+ Απάντηση στο Θέμα
Results 1 to 2 of 2

Θέμα: Greek Rss News

  1. #1
    Editor MihalisGR's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Ελλάς
    Μηνύματα
    8,040
    Όνομα
    Μιχάλης

    Reviews Greek Rss News

    Αυτές τις ημέρες δοκιμάσαμε την εφαρμογή Greek Rss News [iTunes Link] που έχει δημιουργήσει ένας ακόμη Έλληνας προγραμματιστής και μέλος του MacLife.gr, ο Θοδωρής (teokoul). Το συγκεκριμένο είδος της εφαρμογής είναι αλήθεια πως περιλαμβάνεται σε μια κατηγορία με μεγάλο ανταγωνισμό, αφού ήδη υπάρχει πληθώρα από Apps που διαχειρίζονται τα Rss Feeds. Για να δούμε όμως ποιες δυνατότητες μας παρέχει η συγκεκριμένη.

    Γραφικό Περιβάλλον(UI)
    Το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής είναι λιτό, απλό και άμεσο. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει να επιδείξει κάτι εξαιρετικό οπτικά, αλλά η γενικότερη προσπάθεια είναι ικανοποιητική. Τα χρώματα που έχει χρησιμοποιήσει ο δημιουργός είναι ξεκούραστα και ο χρήστης έχει την δυνατότητα μέσω των ρυθμίσεων να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά themes: Default, Green και DarkBlue. Με το άνοιγμα της εφαρμογής ο χρήστης θα βρει την λίστα με τα RSS Feeds που έχει αποθηκεύσει, καθώς η άνω και κάτω μπάρα του παρέχουν πρόσβαση στις επιμέρους λειτουργίες της εφαρμογής, όπως για παράδειγμα η πρόσβαση στα αγαπημένα. Αν και το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής δεν ενοχλεί, θα θέλαμε να δούμε λίγο πιο προσεγμένα γραφικά, και γενικότερα μια πιο ελκυστική σχεδίαση (για παράδειγμα φαντάζει περίεργο το εικονίδιο RSS στην πάνω μπάρα).



    Η εφαρμογή
    Η λειτουργικότητα της εφαρμογής κρίνεται σε γενικές γραμμές πολύ καλή. Από την πάνω μπάρα ο χρήστης έχει την δυνατότητα να προσθέσει feeds με διάφορους τρόπους: εισάγοντας το σχετικό link, επιλέγοντας από τα πρότυπα που έχουν ενσωματωθεί, εισάγοντας feeds από την υπηρεσία Bloglines, και κάνοντας αναζήτηση, καθώς και να τροποποιήσει την λίστα του προσθέτοντας ή αφαιρώντας feeds με ένα κλικ. Από την κάτω μπάρα μπορεί να δει τα αγαπημένα του άρθρα, μια αρκετά χρήσιμη λειτουργία, καθώς και να προχωρήσει στην παραμετροποίηση της εφαρμογής μέσω των ρυθμίσεων. Επιλέγοντας οποιοδήποτε από τα αποθηκευμένα feeds, ο χρήστης μεταφέρεται σε νέα οθόνη που παραθέτει τα σχετικά άρθρα, και στην συνέχεια στο εκάστοτε άρθρο που ενδιαφέρει. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως αν και με την ανάγνωση του εκάστοτε άρθρου, το εικονίδιο αλλάζει χρώμα ώστε να δείχνει ως διαβασμένο, με την έξοδο από το Feed, το ίδιο άρθρο εμφανίζεται και πάλι ως μη διαβασμένο, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην ξεχωρίζει σε νεότερη επίσκεψή του ποια άρθρα έχει επισκεφθεί. Ελπίζουμε σε νεότερη έκδοση της εφαρμογής, αυτό να διορθωθεί.

    Εξαιρετικές όμως είναι οι δυνατότητες διαμοιρασμού των άρθρων που διαβάζουμε με ποικίλους τρόπους: μέσω email, twitter, facebook, Instapaper και ReaditLater. Οφείλουμε να σημειώσουμε την απουσία συγχρονισμού με την δημοφιλή υπηρεσία Google Reader, αλλά ο δημιουργός έχει ενημερώσει πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να προστεθεί στο μέλλον. Τέλος να πούμε πως ο χρήστης μπορεί να μεταβεί από οποιοδήποτε άρθρο μέσω του ενσωματωμένου browser, καθώς και την δυνατότητα παρακολούθησης των τελευταίων updates που έχει δημοσιεύσει στον twitter λογαριασμό του, μέσω σχετικής επιλογής στην κάτω μπάρα, αν και δεν βρίσκουμε ιδιαίτερη χρησιμότητα σ΄αυτό το χαρακτηριστικό.

    Αυτό που παρατηρήσαμε είναι η σχετικά αργή απόκριση της εφαρμογής στα gestures, ακόμη και στην εισαγωγή χαρακτήρων με το πληκτρολόγιο. Δεν ξέρω αν ευθύνεται το iPhone 3G στο οποίο δοκιμάστηκε η εφαρμογή, κι αν δεν υπάρχει θέμα στο 3GS. Συγκριτικά με την κορυφαία εφαρμογή MobileRSS στην ίδια συσκευή, η ταχύτητά της παρουσιάζει σημαντικές διαφορές. Επίσης εντοπίσαμε μια αδυναμία συμβατότητας με ορισμένα feeds, που δεν εμφανίζονται όπως πρέπει, είτε οι εικόνες, είτε το περιεχόμενο, όταν σε ανάλογες εφαρμογές εμφανίζονται κανονικά.



    Εντυπώσεις
    Οι εντυπώσεις που μας άφησε η εφαρμογή μετά από μία εβδομάδα και πλέον χρήσης είναι αρκετά καλές. Αποτελεί μια αξιόλογη προσπάθεια, χρειάζεται όμως αρκετή δουλειά προκειμένου να σταθεί με αξιώσεις στον ανταγωνισμό. Φυσικά επικροτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια προέρχεται από Έλληνα προγραμματιστή, αλλά θέλουμε να δούμε καλύτερες εφαρμογές στο μέλλον, που θα κοιτάνε με αξιώσεις ανάλογες προσπάθειες του εξωτερικού. Η εφαρμογή Greek Rss News αποτελεί μια καλή βάση για την περαιτέρω εξέλιξή της, και η ενσωματωμένη δυνατότητα επιλογής από προεπιλεγμένα πρότυπα, θα βοηθήσει πιθανώς κάποιους χρήστες να γνωρίσουν ορισμένες ιστοσελίδες. H μελλοντική της βελτίωση στους επιμέρους τομείς, καθώς και η προσθήκη περισσότερων χαρακτηριστικών, μπορεί αφενός να αξιώσει μια σίγουρη θέση στην συσκευή μας, καθώς και να δικαιολογήσει την τιμή της. Η εφαρμογή Greek Rss News προσφέρεται προς 1,59 ευρώ στο App Store.

    Last edited by MihalisGR; 08-04-2010 at 15:07.
    MacLife.gr

  2. #2
    MacLifer Greek's Avatar
    Εγγραφή
    May 2010
    Τοποθεσία
    Κοζάνη
    Μηνύματα
    84
    Όνομα
    Δημήτρης

    Προεπιλογή Απάντηση: Greek Rss News

    Εξαιρετική εφαρμογή και συγχαρητήρια στο teokoul για την πολλή όμορφη προσπάθεια

+ Απάντηση στο Θέμα

Παρόμοια Θέματα

  1. Greek Radio για το 10.5
    By pjamelo in forum Mac OS (Dev)
    Απαντήσεις: 116
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-01-2011, 23:27
  2. Greek Rss News ( Read & share rss article)
    By teokoul in forum iOS (Dev)
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-06-2010, 14:11
  3. Exandas – Greek
    By JohnG in forum iOS (Dev)
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-01-2010, 22:28

Μέλη που έχουν διαβάσει αυτό το θέμα: 1

You do not have permission to view the list of names.

Ετικέτες γι΄αυτό το Θέμα

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts