PDA

View Full Version : Ελληνικός ορθογράφος και Λεξικό από την iSquare

Mihalis@net
30-03-2010, 14:59
Η iSquare έκανε διαθέσιμο Ελληνικό ορθογράφο και λεξικό για τους χρήστες του Mac OS X Snow Leopard και Leopard 10.5.8 και πάνω. Μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της iSquare και το τμήμα Software Downloads (http://downloads.isquare.gr/). Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο τμήμα απαιτεί μόνο το σειριακό του μηχανήματός σας.

Ο νεοελληνικός ορθογράφος αποδεικνύεται εξαιρετικός, ο οποίος να σημειώσω πως λειτουργεί ταυτόχρονα με τον αγγλικό εφόσον επιλεχθεί από τις ρυθμίσεις και το λεξικό είναι πλήρες, αφού πρόκειται για προσπάθεια σε συνεργασία με Neurolingo (http://www.neurolingo.gr/). Η εγκατάσταση του πακέτου προσθέτει ένα επιπλέον preference στο system preferences προκειμένου να κάνετε σχετικές επιλογές.

http://farm3.static.flickr.com/2744/4475587989_31fc4ee58d_o.png

Τέλος για να μην τα γράφουμε εδώ, μόλις τρέξετε το dmg που θα κατεβάσετε, υπάρχει ένα αρχείο pdf με λεπτομερείς οδηγίες για την χρήση και ενεργοποίησή του. Διαβάστε το πριν αρχίσετε να ρωτάτε.

Ένα μπράβο στην iSquare για την προσπάθεια! (Να αποδίδουμε και τα εύσημα όταν πρέπει). Ας ελπίσουμε πως οι άδειες χρήσης θα επιτρέψουν να ενταχθούν και τα δύο στην επόμενη έκδοση του Mac OS X.

leonbis2000
30-03-2010, 15:57
Μπράβο τους αυτή τη φορά το αξίζουν.:bravo-009:

spytsal
30-03-2010, 16:16
Δηλαδή οι ορθογράφοι που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα δεν χρειάζονται; Είχα περάσει τον cocoaspell καθώς και τον άλλο ορθογράφο που γράφετε στο forum. Από ποια άποψη αυτός της isquare είναι καλύτερος;

gregoire
30-03-2010, 16:22
Δηλαδή οι ορθογράφοι που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα δεν χρειάζονται; Είχα περάσει τον cocoaspell καθώς και τον άλλο ορθογράφο που γράφετε στο forum. Από ποια άποψη αυτός της isquare είναι καλύτερος;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση.
Θα ήταν καλύτερο εαν διαγραφαμε τα αρχεία του παλαιότερου ορθρογραφου;

filippos
30-03-2010, 16:57
μακάρι να είxα δει αυτό το θέμα πριν δημοσιεύσω την ερώτηση σε άλλο post.

Εαν θελήσουμε να απεγκαταστήσουμε τον ελληνικό ορθογράφο της iSquare , πως θα το κάνουμε; Δεν αναφέρει κάτι στο συνοδευτικό pdf.

TasosK
30-03-2010, 17:24
Για να δουμε τι λέει αυτο!!! Καλή προσπάθεια πάντως! Μπράβο στην iSquare. :a023:

Mihalis@net
30-03-2010, 18:42
Ενδεχομένως η συγκεκριμένη πρόταση να είναι καλύτερη λόγω των πληρέστερων λεξικών της Neurolingo και φυσικά του θησαυρού που περιλαμβάνεται.

Η απεγκατάσταση πιθανολογώ ότι γίνεται εύκολα με κάποιο εργαλείο όπως το App Zapper.

jasonx
30-03-2010, 20:28
Να βγαλουμε ομως οτι αλλο ειχαμε εγκαταστησει μεχρι τώρα? Το δοκίμασε κανείς χωρις απεγκατάσταση των παλιών?

Mihalis@net
30-03-2010, 21:01
Το δοκίμασα εγώ. Δεν χρειάζεται απεγκατάσταση των παλαιών, λειτουργεί ανεξάρτητα. Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να τα αφαιρέσει.

gostoso
30-03-2010, 21:06
Καλησπέρα σας,

Το κατέβασα και με τις παρακάτω ρυθμίσεις αντικαθιστά τις λέξεις αυτόματα όπως το iPhone με το space
δεν χρειάζεται απεγκατάσταση παλαιότερου λεξικού... απλά στα Preferences στο Language & Text στο Text επιλέγετε Ελληνικά (iSquare)

http://img26.imageshack.us/img26/4014/screenshot20100330at958.png (http://img26.imageshack.us/i/screenshot20100330at958.png/)

http://img716.imageshack.us/img716/2166/screenshot20100330at959.png (http://img716.imageshack.us/i/screenshot20100330at959.png/)

dimisx
31-03-2010, 10:09
Καλημέρα.. Αλέξανδρε αυτό δουλεύει και στο MS Office; Το δοκίμασες;

leonine
31-03-2010, 10:40
θα σας φανεί κουφό αλλά από πού μπορώ να δω τον σειριακό μου αριθμό;

gregoire
31-03-2010, 10:46
υπάρχει στο κουτί του υπολογιστή σου, αλλά το και στην απόδειξη αγοράς - εγγύηση.
Διαλέγεις και ψάχνεις.

TasosK
31-03-2010, 11:03
Και επίσης, στο μηλαράκι πάνω αριστερα, About this mac -> more info -> Hardware overview -> στη στηλη δεξιά υπάρχει το serial number

thanar
31-03-2010, 11:05
System Profiler - Hardware - Serial Number.

passlog
31-03-2010, 11:08

ή κάνε αριστερό κλίκ στο μήλο > About This Mac > και εκεί που αναγράφει τι version κάνε δύο φορές αριστερό κλίκ και θα σου εμφανίσει τον σειριακό σου αριθμό

1832

Economou D.
31-03-2010, 12:46
Το κατέβασα και με τις παρακάτω ρυθμίσεις αντικαθιστά τις λέξεις αυτόματα όπως το iPhone με το space

Επιτέλους! Το περίμενα χρόνια αυτό!

jackc
31-03-2010, 12:46
Να κάνω παιδιά και εγώ μια ερώτηση: Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ορθογράφο της iSquare αντί για το custom λεξικό (το οποίο βάζουμε με τη γνωστή διαδικασία που αναγράφεται στο forum), λύνεται το γνωστό πρόβλημα με την χρονική υστέρηση που δημιουργείται όταν ξεκινάμε να γράφουμε;

Εάν αυτο το πρόβλημα παύει να υφίσταται με τον iSquare ορθογράφο, τότε πραγματικά αξίζει με τα χίλια! :a023:

filippos
31-03-2010, 13:35
κι εγώ που νόμιζα πως αυτό ήταν πρόβλημα στον imac και όχι λόγω custom λεξικού.
Δεν το παρατήρησα με το λεξικό της isquare… αυτό σημαίνει πως μάλλον έχει μειωθεί ή δεν υπάρχει η καθυστέρηση

djarte
31-03-2010, 14:19
Παιδιά γιατί εγώ δεν μπορώ να κατεβάσω το πακέτο με τίποτα?

http://img.skitch.com/20100331-b6aqtpwj31crk2wq5ju26cmf64.jpg

Μήπως το κατεβάσανε ελέω 10.6.3? :priest:

TasosK
31-03-2010, 14:22
Δε νομιζω Αρτεμη. Μου το εβγαλε και εμενα αυτο χτες. Μην πατησεις στο download που ειναι στην αρχικη λιστα. Πάτα πάνω στο ονομα του αρχειου να σου ανοιξει σε νεα σελιδα και εκει πατα download. Εμεενα ετσι λυθηκε.

djarte
31-03-2010, 14:25
Εντάξει όλα οκ. Εμένα μου δούλεψε ακριβώς ανάποδα. Δηλαδή με το link στο download της αρχικής σελίδας που είναι όλα τα πακέτα δούλεψε. ;)

leonine
31-03-2010, 14:31
ή κάνε αριστερό κλίκ στο μήλο > About This Mac > και εκεί που αναγράφει τι version κάνε δύο φορές αριστερό κλίκ και θα σου εμφανίσει τον σειριακό σου αριθμό

1832

ευχαριστώ πολύ

Ikaria Power
31-03-2010, 14:35
Με το OpenOffice δουλεύει και πως ;;; Και τι γίνεται με μηνύματα που γράφουμε όπως εδώ για παράδειγμα ;;;

leonine
31-03-2010, 14:41
το πέρασα..
άντε να δούμε διαφορές...
φαντάζομαι είναι καλύτερο

leonbis2000
31-03-2010, 15:02
Με το OpenOffice δουλεύει και πως ;;; Και τι γίνεται με μηνύματα που γράφουμε όπως εδώ για παράδειγμα ;;;

Για τα μηνύματα που γράφεις εδώ κάνε δεξί κλίκ Spelling & Grammar-->Show Spelling & Grammar και επέλεξε το Ελληνικά (iSquare) αν θές αυτόματη διόρθωση κτλ..Το ίδιο και στο Adium. Σε Open Office δεν ξέρω αν είναι ίδιο.

leonine
31-03-2010, 15:37
δουλεύει άψογα ο νέος ορθογράφος

kdiamant
31-03-2010, 15:40
Καλησπέρα! Εγώ που έχω το Mac αγορασμένο και δηλωμένο στην Αγγλία θα έχω κανά πρόβλημα με το να δώσω το serial number και στην iSquare? Επίσης δεν έχω περάσει τα ελληνικά SL πάλι απο την iSquare καθώς επίσης έχω την τελευταία αναβάθμιση 10.6.3. Παίζει να κατεβάσω τον ελληνικό ορθογράφο χωρίς να δηλώσω το Mac?

Ikaria Power
31-03-2010, 16:04
Για τα μηνύματα που γράφεις εδώ κάνε δεξί κλίκ Spelling & Grammar-->Show Spelling & Grammar και επέλεξε το Ελληνικά (iSquare) αν θές αυτόματη διόρθωση κτλ..Το ίδιο και στο Adium. Σε Open Office δεν ξέρω αν είναι ίδιο.

Στον safari δούλεψε αλλά όχι στον firefox (έχω βάλει Greek-English Spelling Dictionary), το απενεργοποίησα και πάλι δεν γίνεται !!! Καμιά ιδέα ;;;

miky7
31-03-2010, 16:04
Καλησπέρα! Εγώ που έχω το Mac αγορασμένο και δηλωμένο στην Αγγλία θα έχω κανά πρόβλημα με το να δώσω το serial number και στην iSquare? Επίσης δεν έχω περάσει τα ελληνικά SL πάλι απο την iSquare καθώς επίσης έχω την τελευταία αναβάθμιση 10.6.3. Παίζει να κατεβάσω τον ελληνικό ορθογράφο χωρίς να δηλώσω το Mac?

Κι εγώ το mini από Αγγλία το έχω αγορασμένο, έβαλα το serial και το δέχθηκε κανονικά. Δεν ξέρω αν μπορείς να το αποφύγεις.

leonbis2000
31-03-2010, 16:16
Δεν υπάρχει πρόβλημα με το serial απ? όπου και να το έχεις αγοράσει. Δηλώνεται κανονικά.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MacGreg
31-03-2010, 16:26
Μολις το κατεβασα και το εγκατεστησα. Αυτο που δεν καταλαβαινω, αν και διαβασα ολο το θεμα, ειναι πως κανει την αυτοματη διορθωση.

jackc
31-03-2010, 17:53
Το έβαλα κι εγώ και ο Ορθογράφος δουλεύει μια χαρά: Το θέμα μάλιστα με τη χρονική υστέρηση δείχνει να έχει λυθεί.

Ο Θησαυρός όμως, ενώ υπάρχει ως application και μπορώ να τον τρέξω από το app αρχείο του, δεν μπορώ με τίποτα να τον κάνω να είναι embedded στις εφαρμογές όπως λέει το σχετικό PDF (δηλαδή σε μία λέξη π.χ. στο Safari να βλέπω συνώνυμα, κλπ). Υποτίθεται ότι η ανάλογη ρύθμιση πρέπει να είναι κάπου στο Language & Text του System Preferences, αλλά δεν τη βλέπω πουθενά.

Μήπως πρέπει να έχει κανείς εξελληνισμένο SL για να δουλέψει; Το ρωτάω διότι στο PDF της iSquare αναφέρεται σε "Προτιμήσεις Συστήματος", κλπ. Αν όχι, τότε τι κάνω λάθος και δεν βρίσκω από πού να τον ενεργοποιήσω;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:53 ---------- Το προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 18:47 ----------

Το έβαλα κι εγώ και ο Ορθογράφος δουλεύει μια χαρά: Το θέμα μάλιστα με τη χρονική υστέρηση δείχνει να έχει λυθεί.

Ο Θησαυρός όμως, ενώ υπάρχει ως application και μπορώ να τον τρέξω από το app αρχείο του, δεν μπορώ με τίποτα να τον κάνω να είναι embedded στις εφαρμογές όπως λέει το σχετικό PDF (δηλαδή σε μία λέξη π.χ. στο Safari να βλέπω συνώνυμα, κλπ). Υποτίθεται ότι η ανάλογη ρύθμιση πρέπει να είναι κάπου στο Language & Text του System Preferences, αλλά δεν τη βλέπω πουθενά.

Μήπως πρέπει να έχει κανείς εξελληνισμένο SL για να δουλέψει; Το ρωτάω διότι στο PDF της iSquare αναφέρεται σε "Προτιμήσεις Συστήματος", κλπ. Αν όχι, τότε τι κάνω λάθος και δεν βρίσκω από πού να τον ενεργοποιήσω;

Παιδιά, τελικά το ανακάλυψα πώς να λύσω το πρόβλημα. Έπρεπε να πάω Keyboard -> Keyboard Shortcuts -> Services, και να τσεκάρω το "αναζήτηση σε θησαυρό".

MacGreg
01-04-2010, 10:37

Λεωνιδα, κανω οτι λες και δεν εχει να επιλεξω Ελληνικα(iSquare). Στο System preferences τα εχω επιλεγμενα βεβαια, αλλα παρ'ολ'αυτα δε γινεται αυτοματη διορθωση.

Επιπλεον, σταματησε να λειτουργει και η διορθωση οταν γραφω αγγλικα, ενω αρχικα λειτουργουσε.

Καμια ιδεα ?

leonbis2000
01-04-2010, 13:22
Ναι να κάνεις επανεκκίνηση..:a068:

neke
01-04-2010, 15:14
Για να ρωτήσω κι εγώ Πώς αφαιρούμε από το System preferences τα προηγούμενα. Να μην κάνω καμιά πατατιά?

MacGreg
01-04-2010, 17:36
Ναι να κάνεις επανεκκίνηση..:a068:

Έκανα και τελικά δούλεψε η αυτόματη διόρθωση !!

Thanks !!!!!

gabriel_k
01-04-2010, 19:02
εγω χρησιμοποιώ τον ορθογραφο την neurolingo για το word ( mac office 2008) και για το numbers (iwork09) ορθογράφο που κατέβασα apo (greek-mac τελεια com) Δουλεύουν και τα δυο ανεξάρτητα.

Να κατεβάσω το αναφερόμενο απο την isquare ? τι παραπάνω θα μου δώσει ?

ευχαριστώ για την ανάγνωση

tasosp1
01-04-2010, 19:08
κατέβασε το γιατί δε καθυστερεί πλέον όπως οι άλλοι ορθογράφοι, δείχνει να λειτουργεί καλύτερα και με πιο πλήρες λεξιλόγιο.

gabriel_k
01-04-2010, 19:14
ευχαριστώ, θα δουλεύουν και οι δυο επεξεργαστες κειμένου word και numbers ?

tasosp1
01-04-2010, 19:26
με τις εφαρμογές που το έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής δουλεύει μια χαρά μόνο που χρησιμοποιώ το iwork για το οffice δε ξέρω.

jackc
01-04-2010, 19:44
Το MS Office από όσο ξέρω δεν είναι cocoa εφαρμογή, άρα λογικά δε θα δουλεύει ο Ορθογράφος της iSquare (όπως άλλωστε δε δούλευε σε αυτό και η custom λύση που χρησιμοποιούσαμε ως τώρα).

Εγώ πάντως έχω απεγκαταστήσει εδώ και καιρό το MS Office (και μάλιστα ένας από τους πολλούς λόγους που το έχω κάνει είναι και η μη υποστήριξη των ελληνικών, η οποία είναι μόνο επί πληρωμή), και δουλεύω πλέον το OpenOffice το οποίο είναι άψογο, και έχει και δική του πλούσια υποστήριξη ελληνικών.

spytsal
01-04-2010, 20:28
Δεν μου βγάζει τον ορθογράφο στο pages. Στις άλλες εφαρμογές δουλεύει κανονικά όπως και ο θησαυρός. Οι ρυθμίσεις είναι όπως λέει στις οδηγίες. Τι κάνω λάθος;

jim clarinetist
02-04-2010, 15:52
θυμάται κανείς πώς κάνουμε απεγκατάσταση το custom Ελληνο-αγγλικό λεξικό??

WolfRathmA
02-04-2010, 17:26
Ρε παιδια κανω το register και email δε μου ερχεται ποτε... Το εκανα πριν 3 μερες και το εκανα σημερα και παλι τιποτα.

Τι γινεται;

edit: Για καποιο λογο δε δεχεται το hotmail.... anyway...

Economou D.
02-04-2010, 17:37
Δες μήπως στο έχει βάλει στα junk.

WolfRathmA
02-04-2010, 17:55
Όχι ούτε εκεί ήταν. Ευχαριστώ πάντως :D

jim clarinetist
02-04-2010, 18:05
Και ξαναρωτάω

djarte
02-04-2010, 18:14
Παδιά παρατήρησα επίσης ότι μετά από λίγη ώρα χρήσης ανταποκρίνεται πολύ αργά και μου θυμίζει το bug με το cocoaspell που αργούσε κατά πολύ κατά την συγγραφή κειμένου στον Safari.
Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτό?
Επίσης όταν έχω ενεργοποιημένη την επιλογή για την αυτόματη διόρθωση και γυρίσω την γλώσσα στα αγγλικά κάποιες συντομεύσεις όπως για παράδειγμα την λέξη URL μου την διορθώνει από μόνο του χωρίς εγώ να θέλω. Υπάρχει κάπου η δυνατότητα για να ορίσουμε μία λίστα με λέξεις τις οποίες και θα αγνοεί κατά την διόρθωση?

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι όπως και ο Δημήτρης. Πως μπορώ να απεγκαταστήσω τελείως το greek snow leopard support (http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?t=2765&highlight=greek+snow+leopard) που είχα περάσει παλαιότερα?

Ευχαριστώ πολύ.

WolfRathmA
02-04-2010, 18:48
Παδιά παρατήρησα επίσης ότι μετά από λίγη ώρα χρήσης ανταποκρίνεται πολύ αργά και μου θυμίζει το bug με το cocoaspell που αργούσε κατά πολύ κατά την συγγραφή κειμένου στον Safari.
Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτό?
Επίσης όταν έχω ενεργοποιημένη την επιλογή για την αυτόματη διόρθωση και γυρίσω την γλώσσα στα αγγλικά κάποιες συντομεύσεις όπως για παράδειγμα την λέξη URL μου την διορθώνει από μόνο του χωρίς εγώ να θέλω. Υπάρχει κάπου η δυνατότητα για να ορίσουμε μία λίστα με λέξεις τις οποίες και θα αγνοεί κατά την διόρθωση?

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι όπως και ο Δημήτρης. Πως μπορώ να απεγκαταστήσω τελείως το greek snow leopard support (http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?t=2765&highlight=greek+snow+leopard) που είχα περάσει παλαιότερα?

Ευχαριστώ πολύ.

Παρόν! LoL

Κολλάει απίστευτα όμως μετά από αρκετή ώρα χρήσης. Πάω να γυρίσω τη γλώσσα από ελληνικά αγγλικά και τούμπαλιν και εκεί πέρα μου βγάζει το στρόγγυλο το σχηματάκι ότι φορτώνει και κολλάει όλο το safari για 5 με 10 sec.

djarte
02-04-2010, 18:57
Παρόν! LoL

Κολλάει απίστευτα όμως μετά από αρκετή ώρα χρήσης. Πάω να γυρίσω τη γλώσσα από ελληνικά αγγλικά και τούμπαλιν και εκεί πέρα μου βγάζει το στρόγγυλο το σχηματάκι ότι φορτώνει και κολλάει όλο το safari για 5 με 10 sec.

Ωραία. Και εκεί που νομίζαμε ότι επιτέλους κυκλοφόρησε μία απροβλημάτιστη λύση για ορθογραφικό έλεγχο και διόρθωση. Μένει τώρα να διασταυρώσω εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται εάν είναι ενεργοποιημένος μόνος ο ορθογραφικός έλεγχος και όχι η αυτόματη διόρθωση.

jackc
02-04-2010, 20:01

Σβήνεις τα αρχεία από το library\spelling.

Παιδιά, όταν λέτε ότι κολλάει, τι ακριβώς εννοείτε; Κολλάει τη στιγμή πας να γράψεις, ή κολλάει το Safari γενικώς; Εμένα μέχρι στιγμής δε μου έχει συμβεί, αλλά αυτό δε λέει κάτι υποθέτω.

Πάντως θα είναι κρίμα αν το ωραίο αυτό feature αποδεικνύεται προβληματικό... :a015rt:

WolfRathmA
02-04-2010, 22:27
Ωραία. Και εκεί που νομίζαμε ότι επιτέλους κυκλοφόρησε μία απροβλημάτιστη λύση για ορθογραφικό έλεγχο και διόρθωση. Μένει τώρα να διασταυρώσω εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται εάν είναι ενεργοποιημένος μόνος ο ορθογραφικός έλεγχος και όχι η αυτόματη διόρθωση.

Γενικά το πιο ωραίο που έχει ο ορθόγραφος είναι αυτό. Αν το βγάλουμε τελείως και δε το έχουμε τότε είναι ανώφελο πιστεύω. Και το άλλο που είχαμε την ίδια δουλειά έκανε άλλωστε.

djarte
02-04-2010, 22:45
Σβήνεις τα αρχεία από το library\spelling.

Παιδιά, όταν λέτε ότι κολλάει, τι ακριβώς εννοείτε; Κολλάει τη στιγμή πας να γράψεις, ή κολλάει το Safari γενικώς; Εμένα μέχρι στιγμής δε μου έχει συμβεί, αλλά αυτό δε λέει κάτι υποθέτω.

Πάντως θα είναι κρίμα αν το ωραίο αυτό feature αποδεικνύεται προβληματικό... :a015rt:

Κολλάει την στιγμή που γράφεις. Εχει πολύ αργή απόκριση. :thumbsdown:

jim clarinetist
03-04-2010, 07:00
Πάντως εμένα ενώ κάνω εγγραφή δεν μου έρχεται mail για να μπορέσω να κατεβάσω το αρχείο...
Δοκίμασα και με hotmail αλλά και με Aol.
Τίποτα...
Μπορεί κάποιος να το στείλει?? jim1900dz@aol.com

neke
03-04-2010, 07:07
το στέλνω εγώ αλλά ζητάει κι τον σειριακό κι το όνομα σου.
Κι όταν μπω κατευθείαν μου βγάζει αυτό.

jackc
03-04-2010, 09:02
Ρε παιδιά τι να πω... Εμένα δε μου κολλάει καθόλου ως τώρα, σε αντίθεση με τον παλιό τρόπο που όντως είχε πρόβλημα.

Παρεμπιπτόντως, στα System Preferences -> Language & Text έχω επιλεγμένο το "Automatic by Language" αντί για το "Ελληνικά (iSquare)" που προτείνει η iSquare. Μήπως για αυτό παίζει πιο καλά;

leonbis2000
03-04-2010, 09:20
Παιδιά μέχρι στιγμής και εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάποιο κόλλημα και έχω επιλεγμένα ελληνικά iSquare.

Bad Sector
03-04-2010, 09:26
Ενδιαφέρον πρόγραμμα. Μόλις το εγκατέστησα κι ελπίζω να μην έρθω αντιμέτωπος με τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω (μια κι απ'ότι φαίνεται δεν εμφανίζονται σε όλους) :-P.

Γνωρίζει κανείς, όμως, πως μπορώ να απεγκαταστήσω το πρόγραμμα σε περίπτωση που εμφανίσει προβλήματα;

kdiamant
03-04-2010, 12:02
Και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Κάνω εγγραφή και ενώ μου δείχνει ότι όλα καλά και να περιμένω email ενεργοποίησης δεν μου έχει έρθει εδώ και 3 μέρες...

jim clarinetist
03-04-2010, 14:09
Και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Κάνω εγγραφή και ενώ μου δείχνει ότι όλα καλά και να περιμένω email ενεργοποίησης δεν μου έχει έρθει εδώ και 3 μέρες...

Μάλλον κατεβάσαν το server τους για να κάνει Πάσχα κι αυτός :c030:

WolfRathmA
03-04-2010, 15:24
Παιδιά δοκιμάστε και άλλο mail γιατί και έμενα δε μου το έστελνε όταν έβαζα το hot mail και μου το έστειλε απευθείας σε yahoo.gr

kdiamant
03-04-2010, 15:37
Yahoo.gr έχω δώσει αλλά δε...

jackc
03-04-2010, 17:54
Μόλις έγραφα κάτι σε ένα πεδίο μιας σελίδας στο Safari και πήγα να ανοίξω νέο tab, και έφαγα μια καλή καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων με τον cursor στο πολύχρωμο εικονίδιο αναμονής... Δεν ξέρω κατά πόσο η αιτία ήταν το spell check ή κάτι άσχετο, αλλά το αναφέρω μιας και είμαστε ευαισθητοποιημένοι με αυτό το ζήτημα.

Economou D.
03-04-2010, 21:42
Κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται η αυτόματη διόρθωση. Και σε μένα κρασάρε μια φορά ο Safari και απενεργοποίησα την αυτόματη διόρθωση. Από τότε δεν το ξαναέκανε.

jackc
03-04-2010, 21:45
Ας ελπίσουμε ότι θα βγει σύντομα νέο version που θα λύνει το πρόβλημα...

Πάντως ακόμα κι έτσι αξίζει πραγματικά ο ορθογράφος.

Nemessis
04-04-2010, 16:54
Καλησπέρα και Χρόνια πολλά,
υπάρχει περίπτωση αυτός ο ορθογράφος να ενσωματωθεί σε Pages η Office?

djarte
04-04-2010, 17:47
Φίλε μου μπορεί να ενσωματωθεί σε όλη την σουίτα iwork και κατ' επέκταση στο Pages. Για το Office δεν γνωρίζω με σιγουριά αλλά πιστεύω πως δεν υποστηρίζεται.

gregoire
04-04-2010, 18:34
Το πιθανότερο πάντως είναι οτι θα υποστηρίζεται από το νεο office 2011, που θα κυκλοφορήσει σε λίγο.

andreaseto
04-04-2010, 19:43
Το πιθανότερο πάντως είναι οτι θα υποστηρίζεται από το νεο office 2011, που θα κυκλοφορήσει σε λίγο.

Αυτό είναι το λογικό αφού θα είναι γραμμένο σε cocoa.

Nemessis
05-04-2010, 12:48
Γνωρίζετε πώς θα το ενσωματόσω στο iWork?

gregoire
05-04-2010, 12:56
Αφού το iWorks είναι cocoa εφαρμογή, δεν χρειάζεται να κάνεις τπτ.
Απλώς γράφεις και διορθώνεις.

Nemessis
05-04-2010, 13:09
Παντος το είχα δοκιμάσει εχθές κ δεν έπαιξε. Στα settings (System Preferences) ειναι ρυθμισμένος ο ορθογράφος της iSquare. Στο Pages πάντος δεν έπαιξε ο ορθογράφος :scratch:

spytsal
05-04-2010, 14:30
Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα, δεν εμφανίζει τον ορθογράφο Ελληνικά(iSquare) στο pages ενώ είναι προεπιλεγμένος.

dimisx
05-04-2010, 17:43
Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα, δεν εμφανίζει τον ορθογράφο Ελληνικά(iSquare) στο pages ενώ είναι προεπιλεγμένος.

Και εγώ το ίδιο..!

tasosp1
05-04-2010, 19:04
παιδιά δοκιμάστε να ανοίξετε τον inspector του iwork και στο πεδίο text εκεί που έχει το κουμπί more αλλάξτε τη ρύθμιση από english σε ελληνικά(isquare) σε εμένα με αυτό το τρόπο ο ορθογράφος λειτουργεί κανονικά αλλά πρέπει να κάνω τα παραπάνω κάθε φορά που το ανοίγω, δεν έχω βρει τρόπο να δουλεύει by default.

Nemessis
05-04-2010, 19:19
παιδιά δοκιμάστε να ανοίξετε τον inspector του iwork και στο πεδίο text εκεί που έχει το κουμπί more αλλάξτε τη ρύθμιση από english σε ελληνικά(isquare) σε εμένα με αυτό το τρόπο ο ορθογράφος λειτουργεί κανονικά αλλά πρέπει να κάνω τα παραπάνω κάθε φορά που το ανοίγω, δεν έχω βρει τρόπο να δουλεύει by default.

Αυτός ο τρόπος έπαιξε.
Σ'ευχαριστώ!

spytsal
07-04-2010, 11:31
Το πρόβλημα σε μένα είναι ότι δεν εμφανίζει το λεξικό της iSquare στον inspector

kostasacy
07-04-2010, 12:51
μπορει κανεις να αναντησει στην ερωτηση για το e-mail ενεργοποιησης;;;;; γιατι και εγω εχω το ιδιο προβλημα :bang::bang:

jackc
07-04-2010, 12:54
Εγώ πάντως θέλω να αναφερω ότι μετά από αρκετές μέρες πλέον που δουλεύω τον ορθογράφο, δεν έχω συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα, πλην αυτού στο Safari που ανέφερα στο πιο πάνω post (που και αυτό δεν ξερω αν οφειλόταν στον ορθογραφο ή κάπου αλλού).

Συνεπώς, θεωρώ ότι αξίζει 100% να τον εγκατστήσει κανείς...

WolfRathmA
08-04-2010, 03:02
Εγώ πάντως θέλω να αναφερω ότι μετά από αρκετές μέρες πλέον που δουλεύω τον ορθογράφο, δεν έχω συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα, πλην αυτού στο Safari που ανέφερα στο πιο πάνω post (που και αυτό δεν ξερω αν οφειλόταν στον ορθογραφο ή κάπου αλλού).

Συνεπώς, θεωρώ ότι αξίζει 100% να τον εγκατστήσει κανείς...

Μαζι παμε εμεις οι δυο! Και εμενα απο τοτε δεν εχει ξανα παρουσιασει κανενα απολυτος προβλημα :)

Σιγουρα αξιζει παντως!

kdiamant
08-04-2010, 15:39
Υπάρχει κάπου ανεβασμένος γιατί με το email δεν λαμβάνω με τίποτα ενεργοποίηση όπως και άλλοι όπως διαβάζω.

djarte
08-04-2010, 17:02
Υπάρχει κάπου ανεβασμένος γιατί με το email δεν λαμβάνω με τίποτα ενεργοποίηση όπως και άλλοι όπως διαβάζω.

http://dl.dropbox.com/u/2328959/ProofingTools_1.0.dmg ;)

kdiamant
08-04-2010, 17:41
Σε ευχαριστώ πολύ! Μια ερώτηση στην πρώτη σελίδα του θέματος βλέπω ότι η έκδοση είναι η 1.0.1 ενώ αυτή είναι η 1.0. Υπάρχει διαφορά?

EDIT: Άκυρο φίλε. Το έκανα εγκατάσταση και μετά στα Γλωσικά εργαλεία γράφει 1.0.1. Thanks και πάλι!

spg100
08-04-2010, 18:40
Ρε παιδιά ξέρει κανείς γιατί δεν δουλεύει στο pages και μου δουλεύει παντού αλλού.
Θα σκάσω.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:06 ---------- Το προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 19:00 ----------

να πω ότι δεν μου δίνει την επιλογή καθόλου για ελληνικά isquare παρά μόνο αυτά που είχα.

Σε όλα τα άλλα applications δουλεύει μια χαρά.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:40 ---------- Το προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 19:06 ----------

Το πρόβλημα σε μένα είναι ότι δεν εμφανίζει το λεξικό της iSquare στον inspector

Και έμενα το ίδιο. Βρήκες λύση?

iGiorgio
08-04-2010, 18:53
Εμένα το εμφανίζει. Στα System Preferences > Language & Text > Text > Spelling
έχεις επιλέξει «Ελληνικά (iSquare)» ;.

1859

spytsal
08-04-2010, 18:56
Φίλε spg100 δεν έχω βρεί κάτι ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έψαξα βεβαία με καμιά απεγκατάσταση και εγκατάσταση καθώς και οι άλλοι ορθογράφοι με καλύπτουν, απλώς μου φαίνεται περίεργο αυτό που συμβαίνει.
Έχω κάνει αυτό που αναφέρει ο Γιώργος.

spg100
08-04-2010, 19:00
Εμένα το εμφανίζει. Στα System Preferences > Language & Text > Text > Spelling
έχεις επιλέξει «Ελληνικά (iSquare)» ;.

1859

όχι δεν το βγάζει εκεί αυτό είναι το περίεργο. ενώ δεν έχει πρόβλημα πουθενά αλλού

tasosp1
08-04-2010, 19:32
spg100 δοκίμασε να το απεγκαταστήσεις και να το εγκαταστήσεις ξανά αλλά κάνε ένα restart πριν το χρησιμοποιήσεις, ποτέ δε ξέρεις μπορεί να μην έχει εγκατασταθεί σωστά.

spg100
08-04-2010, 19:34
spg100 δοκίμασε να το απεγκαταστήσεις και να το εγκαταστήσεις ξανά αλλά κάνε ένα restart πριν το χρησιμοποιήσεις, ποτέ δε ξέρεις μπορεί να μην έχει εγκατασταθεί σωστά.

thanks το έκανα και αυτό.

Έκτος εάν έχω κάνει λάθος στην απεγκατάσταση. Πως γίνετε?

spg100
08-04-2010, 21:22
Υπάρχει πιθανότητα να του κάνει πρόβλημα το cocoaspell?

To aspell πως το κάνουμε uninstall?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:22 ---------- Το προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 22:10 ----------

[COLOR="Red"]το πρόβλημα με το pages λύθηκε !!!! Δεν μπορεί να δουλεύει ταυτόχρονα με το aspell.
Με το που έγινε απεγκατάσταση του aspell ο ορθογράφος παίζει κανονικά στο pages.

Άντε γιατί είχα πάει να σκάσω τόση ώρα με το να βρω την λύση.

WolfRathmA
09-04-2010, 05:45
Για πες μου λιγο πως το εκανες απεγκατασταση γιατι το εκανα αλλα παρ'ολα αυτα μου το βγαζει ακομα στις επιλογες και μου εχει σπασει τα νευρα!

spg100
09-04-2010, 09:12
Έκανα τα παρακάτω

"You can quickly disable cocoAspell following these steps: 1. open Spelling Preference Pane and disable all dictionaries. 2. Remove /Library/PreferencePanes/Spelling.prefPane and ~/Library/Services/cocoAspell.service. "

επίσης έσβησα από (Δεν θυμάμαι) το folder cocoapell νομίζω ήταν στο librady/ application support

alelos
09-04-2010, 09:37
Ωραίος ο ορθογράφος μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα!

Νομίζω είναι το καλύτερο σε ορθογράφο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής!

Έχει κανείς υπόψη του αν μπορεί να ενεργοποιηθεί η αυτόματη διόρθωση και σε άλλες cocoa εφαρμογές; Για παράδειγμα στο PDF λέει ότι το υποστηρίζει μόνο το TextEdit σε άλλους editors (πχ textmate, iWork) δεν βλέπω να ισχύει... Είναι θέμα της iSquare ή μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι;

ivan
10-04-2010, 18:17
Ρε παιδια θα τρελαθω!!!
Μολις το εγκατεστισα εχασα την επιλογη στο Pages του ορθογραφου του spelling-cocoAspell.
Υπαρχει στο system preferences και το τρεχει κανονικα.
Αλλα.......
Καμια ιδεα?

spytsal
10-04-2010, 20:29
Αυτά τα δύο δεν είναι συμβατά. Εμένα μέχρι να απεγκαταστήσω το cocoaspell δεν εμφάνιζε τον ορθογράφο της isquare στο pages ενώ σε όλα τα άλλα δούλευε κανονικά. Διάλεξε ένα και πέτα το άλλο. Διάβασε και το υπόλοιπο νήμα και θα καταλάβεις.

ivan
11-04-2010, 09:27
Μετά από 2 επαναεκκινήσεις και ενώ είχα απενεργοποιημένο τον ορθογράφο της isquare ως δια μαγείας εμφανίστηκε και αυτό της cocoaspell. :a023:

idnik
11-04-2010, 10:46
παιδιά γίνεται να σβήσω εκείνο το Ελληνικά(library); Στον chrome όταν πάω να γράψω έχει επιλγμένο αυτό
Ενώ απο τα system prefs έγω έχω το Ελληνικά(isquare)

idnik
12-04-2010, 14:34
το cocoaspell που αναφέρεται παραπάνω είναι το Ελληνικά(library) που έχω και δεν ξέρω πως να το σβήσω;
Γιατί εγώ δεν βρίσκω στο finder αυτούς τους προορισμούς.

εγώ αυτό το έχω απο το greek-mac.com

nikoss
12-04-2010, 22:54
ερώτηση
πως μπορώ να απενεργοποιήσω τα αγγλικά ?
πάω να γράψω ένα όνομα στα αγγλικά και μου το αλλάζει.
μου έχει σπάσει τα νευρά :bang:

κατα τα άλλα μου κάνει κάποια κολλήματα όταν τον δουλεύω πολύ ώρα

γενική εντύπωση παντός πολύ καλή

djarte
13-04-2010, 00:02
ερώτηση
πως μπορώ να απενεργοποιήσω τα αγγλικά ?
πάω να γράψω ένα όνομα στα αγγλικά και μου το αλλάζει.
μου έχει σπάσει τα νευρά :bang:

κατα τα άλλα μου κάνει κάποια κολλήματα όταν τον δουλεύω πολύ ώρα

γενική εντύπωση παντός πολύ καλή

Ακριβώς την ίδια απορία-προβλημα έχω και εγώ με τα αγγλικά! Πας να γράψεις μια συντομογραφια η ένα nickname και αμέσως στο διορθώνει.

Mihalis@net
13-04-2010, 07:16
Δεξί κλικ και "change back to ....".

djarte
13-04-2010, 16:43
Μόλις είδα και την σχετική επιλογή για να μην λειτουργεί ο έλεγχος σε μη ελληνικές γραμματοσειρές. Το έχετε δοκιμάσει? δουλεύει ?

http://img.skitch.com/20100413-cj3kjrbrhgand1f5mp88wph15w.jpg

jackc
13-04-2010, 16:52
Παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: Επειδή θα αγοράσω νέο MacBook Pro στο άμεσο μέλλον, σκοπεύω να κάνω migration ότι έχω στι υπάρχον MBP με τον Assistant.

Θέλω να πιστεύω ότι στο migration θα περάσουν αυτόματα και οι ρυθμίσεις του ελληνικού ορθογράφου της iSquare, έτσι δεν είναι; Ή αυτός θα πρέπει να να ξαναπεραστεί;

djarte
13-04-2010, 16:54
Παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: Επειδή θα αγοράσω νέο MacBook Pro στο άμεσο μέλλον, σκοπεύω να κάνω migration ότι έχω στι υπάρχον MBP με τον Assistant.

Θέλω να πιστεύω ότι στο migration θα περάσουν αυτόματα και οι ρυθμίσεις του ελληνικού ορθογράφου της iSquare, έτσι δεν είναι; Ή αυτός θα πρέπει να να ξαναπεραστεί;

Εάν στο migration που θα κάνεις επιλέξεις να περαστούν και οι ρυθμίσεις συστήματος τότε λογικά θα περαστεί και ο ορθογραφικός έλεγχος της iSquare. ;)

kdiamant
14-04-2010, 22:32
Με τον Safari μου λειτουργεί super! Με τον firefox όμως που έχω σαν βασικό πρόγραμμα όχι. Λειτουργεί μόνο ο Αγγλικός ορθογράφος. Μπορώ να κάνω κάτι να παίζει και ο Ελληνικός?

jimbakl
24-04-2010, 21:18
καλησπέρα πως θα το κάνω να δουλέψει και στα προγράμματα του i work , κυρίως pages και keynote????

idnik
24-04-2010, 23:05
Βασικά το έπιλεγεις από τις ρυθμίσεις του ορθογραφικου ελέγχου πολύ εύκολα.

soundtropez
29-04-2010, 12:57
Για καποιο λογο δεν εμφανιζετε τιποτα στο preference στο system preferences.
Εχω εγκατεστημενο 10.6.3
ευχαριστω

Mihalis@net
29-04-2010, 13:16
Για καποιο λογο δεν εμφανιζετε τιποτα στο preference στο system preferences.
Εχω εγκατεστημενο 10.6.3
ευχαριστω

Εννοείς ότι δεν σου εμφανίζεται κανένα εικονίδιο ρυθμίσεων;

Lexus
29-04-2010, 14:00
http://img96.imageshack.us/img96/6738/screenshot20100429at253.png

Στο system preferences δεν βλέπεις αυτό το εικονίδιο ?

jimbakl
29-04-2010, 17:24
και πως το ενεργοποιω στο i work????
δεν βλεπω καμια εντολη που να μπορω να το φτιαξω???

iGiorgio
29-04-2010, 17:36
Στο Pages, άνοιξε τον Inspector και στη drop down λίστα του "Language" επέλεξε Ελληνικά, (iSquare).

1910

iGiorgio
29-04-2010, 17:44
Ή πήγαινε  > System Preferences > Language & Text > Text και στη drop down λίστα του Spelling επέλεξε «Ελληνικά (iSquare)».
Πιθανόν να μην χρειασθεί πλέον να κάνεις την ρύθμιση μέσω του Pages.

soundtropez
30-04-2010, 20:35
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
Λογο κεκτημενης ταχυτητας κατεβασα μονο το GRupdate.

iGiorgio
30-04-2010, 20:40
Λογο κεκτημενης ταχυτητας κατεβασα μονο το GRupdate.

Μην μου πεις ότι το εγκατέστησες ;.

paros99
07-05-2010, 10:26
Όλα καλά με τον safari με τον firefox όμως γιατί δεν δουλεύει????

idnik
07-05-2010, 17:46
Όλα καλά με τον safari με τον firefox όμως γιατί δεν δουλεύει????
Με τον firefox μου φαίνεται δεν δουλεύει. Αλλά υπάρχει ωραιότερο λεξικό που κατεβαζεις από τα πρόσθετα του mozilla.

elusive
09-05-2010, 14:01
Παιδια καλησπέρα, δεν προλαβα να διαβάσω όλο το thread αλλα ήθελα να πώ σε όσους δεν δουλεύει ο ορθογράφος στο iwork αλλα δουλεύει στο text edit κλπ,παρόλο που στο system preferences εχουν βαλει προεπιλογή τον ορθογράφο, εγώ αυτό που έκανα και δούλεψε αντί να χρησιμοποιώ κάθε φορά τον inspector είναι
System preferences > Language and Text και βάζω τα ελληνικά πάνω από τα αγγλικά
log out και μετα όλα δούλεψαν ρολοι :)

Eliza
24-05-2010, 11:42
το προσπάθησα με τον τρόπο που ανέφερες και δεν κατάφερα τίποτα :doh:
δεν μπορεί με τίποτα να λειτουργήσει...
Πιθανό είναι ότι κάνω κάτι λάθος (σαν νέα χρήστρια των Μαc), αλλά αυτή η κατάσταση με
την ελληνική ορθογραφία πραγματικά με έχει εξαντλήσει, γιατί χρειάζεται να χρησιμοποιώ το iwork συνέχεια..

Ξέρει κανείς κάποιον άλλο επεξεργαστή κειμένου που όμως έχει δικό του ελληνικό λεξικό; Ή τελοσπάντων είναι πιο εύκολο να πάρει έναν...?

Gipas
31-05-2010, 00:35
Μην μου πεις ότι το εγκατέστησες ;.

Το εγκατεστησα εγω... χωρις να καττεβασω το γενικο gr για το os επειδη θεωρησα οτι το ειχα και απευθυνοταν σε οσους το χαν αγορασει εκτος ελλαδας...
αφοτου το εγκατεστησα δν μ αφηνει να μπω στο msn και δεν μπορω να εγκαταστησω το ms office .φταιει αυτο?
οπως και να χει χρειαζτετα να το απεγκατεστησω?πως?το ψαξα στο finder και δεν το βρισκω καν το gr update..

συγνωμη που δεν προλαβα να συστηθω ακομα.θα το κανω υντομα! εχθες πηρα το πρωτο μου mac.ενα μακμπουκ προ 13 αρι στα 2.4!!! ειμαι κατενθουσιασμενος αλλα οπως θα καταλαβατε και χαμενος.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:35 ---------- Το προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 01:25 ----------

και μολις εμαθα απο τη σελιδα της isquare οτι το grupdate δεν απεγκαθισταται...πρεπει να κανω format? να κατεβασω το εξελληνισμενο επριβαλλον εργασιας τωρα/τι προτεινετε? μ εφαγε η απειρια μου :(

iGiorgio
31-05-2010, 05:45
Το εγκατεστησα εγω... χωρις να καττεβασω το γενικο gr για το os επειδη θεωρησα οτι το ειχα και απευθυνοταν σε οσους το χαν αγορασει εκτος ελλαδας...
αφοτου το εγκατεστησα δν μ αφηνει να μπω στο msn και δεν μπορω να εγκαταστησω το ms office .φταιει αυτο?
οπως και να χει χρειαζτετα να το απεγκατεστησω?πως?το ψαξα στο finder και δεν το βρισκω καν το gr update..

συγνωμη που δεν προλαβα να συστηθω ακομα.θα το κανω υντομα! εχθες πηρα το πρωτο μου mac.ενα μακμπουκ προ 13 αρι στα 2.4!!! ειμαι κατενθουσιασμενος αλλα οπως θα καταλαβατε και χαμενος.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:35 ---------- Το προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 01:25 ----------

και μολις εμαθα απο τη σελιδα της isquare οτι το grupdate δεν απεγκαθισταται...πρεπει να κανω format? να κατεβασω το εξελληνισμενο επριβαλλον εργασιας τωρα/τι προτεινετε? μ εφαγε η απειρια μου :(

Καλώς ήλθες στην παρέα. :)

Σαν νέο μέλος στο forum μας, ρίξε μια ματιά στο νήμα
οδηγίες σε νέα μέλη (http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?t=459). Θα βρεις πολλά και ενδιαφέροντα,
που θα διευκολύνουν κατά πολύ την παρουσία
σου στο forum.

Όσο αφορά στα ερωτήματα σου, πολλά μπορούν να συμβούν εξ αιτίας του
grupdate, όπως άλλωστε περιγράφουμε εδώ (http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?p=63215#post63215) και πράξε σύμφωνα με τις οδηγίες.

Gipas
31-05-2010, 13:03
Ευχαριστω για την απαντηση και τα λινκσ...τελικα εκανα συμφωνα με τις οδηγιες απο το φορουμ φορματ με προηγουμενο αδειασμα του σκληρου για να ξεφορτωθω το gr update...απο δω κ περα προτου εγκαταστησω οτιδηποτε θα κανω ενδελεχη ερευνα...
το ερωτημα μου τωρα ειναι

χρειαζεται να γραφω -αναγκαστικα λογω συμβατοτητας με τους αλλους-στο word...
απ οτι καταλαβα το gr update δεν προκειται να επηρεασει καθολου το word ωστε να χω ελληνικο λεξικο κλπ...Η μονη λυση ειναι να αγορασω το προγραμμα που προτεινεται στο φορουμ?(δεν θυμαμαι το ονομα του τωρα θυμαμαι μονο οτι δεν ειναι free)

Επισης για να εκμεταλλευτω το gr update-λεξικα κλπ πρεπει να εξελληνισω το os x?

Αρα αν κρινω οτι το gr update δεν με βοηθα αμεσα εκει που το θελω και δεδομενου οτι προτιμω το αγγλικο interface τα αφηνω ολα ως εχουν...σωστα?

επισης να επισημανω οτι προχωρησα στο download του gr update επειδη ειναι απο την i square και διαβαζοντας τις προηγουμενες σελιδες ειχα δει οτι ειναι αλλο πραγμα απ αυτο που προσεφερε η rainbow...
ευχαριστω

iGiorgio
31-05-2010, 13:48
Συνονόματε, με μπέδεψες ....:confuzed:
Μπορείς να διατυπώσεις τα ερωτήματα σου πιο συγκεκριμένα,
για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε ;.

Gipas
31-05-2010, 23:11
συγνωμη.επαναδιατυπωνω λοιπον :)

1 απ οτι καταλαβα το gr update δεν προκειται να επηρεασει καθολου το word ωστε να χω ελληνικο λεξικο κλπ...σωστα?

2 Η μονη λυση για ελληνικο λεξικo στο word ειναι να αγορασω το προγραμμα που προτεινεται στο φορουμ?(δεν θυμαμαι το ονομα του τωρα θυμαμαι μονο οτι δεν ειναι free)

3 Επισης για να εκμεταλλευτω το gr update κλπ πρεπει να εξελληνισω οπωσδηποτε το os x?

4 αρα αφου το grupdate δεν κανει για το word που εγω χρειαζομαι και αφου δεν μου αρεσει το ελληνικο περιβαλλον εργασιας τα αφηνω ολα ως εχουν...σωστα?
κρινετε οτι τo gr update ειναι καπου ιδιατερως χρησιμο ωστε να πρεπει αν και ισχυουν τα παραπανω για μενα να το κατεβασω?(πχ αν μου πειτε οτι το ταδε προγραμμα επεξεργασιας κειμενου που δεχεται λεξικο grupdate ειναι σε μεγαλο βαθμο συμβατο με το word των pc και θεωρειτε οτι η ευκολια που προσφερει η υπαρξη λεξικου κανει την οποια σχετικη ασυμβατοτητα αμελητεα...)

τα ερωτηματα ισως και πριν δεν ηταν ξεκαθαρα γιατι νομιζω οτι γνωριζω τις απαντησεις αλλα οκ... "ρωτα και ποτε δε ξερεις τι μπορει να μαθεις"

σας ευχαριστω

iGiorgio
01-06-2010, 07:01
1. Το GrUpdate, το ξεχνάς.
2. Για ορθογράφο για το Word, δες εδώ (http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?t=122).
3. Είπαμε, το ξεχνάς.
4. Link για ορθογράφο της iSuare για εφαρμογές Cocoa,
όπως textedit, Pages κλπ. θα βρεις εδώ (http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?t=4800).

nikoss
07-06-2010, 00:14
σήμερα έκατσα και ξανά πέρασα το snow leopard απο την αρχή.
έτσι ξανά πέρασα και το λεξικό τις isquare.
το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι ενώ μου έκανε αυτόματη διόρθωση πλέον δεν μου κάνει , παίζει καμία σημασία που πρώτα είχα και τα 2 λεξικά (και τις isquare & to κλασικό τις cocoaspell) περασμένα ενω τώρα έχω μόνο τις isquare.
επίσης δεν μου κάνει διόρθωση στα αγγλικά

leonbis2000
07-06-2010, 00:16
Για να κάνει αυτόματη διόρθωση σε κάποια εφαρμογή που θές, γράψε ένα κείμενο, δεξί κλίκ και επέλεξε αυτό που βλέπεις στην εικόνα.

http://grab.by/4MEh

gbotis
15-06-2010, 11:50
επειδη και μενα δεν μου ερχεται το mail εγγραφής και το link στη σελιδα 9 δεν δουλευει πια, μπορεί κανείς να το ξανανεβάσει; ευχαριστώ!

***edit*** δοκιμασα αρκετα mail τελικα λειτουργησε με gmail!

andreaseto
15-06-2010, 13:46
Στο Pages, άνοιξε τον Inspector και στη drop down λίστα του "Language" επέλεξε Ελληνικά, (iSquare).

1910

Έβαλα και εγώ τον ορθογράφο της iSquare και λειτουργεί μια χαρά. Εξαίρεση αποτελεί το pages που στη λίστα δε μου εμφανίζει τον ορθογράφο της iSquare παρά μόνο της Aspell που μάλιστα δεν τον έχω εγκαταστημένο στο νέο φορητό. Πρέπει να πέρασαν τίποτα ρυθμίσεις του προγράμματος στο νέο φορητό μέσω του time machine αν και δε μετάφερα τα προγράμματα.

Καμιά πρόταση για να βλέπω και τον ορθογράφο της iSquare;

ΥΓ. Έχω κάνει τις ρυθμίσεις στο "Language & Text"

iGiorgio
15-06-2010, 13:50
Διέγραψε το Cocoaspell.

andreaseto
15-06-2010, 14:03
Έχεις καμιά ιδέα πως θα γίνει αυτό; Θέλω να πω, ότι δεν το έχω εγκαταστήσει, αλλά το εμφανίζει κανονικά (σε τίποτα ρυθμίσεις θα υπάρχει όπως τις πέρασα από το time machine).

Το εμφανίζει και στο language & text στη λίστα (όπου εκεί όμως εμφανίζει και της iSquare που έχω επιλέξει) και φυσικά στο pages όπου εκεί δεν εμφανίζει της iSquare.

iGiorgio
15-06-2010, 14:11
Πήγαινε υποκατηγορία οδηγών (http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?t=467) / απεγκατάσταση εφαρμογών και πράξε ανάλογα.

idnik
15-06-2010, 22:37
Έχεις καμιά ιδέα πως θα γίνει αυτό; Θέλω να πω, ότι δεν το έχω εγκαταστήσει, αλλά το εμφανίζει κανονικά (σε τίποτα ρυθμίσεις θα υπάρχει όπως τις πέρασα από το time machine).

Το εμφανίζει και στο language & text στη λίστα (όπου εκεί όμως εμφανίζει και της iSquare που έχω επιλέξει) και φυσικά στο pages όπου εκεί δεν εμφανίζει της iSquare.
αν το καταφέρεις πες και εμάς να φύγει αυτό το ελληνικά (library)

andreaseto
16-06-2010, 00:37
αν το καταφέρεις πες και εμάς να φύγει αυτό το ελληνικά (library)

Ναι θα το πω, αλλά θα το κοιτάξω σε 1-2 μέρες γιατί προέχουν άλλα πράματα!

andreaseto
24-06-2010, 01:05
Πέρασε λίγος καιρός και το ξαναθυμήθηκα τώρα. Το έλυσα το θέμα. Το μόνο που έκανα ήταν να εγκαταστήσω ξανά το cocoaspell χωρίς να προσθέσω ξεχωριστά το ελληνικό λεξικό. Τώρα βλέπω την isquare στα διαθέσιμα λεξικά του pages!

Prince#9
24-06-2010, 01:38
Φίλε πως απεγκατέστησες το cocoaspell.???

Επίσης ρε παιδιά θα τρελαθώ. Το λεξικό της isquare μου το εμφανίζει παντού εκτός από το pages.... anyone?

andreaseto
24-06-2010, 02:04
Φίλε πως απεγκατέστησες το cocoaspell.???

Επίσης ρε παιδιά θα τρελαθώ. Το λεξικό της isquare μου το εμφανίζει παντού εκτός από το pages.... anyone?

Δε το απεγκατέστησα! Η λύση στο πρόβλημά σου ήταν αυτή που περιέγραψα! ;) Τουλάχιστον σε μένα λειτούργησε.

Επειδή πήρα καινούργιο φορητό, μετέφερα μέσω του time machine ρυθμίσεις και αρχεία αλλά όχι τα προγράμματα που είχα εγκαταστήσει. Το θέμα είναι ότι μεταφέρθηκαν οι ρυθμίσεις των προγραμμάτων και ας μην υπήρχαν εγκατεστημένα. Έτσι λοιπόν το pages έβλεπε από το cocoaspell το ελληνικό λεξικό που υποτίθεται είχα εγκαταστήσει (αλλά στο παλιό!) και για κάποιο λόγο όχι της iSquare. Αυτό που έκανα ήταν αυτό που είπα. Εγκατέστησα "επίσημα" το cocoaspell χωρίς όμως να βάλω πρόσθετα το ελληνικό λεξικό και πλέον στο pages βλέπω μόνο (που άλλωστε δεν έχω και άλλο) τον ελληνικό ορθογράφο της iSquare!

andreaseto
25-06-2010, 02:49
Τελικά αυτό που περιέγραψα παραπάνω, χάλασε όλα τα υπόλοιπα! Ωστόσο βρήκα τη λύση και αυτό που έκανα λειτούργησε και έτσι έχω τον ορθογράφο της iSquare και για το pages αλλά και για τα υπόλοιπα.

Αυτό που έκανα ήταν ότι απεγκατέστησα το CocoAspell ακολουθώντας της οδηγίες της 1η ερώτησης στο FAQ της εφαρμογής (http://people.ict.usc.edu/~leuski/cocoaspell/faq.php), επανεγκατέστησα το λεξικό της iSquare και τέλος έκανα επανεκκίνηση (αν και δε ξέρω αν χρειαζόταν το τελευταίο).

Αυτά!

ΥΓ. Δηλαδή αυτό που είχε πει ο iGiorgio αλλά με τη διαφορά ότι τότε δεν υπήρχε εγκατεστημένο το cocoAspell!

petkostas
30-06-2010, 18:29
Έχω ένα μικρό πρόβλημα αν μπορεί κανείς να βοηθήσει...
Έχω ένα iMac 27 στο οποίο έχω εγκαταστήσει τον ορθογράφο κανονικά και με κανένα πρόβλημα, εδώ και κάμποσους μήνες έχω επίσης ένα Wind MSI 100 στο οποίο έχω εγκαταστήσει snow leopard εγκαθιστώ τον ορθογράφο και όλα καλά μετά το reboot αλλά λίγο καιρό μετά χάνεται μέσα στα Language & text (δεν υπάρχει πλέον επιλογή για Ελληνικά) ενώ το Γλωσσικά εργαλεία παραμένει ως έχει.
Το πρόβλημα λύνεται με εγκατάσταση ξανά του λογισμικού και επανεκκίνηση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο χάνεται...
Έχει κανείς καμιά ιδέα για ποιο λόγο γίνεται αυτό?

leonbis2000
30-06-2010, 23:39
Δεν έχω ιδέα γιατί γίνεται, αλλά με πειραγμένο λειτουργικό όλα να τα περιμένεις.

vfragos
17-07-2010, 00:44
Για να κάνει αυτόματη διόρθωση σε κάποια εφαρμογή που θές, γράψε ένα κείμενο, δεξί κλίκ και επέλεξε αυτό που βλέπεις στην εικόνα.

http://grab.by/4MEh

Ενώ στον safari μου βγάζει αυτήν την επιλογή κανονικά και μπορώ να κάνω αυτόματη διόρθωση, στο pages δεν μπορώ. Η επιλογές που μου δίνει στο pages είναι αυτές:

http://img710.imageshack.us/img710/8178/spelling.jpg
Τι μπορεί να φταίει;

leonbis2000
17-07-2010, 08:47
Πρέπει να είναι στο pages/preferences/auto correction από το μενού.

batixan
17-07-2010, 12:46
Για να μπορέσω να έχω πρόσβαση στο θησαυρό και αρθρογράφο τους πρέπει να έχω αγοράσει τον υπολογιστή μου από Ελλάδα; Το ρωτάω αυτό γιατί έχω προσπαθήσει πολλές φορές να το κατεβάσω και δεν μπορώ. Δεν μου έρχεται το password από την iSquare.
Ο υπολογιστής μου είναι αγορασμένος από Αγγλία.

leonbis2000
17-07-2010, 15:37
Για να μπορέσω να έχω πρόσβαση στο θησαυρό και αρθρογράφο τους πρέπει να έχω αγοράσει τον υπολογιστή μου από Ελλάδα; Το ρωτάω αυτό γιατί έχω προσπαθήσει πολλές φορές να το κατεβάσω και δεν μπορώ. Δεν μου έρχεται το password από την iSquare.
Ο υπολογιστής μου είναι αγορασμένος από Αγγλία.

Μιας και δεν το διευκρινιζουν στο site καλό θα ήταν να τους πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις.

papdoc
17-07-2010, 22:33
Εγώ έβαλα μόνο το email μου στη φόρμα, δεν έβαλα κανένα από τα υπόλοιπα στοιχεία (serial number κτλ), και μου ενεργοποίησαν κανονικά τον λογαριασμό.

batixan
18-07-2010, 17:57
Εμένα μου λέει "Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Παρακαλούμε ελέγξτε το mail σας για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό." Αλλά εδώ και καιρό τίποτα ακόμα στο mail μου.

iGiorgio
18-07-2010, 18:32
Έλεγξε το Junk folder κι αν δεν το βρεις βεβαιώσου ότι πληκτρολόγησες σωστά το mail σου.

vfragos
18-07-2010, 20:58
Πρέπει να είναι στο pages/preferences/auto correction από το μενού.

Είναι επιλεγμένο αλλά δυστυχώς τίποτα.
http://img837.imageshack.us/img837/3020/screenshot20100717at909.png

Μήπως φταίει το grupdate που έχω εγκαταστήσει;

iGiorgio
18-07-2010, 21:21
Μήπως φταίει το grupdate που έχω εγκαταστήσει;

Ωχ....:thumbsdown:

vfragos
18-07-2010, 22:17
Ωχ....:thumbsdown:
Δυστυχώς επειδή είμαι καινούργιος στον χώρο του mac os, το είχα ήδη εγκαταστήσει όταν είδα ότι δημιουργεί προβλήματα. Μάλλον αυτό φταίει δηλαδή; Με βλέπω αύριο να κάνω format και clean install από την αρχή του λειτουργικού. Μια εβδομάδα υπολογιστής και πάω για format ήδη.:doh: Άτιμο grupdate....

batixan
19-07-2010, 01:39
Ευχαριστώ igiorgio αλλά ούτε στο Junk folder υπάρχει. Το mail μου είναι σωστά πληκτρολογημένο. Έστειλα mail στην iSquare. Αν δεν μου απαντήσουν θα τους πάρω τηλέφωνο.

batixan
26-07-2010, 17:10
Μιας και δεν το διευκρινιζουν στο site καλό θα ήταν να τους πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις.
Τελικά λύθηκε το πρόβλημα. Ήταν ένα ανόητο λάθος πληκτρολόγησης του e-mail μου. Δε χρειάζεται ο υπολογιστής να είναι αγορασμένος από την Ελλάδα για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός της iSquare.

vfragos
26-07-2010, 20:02
Τελικά ούτε το grupdate φταίει που δεν έχω αυτόματη διόρθωση στο pages. Έκανα clean install το λειτουργικό από την αρχή για να αφαιρεθεί το grupdate και συνεχίζω να μην έχω αυτόματη διόρθωση. Στον safari δουλεύει κανονικά. Τι άλλο μπορεί να φταίει; :scratch:

WolfRathmA
19-08-2010, 20:03
Παιδια μηπως εχει βρει κανεις τροπο να εχουμε αυτοματη διορθωση και στο firefox η chrome;

Nik
19-08-2010, 20:34
Παιδια μηπως εχει βρει κανεις τροπο να εχουμε αυτοματη διορθωση και στο firefox η chrome;

Για τον Firefox μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτο το add on (https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/3451/)

WolfRathmA
19-08-2010, 20:41
Ναι αυτο το ξερω. Απλα εγω θα ηθελα και την αυτοματη διορθωση μαζι!

koumis
10-09-2010, 19:32
Mε αυτές τις επιλογές
http://i973.photobucket.com/albums/ae211/koumis/Screenshot2010-09-10at82113PM.png

http://i973.photobucket.com/albums/ae211/koumis/Screenshot2010-09-10at82227PM.png

http://i973.photobucket.com/albums/ae211/koumis/Screenshot2010-09-10at82241PM.png

και σε κάποιες λέξεις δεν κάνει αυτόματη διόρθωση (τονισμός κυρίως…) Δοκιμάζοντας την εξελιγμένη διόρθωση μου έσπασε τα νευρα γιατί αλλα έγραφα εγώ και αλλα τελικά εμφανίζονταν… Έχετε να προτείνετε κάποια ρύθμιση για καλύτερη και σωστότερη διόρθωση?

(στο παρών μήνυμα μου έχει υπογραμμίσει τις λέξεις ‘’νευρα’’, ‘’αλλα’’, ‘’εμφανίζονταν’’)

leonbis2000
10-09-2010, 19:35
Βγάλε το correct spelling automatically. Έτσι αν γράψεις κάτι λάθος θα κοκκινίσει και με δεξί κλίκ θα μπορέσεις να επιλέξεις την σωστή από τις προτεινόμενες.

koumis
10-09-2010, 19:47
έχω την εντύπωση πως το spelling automatically έχει να κάνει με το τονισμό όταν δεν βάζεις χειροκίνητα τόνους και στους συμπληρώνει αυτόματα ενώ text replacement (το οποιο και απενεργοποίησα) δουλεύει όταν δεν αναγνωρίζει κάποια λέξη και την αντικαθιστά με αυτή που νομίζει. Το 2ο είναι νομίζω αυτό που ευθύνεται για την αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που γράφω και αυτών που εμφανίζονται όταν δεν αναγνωρίζει κάποια λέξη.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ενώ άλλες λέξεις τις τονίζει αυτόματα άλλες τις αφήνει έτσι και τις κοκκινίζει. Όταν όμως με δεξί κλικ πάω στις επιλογές την αναγνωρίζει σαν λέξη!!!

(π.χ. δοκίμασε τις λέξεις ‘’γραφω’’, ‘’νευρα’’ και ‘’οποιο’’ και πες μου αν σου βάζει τόνους)

leonbis2000
10-09-2010, 23:35
Όχι δεν μου βάζει τόνους γιατί εχω αποεπιλεγμένες όλες τις smart επλογές εκτός του copy-paste (που δεν ξέρω και τι κάνει). Έτσι ήταν από την αρχή αυτές οι ρυθμίσεις. Και έχω επιλεγμένα check spelling while typing & check grammar with spelling.

desertman
19-09-2010, 20:19
Καλησπέρα,

Προσπαθώ εδώ και μέρες να το κατεβάσω αλλά συνέχεια μου βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι διαθέσιμο.
Μπορεί κάποιος να το ανεβάσει σε κάποιο file hosting site ώστε να το κατεβάσω..??

Ευχαριστώ

leonbis2000
19-09-2010, 22:32
Το ανέβασα εδώ (https://files.me.com/leonidas.koustimpis/6vzsxi) Δημήτρη.

desertman
19-09-2010, 22:40
Το ανέβασα εδώ (https://files.me.com/leonidas.koustimpis/6vzsxi) Δημήτρη.

ευχαριστώ πολύ Λεωνίδα..
να 'σαι καλά..

val
24-09-2010, 17:29
ευχαριστώ και εγώ για το ανέβασμα

gostoso
24-09-2010, 17:47
εμένα ξαφνικά στα σταμάτησε να κάνει spell και αυτόματη διόρθωση στα Ελληνικά…. why?

gostoso
25-09-2010, 15:14
Aναφέρθηκε κάποια στιγμή σε άλλο thread λόγω του ότι υπήρχε πρόβλημα με το registration του iPhone 4 στο iTunes, , ότι έπρεπε στο System Preferences , Language & Text η πρώτη γλώσσα να είναι τα Αγγλικά.
Πράγματι, το πρόβλημα του registration λύθηκε αλλά έκτοτε ο ορθογράφος μόνο στα ελληνικά έπαψε να λειτουργεί…

http://img819.imageshack.us/img819/324/languagetexten.png (http://img819.imageshack.us/my.php?image=languagetexten.png)

οπότε όσοι αντιμετωπίζετε πρόβλημα δεν έχετε παρα να επαναφέρετε τη γλώσσα των Ελληνικών πρώτη..

http://img704.imageshack.us/img704/1314/languagetextgr.png

leonbis2000
25-09-2010, 16:47
Έχεις δίκιο Άλεξ γι' αυτό και εγώ παρατήρησα κάτι κουλά τελευταία! Ε δεν είναι κατάσταση αυτή με τα ελληνικά! Γι' αυτό προτίμησα να τα αφαιρέσω τελείως από την λίστα με μόνο μειονέκτημα ότι μπορεί να εμφανίζονται κινέζικα κάποια mail με ελληνικά που χρησιμοποιούν παλιό encoding.

iakovos
28-09-2010, 22:12
Δε ξέρω παιδιά σε εμένα δε λειτουργεί.
Έκανα εγκατάσταση, το άλλαξα από το Preferences αλλά τίποτα !
Έχει κανένας καμια ιδέα;

iakovos
28-09-2010, 23:31
Παιδιά συγνώμη για την αναστάτωση. Το πρόβλημα λύθηκε με μια απλή επανεκκίνηση !:d030:

KoStAsMaC
17-10-2010, 18:01
Μπορεί κάποιος να μου πει, όσο πιο αναλυτικά γίνεται, τις σωστές ρυθμίσεις για να έχω αυτόματη διόρθωση και στα ελληνικά και στα αγγλικά καθώς επίσης να μπαίνουν αυτόματα και οι τόνοι (στα ελληνικά) καθώς γράφω?? Γιατί δεν τα έχω καταφέρει...ευχαριστώ...

iGiorgio
17-10-2010, 18:11
Ποιόν κειμενογράφο χρησιμοποιείς ;.

KoStAsMaC
17-10-2010, 18:15
Και pages και office 2011

iGiorgio
17-10-2010, 19:03
Υπάρχει εκτενέστατη συζήτηση στο νήμα. Για το Pages κοίτα μεταξύ άλλων και το post #113.
Αυτόματος τονισμός δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Για το office 2011 δεν γνωρίζω.

KoStAsMaC
17-10-2010, 19:24
Κάτι άλλο που ξέχασα να ρωτήσω...το "Ελληνικά (Library)" που υπάρχει στα preferences είναι λόγω του cocoaspell?

cyreptiles
22-10-2010, 11:44
μπορω να ενεργοποιήσω τον ορθογραφο στο office 2011 ? αν ναι πως?

γειατι πραγματεικα των χροιαζωμε !!! :a050:

KoStAsMaC
22-10-2010, 11:57
Κάτι άλλο που ξέχασα να ρωτήσω...το "Ελληνικά (Library)" που υπάρχει στα preferences είναι λόγω του cocoaspell?

ξέρει κανείς να μου φύγει η απορία??

spyros_1
22-10-2010, 12:16
ξέρει κανείς να μου φύγει η απορία??

Ναι από αυτό είναι!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:16 ---------- Το προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 13:15 ----------

μπορω να ενεργοποιήσω τον ορθογραφο στο office 2011 ? αν ναι πως?

γειατι πραγματεικα των χροιαζωμε !!! :a050:

Αγοράζεις τον ορθογράφο της neurolingo και τον εγκαθιστάς! Κάτι άλλο δε γίνεται!

KoStAsMaC
04-11-2010, 08:04
Καλημέρα...θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να εξαφανίσω επιτέλους αυτό το Ελληνικά (Library) που υπάρχει λόγω του cocoaspell...και γιατί ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει η αυτόματη διόρθωση και ο αυτόματος τονισμός...

jimbakl
04-02-2011, 10:07
καλησπέρα σας....
είχα στείλει στην αρχή που έγινε αυτό το post το πρόβλημα μου , αλλά τελικά το παράβλεψα και εγώ , δεν ασχολήθηκα για να το λύσω , γιατί χρησιμοποιούσα το office 2004 που έχω.

δεν μπορώ άλλο όμως με αυτό. σε όλα τα προγράμματα του iwork, στο inspector το ελληνικά (isquare) δεν υπάρχει...

έχω δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς, αλλά και πάλι τίποτα, μήπως ξέρετε τι πρέπει να κάνω; ακόμα και στο text edit όποτε του έρθει η όρεξη κάνει τον αυτόματο διόρθωμα, και το τσεκάρισμα των λέξεων, αλλά δεν πολυνοιάζομαι για αυτό, στου iwork πρέπει να βρω οπωσδήποτε λύση....
σας παρακαλώ πολύ, όποιος ξέρει ας βοηθήσει...
και ένα τελευταίο, από το system preferences πώς μπορώ να διαγράψω τα γλωσσικά εργαλεία για να το κατεβάσω πάλι;;; μήπως χρειάζεται να κατεβάσω κάποιο update, και ποίο;;;????

μία λύση παρακαλώ πάρα πολύ...

Gipas
27-07-2011, 05:56
Καλημέρα

Σημερα κατεβαα την ενημερωμενη εκδοση απο isquare για ελληνικο ορθογραφο. στο snow δεν ειχα κατεβασμενη την αντιστοιχη. επισης να αναφερω οτι μολις πηρα το λιονταρι δοκιμασα πριν 2-3 μερες και κατεβασα την τελευταια διαθεσιμη εκδοση της isquare για λεοπαρντ ακουγοντας οτι δουελυει. Σε μενα δεν δουλεψε και θεωρησα πως φταιει οτι την εγκαθιστω έχοντας lion και δεν την ειχα απο πριν.

οπως και να χει κατεβαζοντας σμερα τη νεα εκδοση παλι δεν βγαζω ακρη.
επιλογη ελληνικα( isquare ) δεν βρισκω. μου έχει εμφανιστει μια επιλογη "ελληνικο(χωριστο)" που ομως δεν κάνει δουλεια και δεν ειμαι σιγουρος αν υπηρχε απο πριν κιολας ή εχει σχεση με isquare...

προτασεις?
ευχαριστω

marios1508
27-07-2011, 09:29
μόλις εγκατέστησα το lion ούτε εμένα μου δούλευε, αναφέρομαι στα proofing tools και όχι στο GRupdate της isquare. Επειδή χρησιμοποιώ το open office, κατέβασα την καινούρια version του open office, απεγκατέστησα ότι είχε να κάνει με τα proofing tools(γλωσσικα εργαλεία) και το ξανακατέβασα μετά. Τωρα δουλεύει μια χαρά ο ορθογράφος!

skous
27-07-2011, 11:51
Σε εμένα μια χαρά παίζει πάντως

Gipas
27-07-2011, 20:41
λάθος!εκανα την πατατα διαβάζοντας "δεν περιέχει εξελληνιμσο του προγράμματος" κατεβασα το gr update κ όχι γλωσσικα εργαλεία... ευτυχως δεν εχω ακομα προβλημα αν κ σκεφτομουν για clan install τωρα εχω ενα λογο παραπανω. ευχαριστω οπως κ να χει!

skous
28-07-2011, 17:16
Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο, ποιά η διαφορά του ProofingTools (iSquare) και του GRUpdate?

spyros_1
29-07-2011, 10:26
Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο, ποιά η διαφορά του ProofingTools (iSquare) και του GRUpdate?

Απολύτως καμία σχέση δεν έχουν...
Τα Proofing Tools προσφέρουν ορθογραφικό έλεγχο στο σύστημα.
Το GR-Update παλιά πρόσφερε το ελληνικό περιβάλλον του λειτουργικού και κάποια πληκτρολόγια που χρειάζονταν οι μη unicode εφαρμογές (ελληνικό χωριστό, ελληνικό παλαιό, πολυτονικό κλπ).
Πλέον, μιας και τον εξελληνισμό του συστήματος τον έχει αναλάβει η Apple, το GR-Update προσφέρει μόνο τα επιπλέον πληκτρολόγια. Βέβαια εν έτη 2011 δε ξέρω ποιος και γιατί έχει απομείνει να χρησιμοποιεί τόσο παλιό πρόγραμμα που να χρειάζεται τα πληκτρολόγια του GR-Update... Προσωπικά πιστεύω πως είναι εντελώς άχρηστο...

georgetsapalos
31-07-2011, 07:38
Τον εξελληνισμό του συστήματος τον έχει αναλάβει η Apple Καλημέρα. Είναι ασφαλές να βάλουμε αυτόν τον εξελληνισμό που παρέχετε από τον εδώ διανομέα;Δημιουργεί προβλήματα όπως συνέβαινε με το gr upate ?
Ρωτάω είτε για το Lion είτε για το snow.

spyros_1
31-07-2011, 08:01
Καλημέρα. Είναι ασφαλές να βάλουμε αυτόν τον εξελληνισμό που παρέχετε από τον εδώ διανομέα;Δημιουργεί προβλήματα όπως συνέβαινε με το gr upate ?
Ρωτάω είτε για το Lion είτε για το snow.

Καλημέρα. Προσωπικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα... Βέβαια και παλιά που είχα το GR-Update (επι εποχής 10.3, 10.4) ούτε εκείνο μου είχε δημιουργήσει κανένα (σοβαρό) πρόβλημα... Πάντως ο καινούργιος εξελληνισμός δε δημιουργεί πρόβλημα με εφαρμογές όπως το Office που με το GR-Update δεν άνοιγαν...

jackc
02-08-2011, 22:46
Προσωπικά βρίσκω πολύ βολικά τα γλωσσικά εργαλεία της iSquare, καθώς σε συνδυασμό με το iOS-like ορθογραφικό έλεγχο του Lion δίνουν ένα πολύ όμορφο και - κυρίως - χρήσιμο αποτέλεσμα. Όσο για προβλήματα, δε συνάντησα ποτέ κανένα ούτε παλαιότερα στο SL, ούτε τώρα στο Lion.

tassos1
05-09-2011, 00:49
:d055::d055:

kostas_tio
05-09-2011, 13:25
Καλημερα,εχω εγκαταστησει το openoffice(πολυ καλη λυση για δωρεαν ε??).
Ο ορθογραφος απο την isquare δουλευει στο openoffice? Με το lion κανενα προβλημα??
Ευχαριστω

jackc
05-09-2011, 19:09
Καλημερα,εχω εγκαταστησει το openoffice(πολυ καλη λυση για δωρεαν ε??).
Ο ορθογραφος απο την isquare δουλευει στο openoffice? Με το lion κανενα προβλημα??
Ευχαριστω

Το OpenOffice έχει τον δικό του (πολύ καλό) ελληνικό ορθογράφο, που μπορείς να το βρεις στο site της OO.org.

Ο ορθογραφος της iSquare αφορά τις built-in εφαρμογές του Mac OS (mail, safari, TextEdit, κλπ). Δουλεύει μια χαρά στο Lion, αρκεί να εχεις την τελευταία έκδοση.

kostas_tio
05-09-2011, 21:52
Το OpenOffice έχει τον δικό του (πολύ καλό) ελληνικό ορθογράφο, που μπορείς να το βρεις στο site της OO.org.

Ο ορθογραφος της iSquare αφορά τις built-in εφαρμογές του Mac OS (mail, safari, TextEdit, κλπ). Δουλεύει μια χαρά στο Lion, αρκεί να εχεις την τελευταία έκδοση.

Πολυ ωραια νεα φιλε μου! Ευχαριστω!!

kostas_tio
07-09-2011, 16:45
Καλησπερα,εχω το openoffice. Βρηκα ενα βιντεο στο youtube που εξηγει πως θα εγκαταστησω τον εεληνικο ορθογραφο. (http://www.youtube.com/watch?v=gsoM80zBeDg).
Ομως στο βιντεο στο 2'.44", κανω οτι λεει αλλα δε μου ανοιγει τη σελιδα ο σαφαρι,η μου την ανοιγει 'σπασμενη',αλλοτε κολλαει… Εχετε καποια αλλη προταση στο πως θα περασω τον ορθογραφο??
Ευχαριστω

domal
08-09-2011, 07:05
Δεν χρειάζεται να βάλεις άλλο ορθογραφο , αρκεί αυτός του mac , μόνο το office της micromalakis δεν τον δεχεται , επίσης πολυ καλος και free είναι και το libre office και ο bean for macosx google it

Sent from my apple device using Tapatalk

kostas_tio
08-09-2011, 09:22
Δεν χρειάζεται να βάλεις άλλο ορθογραφο , αρκεί αυτός του mac , μόνο το office της micromalakis δεν τον δεχεται , επίσης πολυ καλος και free είναι και το libre office και ο bean for macosx google it

Sent from my apple device using Tapatalk

Καλημερα,γιατι φιλε μου που εχει το openoffice ορθογραφο; Ή το μακ που εχει ορθογραφο; Εγω για το open office μιλαω. Δεν εχει ορθογραφο! Ευχαριστω

IcedChris
03-01-2012, 22:30
Παιδιά, είδα που λέγατε κάτι για προβληματα κλπ... Ελπίζω να μη με ματιάσω, αλλά τουλάχιστον μέχρι στιγμής που έβαλα τον αρθογραφο της isquare, δουλευει κανονικά, και δε πείραξα το οτιδήποτε... :/
Απλα δε ξέρω αμα κάνει καμια ενημέρωση το iwork μήπως προκύψει κάτι.... :/

MPAFILIAS
03-02-2012, 15:30
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ 1.2 ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΕΞΙΚΟΥ ( DICTIONARY ) ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕΣΩ ΔΕΞΙΟΥ ΚΛΙΚ ( POP-UP MENU ) ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ . ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?

chrism
05-02-2012, 23:15
σήμερα παρατήρησα στο activity monitor οτι τρέχει ένα process grspell.service το οποίο καταναλώνει το 96% των πόρων του συστήματος. έχω την αίσθηση ότι αυτό προέρχεται από τα γλωσσικά εργαλεία!
το έχει παρατηρήσει κάποιος?και εάν ναι η μόνη λύση είναι η απεγκατάσταση?

WolfRathmA
05-02-2012, 23:47
Μου το παρουσιασε μια φορα μονο, απλα καταναλωνε παρα πολυ μνημη, οχι τον επεξεργαστη... απλα εκανα ενα quit και το ανοιξα παλι και ολα καλα!

nokian82
06-02-2012, 02:42
Παιδιά πήγα κ εγώ να το κατεβάσω κ σαν νέος χρήστης ήθελε Εγγραφή κ τέτοια.. να δηλώσω τον κωδικό του μακ κ τα ξέρετε λογικά.. έκανα όμως λάθος κάτι στον κωδικό που τον θέλει συνεχόμενα με το mail και δεν μπόρεσα να τον κατεβάσω.. πήγα να το ξανά κάνω κ δεν με άφηνε γιατί δεν ενεργοποίησα σωστά το mail.. δοκίμασα με άλλον λογαριασμό αλλά πάλι δεν με άφησε γιατί ήταν ήδη δηλωμένος ο κωδικός του Μακ.. τι κάνω τώρα??

Send from my HTC with Sense 3.5

nikoss
06-02-2012, 08:07
Δεν καταλαβαίνω τι κωδικό του Mac δηλωσες?
Δεν ζητάει κάτι τέτοιο για να κατεβασεις τον ορθωγραφο

8u88l3
06-02-2012, 10:54
Νομίζω πληροφοριακά ζητάνε το serial του Mac (αν θυμάμαι καλά..)

Economou D.
06-02-2012, 12:53
Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά... Άκου να θέλει έγγραφη για να κατεβάσεις τον ορθογράφο. Δεν τον έχει κανείς κατεβασμένο να τον ανεβάσει σε ένα Dropbox να τον βάλουμε εδώ στο forum;

nokian82
06-02-2012, 13:01
Ναι αλλα και το imei κιολας... Παντως τους εστειλα mail οτι δεν ενεργοποιηθηκε ο λογαριασμος μου και πηρα απαντηση αμεσως και μου το εφτιαξαν....!

nokian82
21-02-2012, 18:55
Ρε παιδια στον safari παω να βαλω το mail μου και μου το διορθωνει απο gmail σε mail..... Υπαρχει λυση να αποθηκευσω την λεξη η κατι αλλο?

axidous
21-09-2012, 09:19
παιδια καλημερα στο pages πως μπορει να διορθωνει το κείμενο ?
σε email και safari γινεται αλλα στο pages δεν λειτουργει Τι πρεπει να κανω ?

ευχαριστω

JimmakoS
21-09-2012, 10:15
παιδια καλημερα στο pages πως μπορει να διορθωνει το κείμενο ?
σε email και safari γινεται αλλα στο pages δεν λειτουργει Τι πρεπει να κανω ?

ευχαριστω

Ορίστε φίλε μου.

http://milaraki.com/blog/2010/11/greek-spelling-at-pages-how-to/