο θελω να ταξινομησω και τη μουσικη χωριζοντας τη και σε ελληνικα και ξενα.

georgetsapalos
22-03-10, 04:53
Φτιαξε New playlist folder απο την σχετικη επιλογη στο file, βαλε το ονομα που σε βολευει π.χ Ξενα,και βαλε μεσα σε αυτο οτι θες

jimbakl
01-04-10, 04:16
εκανα το λαθος να διαγραψω την μουσικη μου απο το finder: users/music/itunes/itunes media.
και τωρα παω στο itunes και δεν μπορω να παιξω κανενα κομματι. Τα τραγουδια τα εχω αποθηκευμενα στον σκληρο μου. Τα εκανα παλι copy-paste σε αυτο: "users/music/itunes/itunes media" αλλα και παλι δεν μπορω να τα παιξω...
τι αλλο μπορω να κανω για να παιζουν???

MacDemetre
05-04-10, 18:15
Πόσοι είστε σύμφωνοι με την τακτοποίηση:

to, the, for, on, ..in.., ..a.., ..and.., by, ..In, ..On, with, Too, into, All, from, at, Me, So, Out

Επειδή ασχολούμαι αρκετά με τη μουσική και κυρίως οτι πληροφορίες θέλω τις βρίσκω στο mtv πιστεύω πως τα παραπάνω στις ονομασίες τραγουδιών, αλμπουμ, αλλά και καλλιτέχνες με καλύπτουν.
Βέβαια σ' ολα αυτά πρέπει να βάλεις το χεράκι σου -και δεν είναι εύκολη δουλειά- όλο και κάτι θα σου ξεφύγει.

Ανοιχτός σε κάθε άποψη.

miky7
10-04-10, 11:59
εκανα το λαθος να διαγραψω την μουσικη μου απο το finder: users/music/itunes/itunes media.
και τωρα παω στο itunes και δεν μπορω να παιξω κανενα κομματι. Τα τραγουδια τα εχω αποθηκευμενα στον σκληρο μου. Τα εκανα παλι copy-paste σε αυτο: "users/music/itunes/itunes media" αλλα και παλι δεν μπορω να τα παιξω...
τι αλλο μπορω να κανω για να παιζουν???

Πρέπει πρώτα να σβήσεις από το iTunes όλα τα τραγούδια που δεν παίζουν πλέον, λογικά θα στα βγάζει με θαυμαστικό αν θυμάμαι καλά, για να μην έχεις διπλές εμφανίσεις. Έπειτα ανοίγεις τον Finder στην τοποθεσία που έχεις τα τραγούδια σου και τα κάνεις drag n' drop στην βιβλιοθήκη του iTunes, είναι πάνω αριστερά στο πρόγραμμα.

kosmav
26-05-10, 02:28
καλησπέρα και απο μένα. Το πρώτο μου mac και το προβλημα με το itunes ειναι ότι δεν βλέπει greek fonts σε τίτλους τραγουδιων με ελληνικους χαρακτηρες. Καμια ιδέα?

nicos00
26-05-10, 04:24
Καλησπέρα και καλωσήρθες! Ρίξε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό (http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?t=1006) και πιστεύω πως θα βγάλεις άκρη.