+ Απάντηση στο Θέμα
Αποτελέσματα 1 έως 3 από 3

Θέμα: Things

  1. Top - #1
    Editor MihalisGR's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Ελλάς
    Μηνύματα
    8,785
    Όνομα
    Μιχάλης


    Reviews Things

    Στην αναζήτηση για τον απόλυτο task manager, αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά της εφαρμογής Things [iTunes link] για το iPhone. Αν και το Things είναι μια εφαρμογή που γνωρίζω εδώ και αρκετό καιρό, εν τούτις δεν τολμούσα στην αγορά της λόγω του υψηλού κόστους της (7,99 ευρώ) σε συνδυασμό με την απουσία του Ελληνικού πληκτρολογίου. Το Things όμως θεωρείται από πολλούς μια κορυφαία εφαρμογή για την δημιουργία υπενθυμίσεων και τώρα που μπορούμε να γράφουμε πλέον Ελληνικά, αξίζει τον κόπο να της ρίξουμε μια ματιά.

    Γραφικό περιβάλλον(UI)
    Το περιβάλλον της εφαρμογής αποτελείται από τα συνήθη tables, όπου οι επιλογές προβάλλονται με καλοσχεδιασμένα εικονίδια. Ο χρήστης δεν χρειάζεται να πλοηγηθεί μεταξύ πολλών διαφορετικών οθονών είτε για να δημιουργήσει μια καινούργια υπενθύμιση, είτε για ν' αναζητήσεις τις υπάρχουσες, λόγω του απλού και άμεσου γραφικού περιβάλλοντος. Θα λέγαμε πως οι επιλογές και οι διαμόρφωση της εφαρμογής την κάνουν εξαιρετικά απλή στην χρήση, αφού η εφαρμογή Things διακρίνεται για την απλότητά της. Στην αρχική οθόνη ο χρήστης θα βρεί τις κατηγορίες που χρειάζεται προκειμένου να ενημερωθεί για τις υπενθυμίσεις του:
    • Inbox
    • Today
    • Next
    • Scheduled
    • Someday
    • Projects
    • Logbook


    Η εφαρμογή
    Οι περισσότερες λειτουργίες όσον αφορά τον χειρισμό των υπενθυμίσεων γίνεται από την κάτω μπάρα. Από εκεί ο χρήστης μπορεί αρχικά να δημιουργήσει μια καινούργια υπενθύμιση κάνοντας κλίκ στο κουμπί +. Επειτα ανοίγει το βασικό μενού στ' οποίο μπορούμε να εισάγουμε μόνο τον τίτλο της υπενθύμισης και να επιλέξουμε την κατηγορία στην οποία θέλουμε ν' αποθηκευθεί. Για να εμφανιστούν περισσότερες επιλογές, όπως η προσθήκη Tags, Σημειώσεων και ημερομηνία ολοκλήρωσης, θα πρέπει να κάνουμε τάπ στην επιλογή "Show Details". Ο διαχωρισμός αυτός είναι ιδιαιτέρως χρήσιμος αν θέλουμε απλά να δημιουργήσουμε μια σύντομη υπενθύμιση χωρίς πολλές παραμέτρους. Στην αντίθετη περίπτωση ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τα tags, να προσθέσει επιπλέον σημειώσεις στην υπενθύμισή του και να καθορίσει τον χρόνο που θα λήξει. Να σημειώσουμε πως ο χρήστης μπορεί να επιλέξει σε ποιά κατηγορία θα αποθηκεύσει την υπενθύμιση ή απλά να την βάλει στο Inbox, κι αυτή θα μεταφερθεί αυτομάτως ανάλογα με την ημερομηνία λήξης, σε ανάλογη κατηγορία, όπως Today, Next κ.ο.κ. Επίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σειρά από Projects, που θα περιλαμβάνουν πολλαπλά tasks. Προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα task ή υπνθύμιση αρκεί να κάνουμε τάπ στο σχετικό checkbox. Ενα ακόμη χαρακτηριστικό που αξίζει ν' αναφερθεί είναι η δυνατότητα μεταφοράς μιας υπενθύμισης που λήγει την τρέχουσα ημέρα στην αυριανή, με το τάπ μόνο μιας επιλογής. Αν λοιπόν ο χρήστης δεν προλάβει να εκπληρώσει μια εργασία μπορεί να την μεταφέρει επιλέγει την επόμενη ημέρα.

    Η εφαρμογή για το iPhone μπορεί να συνδυαστεί και με την ανάλογη εφαρμογή για το Mac OS X προσφέροντας μάλιστα ασύρματο συγχρονισμό μεταξύ των δύο, μέσω WiFi.




    Εντυπώσεις
    Οι εντυπώσεις τελικά που μου άφησε το Things είναι ανάμεικτες. Από την μία είναι ένας πολύ απλός και εύχρηστος task manager που προσφέρει μια σειρά από πολύτιμους αυτοματισμούς, από την άλλη υστερεί σε χαρακτηριστικά συγκριτικά με κάποιους άλλους, όπως για παράδειγμα την εφαρμογή Ultimate ToDos που είχαμε παρουσιάσει στο MacLife.gr. H εφαρμογή Ultimate ToDos σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις την προτεραιότητα μιας εργασίας και να επισυνάψεις ένα ηχητικό μήνυμα ή μια επαφή και μάλιστα σε μια τιμή που δεν συγκρίνεται με το Things. Φυσικά η εφαρμογή Things αποκτά άλλη χρηστικότητα όταν συνδυαστεί με την desktop έκδοσή της. Ο συνδυασμός όμως και των δύο στοιχίζει αρκετά(η έκδοση για το Mac OS X κοστίζει $49.95 δολάρια). Αν και προσωπικά δεν έχω καταλήξει ακόμη ποιός task manager μ'εξυπηρετεί καλύτερα, εκτιμώ πως η εφαρμογή Things για το iPhone, δύσκολα δικαιολογεί από μόνη της την υψηλή τιμή της. Αν ο χρήστης θέλει μόνον έναν Task manager για την συσκευή του, ίσως θα πρέπει να στραφεί σε κάποια φθηνότερη λύση που μπορεί μέν να μην διαθέτει την απλότητα και τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες του Things, αλλά διαθέτει περισσότερα χαρακτηριστικά.

    Τελευταία επεξεργασία: 14-06-2009 στις 08:57.

  2. Top - #2
    MacLifer Spiros P.'s Avatar
    Εγγραφή
    Dec 2008
    Τοποθεσία
    Athens _ New York
    Μηνύματα
    5,818
    Όνομα
    @Nickname@


    Προεπιλογή Απάντηση: Things

    Καταπληκτική!!!

    Ανυπομονώ το καινούργιο!!!!
    MacLife.gr
    iPhone_________________________4G_iOS.4.2.1
    Mac User__________________________S.L 10.6.7

  3. Top - #3
    MacLifer atma's Avatar
    Εγγραφή
    Dec 2008
    Τοποθεσία
    Δράμα
    Μηνύματα
    281
    Όνομα
    Παναγιώτης Ατματζίδης


    Προεπιλογή Απάντηση: Things

    Έχεις δοκιμάσει το The HitList ενώ για τον ίδιο σκοπό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και το Notebook.

    Αυτά τα δύο μου ήρθαν από το MacUpadte 3.0 promo bundle. Χρησιμοποιώ το hitlist μέσω dropbox. Σε σχέση με το Things μπορώ να πω αμέσως ότι δεν υπάρχει iPhone client αλλά είναι στα "ToDo" των developers...
    The wise man said: "Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.".


    Hardware
    iMac 2,88 Ghz Extreme - Leopard 10.5.x
    Macbook Aluminium 13" 2.0 Ghz, 2 MB RAM
    iPod Touch 16G, 1st GEN
    iPhone 3GS
    Mac Mini G4 - Tiger 1.4.x
    Amilo x86 P4, Gentoo GNU/Linux
    Dreambox 600-PVR + 2.5 HD" 160 GB
    web: convalesco

+ Απάντηση στο Θέμα

Ετικέτες γι΄αυτό το Θέμα

Δικαιώματα Δημοσίευσης

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts