+ Απάντηση στο Θέμα
Αποτελέσματα 1 έως 1 από 1

Θέμα: Ultimate Todos

  1. Top - #1
    Editor MihalisGR's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Ελλάς
    Μηνύματα
    8,785
    Όνομα
    Μιχάλης


    Reviews Ultimate Todos

    To iPhone έχει αποδειχθεί ένας εξαιρετικά χρήσιμος σύντροφος ειδικά όταν χειριζόμαστε εφαρμογές που αυξάνουν την παραγωγικότητά μας. Η οργάνωση των υπενθυμίσεων που θέλουμε να διατηρούμε για διάφορες εργασίες, είναι μία από τις απαραίτητες λειτουργίες. Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές στο App Store που φέρουν τον τίτλο του task management, άλλες δωρεάν, άλλες φθηνές κι άλλες ακριβές. Εμείς σήμερα θα δούμε την εφαρμογή που αξιώνει τον τίτλο των "Ultimate Todos". Για να δούμε αν τα καταφέρνει.

    Γραφικό περιβάλλον (UI)
    Θα έλεγα πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να επιτύχεις την δημιουργία μιας εφαρμογής που δεν θα διαθέτει εύχρηστο γραφικό περιβάλλον στο iPhone. Η δομή του iPhone SDK και τα εργαλεία που προσφέρει η Apple το καθιστούν κατόρθωμα αν κάποιος επιτύχει να δημιουργήσει μια εφαρμογή δύσχρηστη. Το Ultimate Todos λοιπόν δεν ξεφεύγει από τον κανόνα και το γραφικό του περιβάλλον είναι απλό, εύχρηστο και κυρίως λειτουργικό. Οφείλω να ομολογήσω πως δεν έχω βρεί κάποια πιο όμορφη πρόταση στο App Store. Μια καλή εναλλακτική αποτελεί ίσως το Things -- το οποίο άλλωστε παίζει και σε διαφορετική κατηγορία τιμής -- αλλά στο κομμάτι γραφικό περιβάλλον δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές. Η οθόνη απαρτίζεται από την άνω και κάτω μπάρα και φυσικά το περιεχόμενο που περιλαμβάνει την κατηγοριοποίηση των υπενθυμίσεων - εργασιών μας(tasks). Στην κάτω μπάρα θα βρούμε το Dashboard, που περιλαμβάνει την προαναφερθείσα κατηγοριοποίηση, τα Tags για την περίπτωση που προτιμάμε αναζήτηση με ανάλογες παραμέτρους, τα Contexts, τα Projects και τον συγχρονισμό. Κάνοντας την ανάλογη επιλογή, κατευθυνόμαστε στις επιμέρους λειτουργίες που έχει να προσφέρει η κάθε μία. Highlights λοιπόν η λειτουργικότητα και ευχρηστία για το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής.





    Η εφαρμογή
    Οπως σας είπα παραπάνω η εφαρμογή αναλαμβάνει να κατηγοριοποιήσει τις εργασίες μας βάσει διάφορων παραμέτρων. H αρχική οθόνη που ονομάζεται dashboard, περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες:
    • All: Εμφάνιση όλων των εργασιών ασχέτως παραμετροποίησης
    • Highlights: Τις κυριότερες εργασίες
    • Flagged: Αυτές που έχουμε επισημάνει
    • Overdue: Εκείνες που έχει παρέλθει ο χρόνος εκπλήρωσής τους
    • Today: Εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν την σημερινή ημέρα
    • Scheduled: Προγραμματισμένες εργασίες για τις επόμενες ημέρες
    • Ανά Priority: Διαχωρισμός των εργασιών ανά προτεραιότητα
    • Βάση Status: Εργασίες βάση θέσης
    • Active: Ενεργές εργασίες
    • Completed: Ολοκληρωμένες εργασίες...

    ... και δυό τρείς κατηγορίες ακόμη που κάνουν ευκολότερη την αναζήτηση των εργασιών μας, όπως για παράδειγμα η κατηγορία "Someday" που περιλαμβάνει εργασίες που έχουμε προγραμματισει για ανύποπτο χρόνο στο μέλλον.

    Η δημιουργία μιας υπενθύμισης - εργασίας είναι αρκετά εύκολη. Αρκεί να πατήσουμε το button + από την πάνω μπάρα στην οθόνη μας, και θα εμφανιστεί το σχετικού μενού επιλογών όπου καλούμαστε να περιγράψουμε έναν τίτλο, το περιεχόμενο και να ορίσουμε διάφορες παραμέτρους όπως για παράδειγμα την προτεραιότητα, τα tags, την ημερομηνία και ώρα εκπλήρωσης, καθώς και την προσθήκη είτε ενός φωνητικού μηνύματος, είτε μιας παραπομπής σε κάποια επαφή μας, αν η εργασία μας σχετίζεται με κάποιο πρόσωπο. Αξίζει να σημειώσουμε πως το Ultimate Todos προσφέρει την δυνατότητα εγγραφής φωνητικών εργασιών, οι οποίες λειτουργούν ανεξάρτητα. Ακόμη ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει projects που θα περιλαμβάνουν μια σειρά από εργασίες και να τα παρακολουθεί χωριστά.

    Επιπλέον να πούμε πως το πλήθος των εργασιών που πρέπει να εκπληρωθούν κάθε ημέρα, φαίνονται αριθμητικά στο εικονίδιο της εφαρμογής, με τον συνήθη τρόπο που χρησιμοποιεί το iPhone για να μας κρατά ενήμερους όπως πχ. στο Mail. Η εφαρμογή διαθέτει δυνατότητα ασύρματου συγχρονισμού μέσω της δωρεάν υπηρεσίας Toodledo, για όσους θέλουν να έχουν πρόσβαση κι από τον υπολογιστή τους μέσω του browser. H εφαρμογή διαθέτει ένα κατατοπιστικότατο "Help" μενού για τους αγγλομαθείς καθώς και αρκετές ρυθμίσεις από τα Settings του iPhone.







    Εντυπώσεις
    Ξεχνάω εύκολα κι αυτό συμβαίνει ως επί το πλείστον, γιατί εκτός του πρέπει να κάνω πολλά πράγματα κάθε μέρα, διατηρώ αρκετά μεγάλο όγκο πληροφοριών μέσα στο μυαλό μου. Ενας καλός task manager λοιπόν είναι απαραίτητος, αφενός για να ελαφρύνω τις σκέψεις μου, κι αφετέρου να μην ξεχνάω αυτά που θέλω να κάνω κάθε μέρα. Εχω δοκιμάσει όσους Task Managers κατάφερα να βρώ στο App Store. Κατέληξα να χρησιμοποιώ το Ultimate Todos. Μοναδική καλή εναλλακτική πρόταση όπως ανάφερα και πιο πάνω είναι το Things (7,99 ευρώ) αλλά η τιμή του δεν συγκρίνεται με τα 0,79 ευρώ που ζητάει το Ultimate Todos και δυσκολεύτηκα πολύ να βρώ λειτουργίες που δεν είχε η εφαρμογή που δοκιμάζουμε σήμερα. Είναι το Ultimate Todos ο τέλειος task manager; Οχι δεν είναι. Λείπουν αρκετές λειτουργίες που θα ήθελα να δώ τουλάχιστον εγώ σε μια τέτοια εφαρμογή. Από την άλλη αν εξαιρέσουμε την απουσία Ελληνικού πληκτρολογίου (το οποίο όμως διορθώνεται στο iPhone OS 3.0), το Ultimate Todos μ' έχει εξυπηρετήσει αφάνταστα και το κόστος της είναι αρκετά προσιτό για να με απασχολήσει αν αξίζει μια θέση στο iPhone μου ή όχι.

    Τελευταία επεξεργασία: 07-05-2009 στις 19:24.

+ Απάντηση στο Θέμα

Παρόμοια Θέματα

  1. WaterField iPad Ultimate SleeveCase
    By Carpe_Diem_Rj in forum Αξεσουάρ (iPad)
    Απαντ: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-11-2010, 19:09
  2. [Δελτία Τύπου] Το The Clockwork Man: The Hidden World [Ultimate Edition] τώρα διαθέσιμο και για Mac
    By MacLife.gr in forum Σεμινάρια, Εκδηλώσεις & Δελτία Τύπου
    Απαντ: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-09-2010, 15:41
  3. Εγκατάσταση Mac σε VMware στα Windows 7 ultimate.
    By strawb in forum Windows, Linux, κλπ. στον Mac
    Απαντ: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-10-2009, 21:10

Ετικέτες γι΄αυτό το Θέμα

Δικαιώματα Δημοσίευσης

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts