+ Απάντηση στο Θέμα
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Eortes

  1. #1
    MacLife.gr MihalisGR's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Ελλάς
    Μηνύματα
    7,984
    Real Name
    Μιχάλης

    Reviews Eortes

    Τις τελευταίες ημέρες μας δώθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε την εφαρμογή Eortes, την οποία έχει δημιουργήσει ένας δικός μας Ελληνας προγραμματιστής: ο Μπιτούλας Νικόλαος. Εφαρμογές αυτού του είδους δεν υπάρχουν πολλές στο App Store, αλλά σίγουρα προσφέρουν μια ιδιαίτερη χρησιμότητα, ειδικά όταν συνδυάζονται και με τις επαφές που κρατάμε στο address book του iPhone μας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει και μερικές άλλες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η εισαγωγή δικών μας γεγονότων, που την κάνουν να αποκτά ιδαίτερο ενδιαφέρον.

    Γραφικό Περιβάλλον(UI)
    Απλό και λιτό μπορεί να χαρακτηριστεί το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής, που όμως κάνει την δουλειά, χωρίς να παρεμβαίνει αρνητικά στην λειτουργικότητά της. Το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης καταλαμβάνει η επιφάνεια που φιλοξενεί τις βασικές λειτουργίες ανάλογα με την επιλογή από το μενού που φιλοξενείται στην κάτω μπάρα. Στο πάνω μέρος υπάρχει η δεύτερη μπάρα που εμφανίζει επιπλέον λειτουργίες και πάλι αναλόγως με την επιλογή από το βασικό μενού. Εκτιμώ πως ο δημιουργός έχει ακολουθήσει πιστά την λειτουργική φιλοσοφία της Apple, αφού η εναλλαγή των μενού, επιλογών και γενικότερα η πλοήγηση στην εφαρμογή, προκειμένου ο χρήστης να εκμεταλευτεί τις δυνατότητες που του παρέχει, γίνονται άμεσα κατανοητά. Οσον αφορά την σχεδιαστική της φιλοσοφία, εκτιμώς πως θα έπρεπε να έχει γίνει λίγη περισσότερη δουλειά, ώστε το γραφικό περιβάλλον να είναι ακόμη πιο ελκυστικό και φιλικό πρός τον χρήστη. Για παράδειγμα το γραφικό του ημερολογίου καλό θα ήταν να καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια που είναι διαθέσιμη, αντί να υπάρχει το σχετικό παρδαλό background ή έστω να έχει επιλεχθεί ένα background πιο ουδέτερο. Παρόμοιες σχεδιαστικές διορθώσεις μπορεί να γίνουν σε επιπλέον σημεία της εφαρμογής, καθιστώντας την αρκετά ελκυστική. Ελπίζουμε σε μελλοντικές εκδόσεις τα γραφικά της να βελτιωθούν.


    Η εφαρμογή
    Αυτή την φορά δεν νομίζω πως χρειάζεται να περιγράψω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εφαρμογή, αφού ο δημιουργός έχει φτιάξει έναν εξαιρετικό οδηγό, περιγράφοντας λεπτομερώς τις διαδικασίες, ο οποίος είναι διαθέσιμος είτε στην ιστοσελίδα της εφαρμογής, είτε στην ίδια την εφαρμογή. Τι μπορεί να κάνει κανείς με την εφαρμογή Eortes; Βασικός στόχος της εφαρμογής είναι να υπενθυμίζει τις εορτές και τα γεννέθλια των επαφών μας, καθώς και δικά μας γεγονότα & επετείους, παρέχοντας επίσης κι ένα πλήρες ημερολόγιο στο οποίο αναφέρονται οι καθημερινές εορτές.

    Ανοίγοντας την εφαρμογή ο χρήστης θα βρεθεί στο ημερολόγιο, μέσω του οποίου μπορεί να δεί τις εορτές της ημέρας, καθώς και ποιές από τις επαφές του γιορτάζουν, έχουν γεννέθλια ή την υπενθύμιση κάποιου γεγονότος. Από εδώ ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και να καταχωρήσει το δικό του γεγονός/επέτειο, κάνοντας τάπ στο κουμπί "+". Με ενοχλεί ο ήχος που ακούγεται με την προσθήκη ενός γεγονότος και πιστεύω πως θα έπρεπε να επιλεχθεί ένας πιο σύντομος και διακριτικός. Από την ίδια οθόνη μπορούμε να μετακινηθούμε ανάμεσα σε διάφορες ημερομηνίες, με πέντε διαφορετικούς τρόπους, μια λειτουργία που στην πράξη αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη. Μία εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία είναι και η δυνατότητα μετάβασης απευθείας στην επιθυμητή επαφή που εορτάζει, κάνοντας απλά τάπ στο όνομα από το ημερολόγιο. Ετσι δεν χρειάζεται να πάτε στο Αddress Βook προκειμένου να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά (ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο) με τον εορτάζων. Επιπλέον ο αριθμός των επαφών που εορτάζουν κάθε ημέρα, εμφανίζεται και ως badge στο εικονίδιο της εφαρμογής.

    Πέραν του ημερολογίου, η εφαρμογή διαθέτει περισσότερες επιλογές όπως:
    • το εορτολόγιο, στο οποίο είναι καταχωρημένες αλφαβητικά όλες οι εορτές, στις οποίες μπορεί να γίνει αναζήτηση είτε με το όνομα, είτε με την ημερομηνία στην μορφή Μήνας-Ημέρα (πχ. 1013 = 10ος μήνας, 13 του μηνός).
    • οι επίσημες αργίες του έτους με τις ημερομηνίες τους.
    • οι επαφές με τις ημερομηνίες που εορτάζουν και τις ημέρες που απομένουν μέχρι την γιορτή, με δυνατότητα αναζήτησης και κατηγοριοιποίηση ανά ημερ/νία, επίθετο, όνομα και τύπο.

    Στην εφαρμογή μπορεί να παρατηρήσει κανείς χαρακτηριστικά που κρίνονται ιδιαιτέρως χρήσιμα, όπως για παράδειγμα στην λειτουργία των επαφών, εμφανίζεται η ηλικία που εορτάζει η εκάστοτε επαφή αν έχουν καταχωρηθεί γενέθλια κ.ο.κ. Να σημειώσουμε πως η αναζήτηση σε όλες τις περιπτώσεις είναι live, και ότι για όλες τις ενέργειες, δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο, γεγονός που καθιστά την εφαρμογή κατάλληλη και για τo iPod touch.


    Εντυπώσεις
    Αυτές τις λίγες ημέρες που ασχολήθηκα με την εφαρμογή Eortes, μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις. Οχι μόνο επειδή η εφαρμογή ανήκει σε Ελληνα προγραμματιστή αλλά επειδή πρόκειται για μία πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια. Ορισμένες από τις παραπάνω λειτουργίες ενδεχομένως να τις έχει κάποιος και μέσω της ενσωματωμένης εφαρμογής ημερολογίου που διαθέτει η Apple, προσθέτοντας για παράδειγμα ένα σχετικό ημερολόγιο με γιορτές, αλλά μέσω της εφαρμογής Eortes ο χρήστης μπορεί να έχει στην διάθεσή του πολύ περισσότερα. Η εφαρμογή βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και οι βάσεις για να αποτελέσει το απόλυτο εορτολόγιο στο μέλλον έχουν μπεί. Χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη σχεδιαστικά (ξεκινώντας από το εικονίδιο της εφαρμογής), αλλά και την προσθήκη περισσότερων χαρακτηριστικών, ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει και την τιμή που ζητάει η πλήρης έκδοση. Πάντως σε κάθε περίπτωση, αυτό που κάνει η εφαρμογή στην τελευτία της έκδοση, το κάνει πολύ καλά.

    Η πλήρης έκδοση της εφαρμογής Eortes [iTunes Link] είναι διαθέσιμη από το App Store πρός 1,59 ευρώ, καθώς και μια Lite [iTunes Link] έκδοσή της η οποία διατίθεται δωρεάν.

    MacLife.gr

  2. #2
    MacLifer zacharisharris's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Λάρισα
    Μηνύματα
    14
    Real Name
    Χάρης Ζαχαρής

    Default Απάντηση: Eortes

    Πολύ καλή εφαρμογή!!!
    Πιστεύω πως είναι η καλύτερη εφαρμογή εορτολογίου...
    "Hacking is like sex. You get in, you get out, and hope that you didn't leave something that can be traced back to you."

  3. #3
    MacLife.gr leonbis2000's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Κατεχάκη
    Μηνύματα
    7,355
    Real Name
    Λεωνίδας

    Default Απάντηση: Eortes

    Κατά την γνώμη μου είναι. Ειδικά με τις τελευταίες προσθήκες του τύπου 'Σαν Σήμερα' και την μελλοντική υποστήριξη push notifications αξίζει.
    Mac is for Working, Linux is for Networking, Windows is for Solitaire...
    Facebook Group: Greek Mac Community
    Αναζήτηση Πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα: www.rsegr.com

  4. #4
    MacLifer jackc's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Αθήνα
    Μηνύματα
    945
    Real Name
    Ζακ

    Default Απάντηση: Eortes

    Έχοντας δοκιμάσει διάφορες αντίστοιχες εφαρμογές, μπορώ να καταθέσω κι εγώ με σιγουριά ότι θεωρώ την Eortes την καλύτερη εφαρμογή του είδους της.

    Αν μάλιστα προστεθούν κάποια στιγμή Push Notifications (όπως σωστά πρότεινε ο φίλος leonbis2000) αλλά και Facebook integration (για να βλέπουμε και ποιές FB επαφές μας γιορτάζουν, κάτι που ήδη κάνουν κάποιες ανταγωνιστικές εφαρμογές), τότε το Eortes θα είναι πραγματικά ένα απαραίτητο app για το iPhone μας!
    Ζακ
    Συσκευές: MacBook Pro 15'' i7 - iPhone 4 32GB - iPad 64GB 3G

  5. #5
    MacLifer kormos's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Κόρινθος
    Μηνύματα
    672
    Real Name
    Κων/νος

    Default Απάντηση: Eortes

    Καλημέρα

    Αν και έχω στην κατοχή μου δυο - τρεις εφαρμογές σχετικές με το eortes , ομολογώ πως είναι η μοναδική που παρέμεινε στην συσκευή μου , οι υπόλοιπες έμειναν στο "ράφι"

    wWw.GrDevelopers.Metrelenis.Gr Get 2GB Free Space

    1.Apple Mac Mini MC238GR/A 2.Apple MC184GR/A Wireless Keyboard Greek 3.Apple iPhone 3GS 16GB White 4.Apple iPhone 3G 8GB Black 5.Apple Apple Desktop iMac MB952GR/A (επιθυμητό μελλοντικά) 6.Apple Macbook Air Aluminum MC233GR/A (επιθυμητό μελλοντικά)

  6. #6
    MacLifer gkok's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Kαισαριανή, Αθήνα
    Μηνύματα
    432
    Real Name
    Γιώργος

    Default Απάντηση: Eortes

    Quote Originally Posted by kormos View Post
    Καλημέρα

    Αν και έχω στην κατοχή μου δυο - τρεις εφαρμογές σχετικές με το eortes , ομολογώ πως είναι η μοναδική που παρέμεινε στην συσκευή μου , οι υπόλοιπες έμειναν στο "ράφι"

    Συμφωνώ κι᾽εγώ.

  7. #7
    MacLifer Greek's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Κοζάνη
    Μηνύματα
    84
    Real Name
    Δημήτρης

    Default Απάντηση: Eortes

    Όντως είναι πολύ καλή και μόλις περνάει από τις 24:00 βγάζει τις γιορτές της επόμενης ημέρας!

  8. #8
    MacLifer gostoso's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Athens
    Μηνύματα
    3,280
    Real Name
    Ale-X-

    Default Απάντηση: Eortes

    +1 και απο μένα για την εφαρμογή..
    Αυτό που με εντυπωσίασε πέραν όλων των άλλων έιναι η σωστή αντιστοιχία των επαφών μου που έίναι στα Λατινικά με το πεδίο επαφών της εφαρμογής..
    MacLife.gr - TheAppleUser&DeveloperNetwork - Apple User Group

  9. #9
    MacLifer gostoso's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Athens
    Μηνύματα
    3,280
    Real Name
    Ale-X-

    Default Απάντηση: Eortes

    Διατίθεται update με push notifications
    MacLife.gr - TheAppleUser&DeveloperNetwork - Apple User Group

  10. #10
    MacLifer
    Join Date
    Oct 2009
    Μηνύματα
    20
    Real Name
    Βασίλης

    Default Απάντηση: Eortes

    τρομερη εφαρμογη για εμας τους ξεχασιάρηδες!!!

+ Απάντηση στο Θέμα
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Απαντήσεις: 51
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-02-2010, 19:48

Members who have read this thread : 0

You do not have permission to view the list of names.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts