+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 31 1 2 3 4 11 ... ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 303

Θέμα: MobileNavigator Europe

  1. Top - #1
    Editor MihalisGR's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Ελλάς
    Μηνύματα
    8,727
    Όνομα
    Μιχάλης


    Reviews MobileNavigator Europe

    Πάγιο αίτημα των χρηστών από τον καιρό που κυκλοφόρησε το iPhone 3G με ενσωματωμένο δέκτη GPS, ήταν το λειτουργικό ν' αποκτήσει την δυνατότητα να τρέξει εφαρμογές πλοήγησης με φωνητικές οδηγίες και κατεύθυνση από στροφή σε στροφή. Με την διάθεση του iPhone OS 3.0 αυτό κατέστη πλέον δυνατόν και ήδη από την παρουσίαση στο WWDC09 ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του γνωστού συστήματος πλοήγησης TomTom. Αυτές τις ημέρες όμως μια άλλη εφαρμογή πλοήγησης έκανε την εμφάνισή της στο App Store: το MobileNavigator Europe [iTunes Link] της NAVIGON. Μπορεί άραγε μια τέτοια εφαρμογή για το δημοφιλές να αντικαταστήσει ένα PNA ή PDA στην πλοήγηση; Για πάμε να δούμε.

    Γραφικό περιβάλλον(UI)
    Ενα από τα σημαντικότερα σημεία που ξεχωρίζει μια εφαρμογή πλοήγησης είναι αφενός το γραφικό της περιβάλλον γενικότερα και αφαιτέρου η ποιότητα στην σχεδίαση των χαρτών της. Τουλάχιστον από την δική μας σχετικά περιορισμένη εμπειρία με συσκευές του είδους, κρίνουμε το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής είναι εξαιρετικά απλό και όμορφο. Οπως έχουμε πεί πολλές φορές στο παρελθόν, τα εργαλεία που έχει στην διαθεσή του ο προγραμματιστής προκειμένου να δημιουργήσει την εφαρμογή του για το iPhone είναι τέτοια, που δύσκολα κάποιος θα ξεφύγει από την φιλοσοφία της Apple. Αρκετά όμως με την περιαυτολογία, ας πάμε στο ζουμί. Με το άνοιγμα της εφαρμογής ο χρήστης θα βρεί την αρχική οθόνη σε μαύρο φόντο με τις βασικές επιλογές, προκειμένου να ξεκινήσει την πλοήγησή του. Δεν υπάρχουν πολλές μπάρες και ατελείωτες επιλογές, καθιστώντας το γραφικό περιβάλλον λιτό και ξεκούραστο, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο σε μια εφαρμογή του είδους. Οι χάρτες έχουν σχεδίαση δύο και τριών διαστάσεων, με καλοσχηματισμένα γραφικά. Οι φίλοι των PNA της εταιρίας θα βρούν το γνωστό γνώριμο περιβάλλον αφού οι χάρτες αλλά και η σχεδίαση της εφαρμογής δεν ξεφεύγουν πολύ απ' αυτά. Τα screenshots που παραθέτουμε νομίζω πως είναι κατατοπιστικά και επιτρέπουν στον χρήστη να διαμορφώσει άποψη. Να σημειώσουμε πως η εφαρμογή λειτουργεί σε Portrait αλλά και Landscape mode.




    Η εφαρμογή
    To Google Maps όσον κι αν μας εξυπηρετούσε μέχρι σήμερα, δεν θα την χαρακτηρίζαμε ώς την καλύτερη λύση, αφήνονοντας ένα σημαντικό κενό μεταξύ απλών χαρτών και πραγματικής πλοήγησης. Αυτό το κενό πρός το παρόν, έρχεται να καλύψει το MobileNavigator Europe. Στην αρχική οθόνη ο χρήστης θα βρεί 4 βασικές επιλογές και μερικές ακόμη στην κάτω μπάρα. Οι βασικές επιλογές είναι: Εισαγωγή Διεύθυνσης, Αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος (POIs), Take Me Home (δηλ. πλοήγηση μ' ένα τάπ στην διεύθυνση που έχουμε καθορίσει ως σπίτι), και Επίδειξη Χάρτη. Στην κάτω μπάρα ο χρήστης θα βρεί τα Αγαπημένα, τις Πρόσφατες Τοποθεσίες και τις Επαφές. Για να ξεκινήσουμε την πλοήγησή μας επιλέγουμε την Εισαγωγή Διεύθυνσης κι αφού εισάγουμε, την πόλη, την διεύθυνση και τον αριθμό του προορισμού μας, μ' ένα τάπ, ξεκινάμε. Στην διάρκεια της πλοήγησης έχουμε μια σειρά από επιλογές, όπως για παράδειγμα να καθορίσουμε αν κινούμαστε με αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο ή πεζοί, αν θέλουμε να εμφανίζεται ο χάρτης σε τρείς διαστάσεις ή σε νυχτερινό mode, να επιλέξουμε το είδος της διαδρομής που θέλουμε ν' ακολουθήσουμε ή την αποφυγή αυτοκινητόδρομων κ.ο.κ. Το MobileNavigator Europe διαθέτει σχεδόν το σύνολο των χαρακτηριστικών που είναι διαθέσιμα και στις PNA συσκευές της εταιρίας:
    • Χάρτες δύο και τριών διαστάσεων (2D και 3D)
    • Χρήση σε portrait και landscape mode
    • Ακριβής φωνητικές οδηγίες
    • Διαθέτει τα χαρακτηριστικά Reality View Pro, Lane Assistant Pro & "real signpost display"
    • Speed Assistant: βοήθημα ταχύτητας με οπτικές προειδοποιήσεις
    • Πρόσβαση και πλοήγηση απευθείας στις αποθηκευμένες επαφές του Address Book
    • Τους τελευταίους χάρτες της NAVTEQ και 2 εκατομμύρια Ευρωπαϊκά σημεία ενδιαφέροντος (POIs)
    • H πλοήγηση επανέρχεται αυτόματα μετά από εισερχόμενες κλήσεις
    • Γρήγορη πρόσβαση σε προκαθορισμένα σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή πλοήγησης
    • Λειτουργία "Take Me Home" με ένα κλίκ

    Οι χάρτες όλων των Ευρωπαϊκών χωρών είναι ενσωματωμένοι όπου σε αρκετές από αυτές το ποσοστό κάλυψης βρίσκεται στο 99%. Το παρών δίνει και ο χάρτης της Ελλάδος σε ποσοστό κάλυψης 83% και 27.548 POIs σε 59 κατηγορίες, με φωτεινή απουσία δυστηχώς τον χάρτη της Κύπρου. Η εναλλαγή μεταξύ των χαρτών (διαφορετικών χωρών) προκύπτει φυσικά αυτόματα όταν το iPhone βρίσκει σήμα GPS, ή εναλλακτικά από την οθόνη Εισαγωγής Διεύθυνσης. Οι φωνητικές οδηγίες δεν υποστηρίζουν την Ελληνική γλώσσα, αλλά όπως αναφέρει η NAVIGON στις πληροφορίες της εφαρμογής στο App Store, σύντομα αναμένεται να διατεθεί αναβάθμιση με ακόμη περισσότερες γλώσσες και χαρακτηριστικά. Να σημειώσουμε επίσης πως για την πλοήγηση δεν χρειάζεται να υπάρχει πρόσβαση σε κάποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αφού όλοι οι χάρτες είναι ενσωματωμένοι στην εφαρμογή με την χωρητικότητά της να αγγίζει τα 1,65GB.




    Εντυπώσεις
    Οι εντυπώσεις που μας άφησε η εφαρμογή είναι αρκετά καλές. Μας άρεσε πολύ ο σχεδιασμός των χαρτών και οι επιμέρους λειτουργίες όπως για παράδειγμα η εμφάνιση των ορίων ταχύτητας και το Reality View Pro που εμφανίζει με ρεαλιστικό τρόπο τις εξόδους από αυτοκινητόδρομους, καθώς και το Lane Assistant Pro που σε προετοιμάζει για την λωρίδα που πρέπει ν΄ακολουθήσεις σε μια επερχόμενη έξοδο. Από την πλοήγηση σε αυτοκινητόδρομο αλλά και μέσα στην πόλη, οι οδηγίες ήταν ακριβείς και το MobileNavigator δεν δυσκολεύτηκε να βρεί διάφορους προορισμούς. Οι πληροφορίες που απεικονίζονται στο πάνω και κάτω μέρος της οθόνης είναι μέν χρήστιμες αλλά περιορίζουν σχετικά το ποσοστό της οθόνης που παραμένει για την εμφάνιση του χάρτη, τουλάχιστον στο Landscape mode. Η εφαρμογή ήταν ταχύτητατη αν και σε μερικές περιπτώσεις, ο δείκτης μπερδεύτηκε προσωρινά. Σε απελπιστικές δοκιμές να την μπερδέψουμε, φάνηκε να τα πηγαίνει καλά και ξαναβρήκε σχεδόν άμεσα την σωστή προτεινόμενη διαδρομή. Παρατηρήσαμε κάποιες φορές μια δυσκολία να βρεθεί το σωστό νούμερο σε μια διευθυνση κατά την εισαγωγή της, προκειμένου να ξεκινήσουμε τον πλοήγησή μας, αλλά σε ανάλογες δοκιμές με χάρτες του εξωτερικού, δεν παρατηρήσαμε κάτι ανάλογο. Ο χάρτης της Ελλάδος μάλλον δεν συγκρίνεται στις λεπτομέρειες με τον χάρτη της Geointelligence αλλά εκ πρώτης δεν μπορούμε να πούμε ότι υστερεί σημαντικά. Πάντως στην περιοχή που δοκιμάστηκε ο χάρτης, ήταν εξαιρετικά ενημερωμένος. Εξίσου χρήσιμα και ακριβή ήταν και τα σημεία ενδιαφέροντος που απεικονίζονται στον χάρτη κατά την πλοήγηση.

    Η εφαρμογή έχει ένα σφάλμα με το τελικό "ς" της Ελληνική γλώσσας που το εμφανίζει ώς απλό "σ". Ελπίζουμε σε μια μελλοντική αναβάθμιση να διορθωθεί. Μεγάλο πρόβλημα είναι η χαμηλή ένταση στις φωνητικές οδηγίες, αφού σε πραγματικές συνθήκες είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να ακουστούν. Εκτιμώ πως το συγκεκριμένο πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα στην επόμενη αναβάθμιση αφού χωρίς φωνητικές οδηγίες, η πλοήγηση είναι μισή. Τέλος να σημειώσουμε πως η αναζήτηση γίνεται με Ελληνικούς χαρακτήρες και το ίδιο εμφανίζονται και οι ονομασίες πόλεων και διευθύνσεων.

    Εν κατακλείδι, η δική μου αίσθηση είναι πως το MobileNavigator είναι μια πολύ καλή πρώτη προσπάθεια, που όμως θέλει βελτίωση σε ορισμένα σημεία προκειμένου να πούμε μετά βεβαιότητος ότι μπορεί ν' αντικαταστήσει τα PNAs. Φυσικά θα περιμένουμε να δούμε τις βελτιώσεις που υπόσχεται η NAVIGON στην σελίδα της, καθώς και προτάσεις άλλων κατασκευαστών όπως την πολλά υποσχόμενη TomTom.


  2. Top - #2
    Editor leonbis2000's Avatar
    Εγγραφή
    Jan 2009
    Τοποθεσία
    Κατεχάκη
    Μηνύματα
    7,597
    Όνομα
    Λεωνίδας


    Προεπιλογή Απάντηση: MobileNavigator Europe

    Πολύ καλό review!
    Mac is for Working, Linux is for Networking, Windows is for Solitaire...
    Facebook Group: Greek Mac Community
    Αναζήτηση Πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα: www.rsegr.com

  3. Top - #3
    MacLifer Spiros P.'s Avatar
    Εγγραφή
    Dec 2008
    Τοποθεσία
    Athens _ New York
    Μηνύματα
    5,818
    Όνομα
    @Nickname@


    Προεπιλογή Απάντηση: MobileNavigator Europe

    Το review είναι τέλειο, το πρόγραμμα πότε θα το δω έτσι όπως πάει η cote...........
    MacLife.gr
    iPhone_________________________4G_iOS.4.2.1
    Mac User__________________________S.L 10.6.7

  4. Top - #4
    MacLifer gkok's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Kαισαριανή, Αθήνα
    Μηνύματα
    534
    Όνομα
    Γιώργος


    Προεπιλογή Απάντηση: MobileNavigator Europe

    Quote Originally Posted by Σπύρος Π. View Post
    Το review είναι τέλειο, το πρόγραμμα πότε θα το δω έτσι όπως πάει η cote...........
    Έλα ντε;Πότε βρε cote με το καλό να ξέρουμε κι'εμείς που ξεροσταλιάζουμε με αγωνία;

  5. Top - #5
    MacLifer stayros's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    κυπαρισσια
    Μηνύματα
    1,486
    Όνομα
    Σταυρος


    Προεπιλογή Απάντηση: MobileNavigator Europe

    λοιπον το βαζω να με κατευθυνει σε ενα χωριο το οποιο ειναι κοντα στην κωμοπολη στην οποια και μενω. Η περιοχη ειναι οντως χαρτογραφημενη και υπαρχει το συγκεκριμενο χωριο. Οταν ομως παταω να ορισθει το χωριο σαν τοποθεσια προορισμου τοτε μου πεταει να βαλω οδο και αριθμο. Βεβαια στα χωρια ουτε οδοι υπαρχουν, αλλα ουτε και αριθμοι. και αφου δεν μπορω να βαλω τιποτα δεν μου το προσδιοριζει σαν προορισμο για να ορισθει η διαδρομη. Υπαρχει κανα κολπο μηπως που δεν εχω καταλαβει ακομα ωστε να το παρακαμπτω αυτο?
    I like two kinds of music: Heavy & Metal
    imac20"macbook/unibody13"iphone3g
    http://www.flickr.com/photos/stayrarg/

  6. Top - #6
    Editor MihalisGR's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Ελλάς
    Μηνύματα
    8,727
    Όνομα
    Μιχάλης


    Προεπιλογή Απάντηση: MobileNavigator Europe

    Δηλαδή όταν βάζεις το όνομα του χωριού και μετά σε πάει στην οδό, δεν εμφανίζεται τίποτε στην λίστα;

    Edit... απλά όταν βάλεις τ΄όνομα του χωριού κάνεις τάπ στο Done. Σε μερικά χωριά που δοκίμασα το δέχεται μια χαρά.

  7. Top - #7
    MacLifer stayros's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    κυπαρισσια
    Μηνύματα
    1,486
    Όνομα
    Σταυρος


    Προεπιλογή Απάντηση: MobileNavigator Europe

    το αγορασα το πρωι και εκανα μονο μια δοκιμαστικη διαδρομη. το απογευμα θα το ξανατεσταρω και θα το δω καλυτερα. παντως οταν εκανα tap στο done δεν γινονταν τιποτα.
    I like two kinds of music: Heavy & Metal
    imac20"macbook/unibody13"iphone3g
    http://www.flickr.com/photos/stayrarg/

  8. Top - #8
    Editor MihalisGR's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Ελλάς
    Μηνύματα
    8,727
    Όνομα
    Μιχάλης


    Προεπιλογή Απάντηση: MobileNavigator Europe

    Ποιό χωριό έψαξες;

  9. Top - #9
    MacLifer grpap's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Ελ-λας
    Μηνύματα
    3,196
    Όνομα
    Γρηγόρης Π.


    Προεπιλογή Απάντηση: MobileNavigator Europe

    Μεγειες!......παντως το Ginius της NGI βγαζει τα παντα (πχ Κοπανακι η Αγριλια και σου λεει οτι δεν εχει οδο και αριθμο).Μακαρι να βγει και για το iPhone.


    Υγ Συγνωμη για το off topic.

  10. Top - #10
    MacLifer djarte's Avatar
    Εγγραφή
    Jan 2009
    Τοποθεσία
    Νέα Φιλοθέη, Αθήνα
    Μηνύματα
    1,744
    Όνομα
    Αρτέμης Διακογιάννης


    Προεπιλογή Απάντηση: MobileNavigator Europe

    παιδιά να πω και εγώ την εμπειρία μου. Η εφαρμογή είναι πολύ προσεγμένη και μου αρέσει ο μινιμαλιστικός της χαρακτήρας σε αντίθεση με το syGIC που για να το δουλέψεις πρέπει να είσαι ο Ροβινσώνας Κρούσος.

    Οι χάρτες τουλάχιστον στην Αθήνα που το έχω δοκιμάσει είναι πολύ ενημερωμένοι και το gps βρίσκει πολύ γρήγορα σήμα ενώ στην συνέχεια κατά την κίνηση η μετάβαση του βέλους γίνεται smooth χωρίς κολλήματα. Τα γραφικά είναι πολύ προσεγμένα κάτι που αναμενόταν από την προϊστορίας της navigon στις συσκευές gps.

    Αυτό που με χαλάει και σωστά έχει αναφέρει ο Μιχάλης είναι η χαμηλή ένταση της φωνής καθώς και η μη ύπαρξη ελληνικών φωνητικών οδηγιών και επίσης η έλλειψη του τελικού ς από τα ελληνικά γράμματα.

    Έχοντας δοκιμάσει και την sygic, μπορώ να πω ότι όσον αφορά την ευχρηστία αλλά και την συνολική ευκολία προτείνεται ανεπιφύλακτα....

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 31 1 2 3 4 11 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Απαντ: 42
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-07-2009, 10:22

Ετικέτες γι΄αυτό το Θέμα

Δικαιώματα Δημοσίευσης

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts