+ Απάντηση στο Θέμα
Results 1 to 5 of 5

Θέμα: Flying Disks

  1. #1
    Editor MihalisGR's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Ελλάς
    Μηνύματα
    8,093
    Όνομα
    Μιχάλης

    Reviews Flying Disks

    Η Legal Radiation (η ομάδα προγραμματιστών που δημιούργησε την δημοφιλής εφαρμογή NoMercy)μας παραχώρησε μία άδεια χρήσης προκειμένου να δοκιμάσουμε το καινούργιο της παιχνίδι, που αναμένεται να διαθέτει σύντομα μέσω του iTunes και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Η εφαρμογή λέγεται Flying Disks και πρόκειται για ένα παιχνίδι τύπου arcade, που φιλοδοξεί να θυμίσει τις παλιές καλές μέρες ανάλογων games. Η ομάδα αναφέρει στην ιστοσελίδα της πως "πρόκειται για έναν πρωτότυπο τρόπο παιχνιδιού που μόνο παίζοντας μπορεί κανείς να αντιληφθεί και να εκτιμήσει το μεγαλείο της απλότητας που το χαρακτηρίζει". Πάμε να δούμε λοιπόν αν τα καταφέρνει.

    Gameplay & Γραφικά
    Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι ομολογουμένως εξαιρετικά απλός: να συγκεντρώσεις όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους, περνώντας τις πίστες και τις προκλήσεις που προσφέρονται. Το gameplay είναι εξίσου απλό με τον σκοπό του, δηλ. να συλλέξεις του δίσκους που εμφανίζονται σε τρία διαφορετικά χρώματα λευκό, πορτοκαλί και κόκκινο, ενώ κινούνται ανεξέλεγκτα στην οθόνη. Προκειμένου να το καταφέρει αυτό ο χρήστης δηλαδή να συλλέγει κάθε φορά έναν δίσκο διαφορετικού χρώματος, θα πρέπει να πατάει κάθε φορά το δάχτυλό του σε επιλεγμένο σημείο της οθόνης. Με το σχετικό τάπ εμφανίζεται ένας κύκλος, ο οποίος αλλάζει διαδοχικά χρώμα σε ορισμένο χρόνο ξεκινώντας από το λευκό και συνεχίζοντας με πορτοκαλί και κόκκινο. Όπως θα αντιληφθεί σύντομα ο παίκτης στην γνωριμία του με το παιχνίδι, για να συλλέξει τους δίσκους διαφορετικού χρώματος, θα πρέπει να υπολογίσει σωστά την θέση που θα τοποθετήσει τον δικό του κύκλο, ώστε σε συνδυασμό με τον χρόνο, να ταιριάξει το χρώμα. Ακούγεται λιγάκι μπερδεμένο αλλά στην χρήση του παιχνιδιού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν έχει νόημα να σας περιγράψουμε ακριβώς την λειτουργία του παιχνιδιού, αφού αρκεί να επισκεφθείτε την σχετική σελίδα της Legal Radiation για το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπου με κείμενο και εικόνες γίνεται απολύτως κατανοητή, με τον καλύτερο τρόπο. Πάντως εκτός από την συλλογή δίσκων σε διάφορα χρώματα, υπάρχουν κι άλλα χαρακτηριστικά που παρεμβάλλονται στην πορεία του παιχνιδιού, όπως να επιτύχεις combos, να ολοκληρώσεις προκλήσεις επιβίωσης, να συλλέξεις bonus κ.α.


    Το γραφικό περιβάλλον του παιχνιδιού είναι προσεγμένο, ευχάριστο και όμορφο, γεγονός που καταδεικνύει πως έχει γίνει σοβαρή δουλειά από την ομάδα, με προσεχτικά σχεδιασμένα γραφικά. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το ύφος των γραφικών θυμίζει πράγματι καλό παλιό arcade game. Η ποικιλία των πιστών στα διάφορα επίπεδα προκαλεί το ενδιαφέρον καθώς και η εναλλαγή των backgrounds στην διάρκεια των προκλήσεων. Επιπλέον η ύπαρξη των σχετικών ήχων ενισχύει την αίσθηση ενός arcade game. Πραγματικά για πρώτη φορά ίσως σε εφαρμογή που δοκιμάζουμε από Έλληνες προγραμματιστές, βλέπουμε τόσο δυναμική προσπάθεια στο κομμάτι των γραφικών, και οφείλουμε να την επικροτήσουμε, ενώ δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε ανάλογες εφαρμογές.


    Παίξαμε το παιχνίδι τουλάχιστον μία εβδομάδα και πραγματικά διαπιστώσαμε πως κολλήσαμε άσχημα. Έχουμε δοκιμάσει και στο παρελθόν παιχνίδια παρόμοιας φιλοσοφίας τα οποία όμως δεν μας προκάλεσαν τον ενδιαφέρον. Το Flying Disks είναι εθιστικό και θα προσφέρει αμέτρητες ώρες συνεχόμενου gaming. Η υλοποίησή του πολλές φορές ξαφνιάζει ευχάριστα τον παίκτη, ενώ στην διάρκεια του παιχνιδιού εντοπίζεις έξυπνες προκλήσεις που έχουν συμπεριλάβει οι προγραμματιστές, καθιστώντας το ακόμη πιο εθιστικό. Τα τρία διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας αποτελούν σημαντική επιλογή στο παιχνίδι, αφού προσφέρουν ακόμη περισσότερες ώρες παιχνιδιού, όταν ο χρήστης εξοικειωθεί με το εκάστοτε επίπεδο και το "δαμάσει" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημιουργός.

    Μας προβλημάτισε λίγο ο βαθμός δυσκολίας της έκδοσης για παιδιά, της οποίας θα προτιμούσαμε να είναι μικρότερος.


    Ιδού και τα χαρακτηριστικά όπως μας τα επισημαίνει η Legal Radiation Team, και νομίζουμε αξίζει να τα αναφέρουμε για να πάρετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το παιχνίδι:
    • Έχει ενδιαφέρον και πρωτότυπο gameplay / concept.
    • Έχει εύκολο χειρισμό (ένα άγγιγμα κάθε φορά) αλλά είναι δύσκολο να το "δαμάσεις".
    • Είναι εύκολο να το κατανοήσεις και να παίξεις.
    • Έχει interactive tutorial και πολλά videos υποστήριξης.
    • Πολύ "κολληματικό" και γρήγορο gameplay που θα ενθουσιάσει τους πραγματικούς gamers.
    • Αρκετούς κόσμους (levels) να απολαύσεις και πολλές προκλήσεις να επιβιώσεις.
    • Έχει 4 modes EASY, NORMAL, HARD.
    • Περιέχει έκδοση ειδικά προσαρμοσμένη για μικρά παιδιά (PRESCHOOL) με ανάλογα γραφικά και τρόπο παιχνιδιού.
    • Πολύ μελετημένη και αρμονική κίνηση σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (από τις παλιότερες μέχρι το 3GS).
    • Είναι καλοσχεδιασμένο σε επίπεδα programming, graphics & sounds.
    • Μπορεί να σου χαρίσει άπειρες ώρες διασκέδασης σε σχέση με το κόστος του.
    • Ενσωματώνει OPEN FEINT για leaderboards, κόντρες, achievements κλπ.

    Σοβαρή δουλειά έχει γίνει και στα tutorials που δείχνουν λεπτομερώς την λειτουργία του παιχνιδιού καθώς και τα σχετικά βίντεο που τα συνοδεύουν, τα οποία φυσικά περιλαμβάνονται στην εφαρμογή, αλλά μπορείτε να βρείτε κι εδώ.

    Πρώτες εντυπώσεις
    Το Flying Disks μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ ευχαριστηθήκαμε πολλές ώρες διασκεδαστικού gaming. Πρόκειται για ένα έξυπνο παιχνίδι που δύσκολα το προσπερνάς, γιατί μόλις παίξεις καταλαβαίνεις ότι έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνεσαι τον χρόνο, κι αυτό το αναγνωρίζεις παίζοντας. Εύκολος χειρισμός και γρήγορες σκέψεις ώστε να πετύχεις τον στόχο σου φυλακίζοντας δίσκους με ένα βαθμό δυσκολίας που κάνει το παιχνίδι ευχάριστο και δυναμικό. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία αξιόλογη εφαρμογή, που αν σας αρέσει η συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών, αξιώνει μια θέση στο iPhone σας. Η απόδοση του σε ταχύτητα ήταν απροβλημάτιστη, ακόμη και σε συσκευές παλαιότερης γενιάς. Πάρα πολύ καλή προσπάθεια και μας χαροποιεί ιδιαιτέρως ότι προέρχεται από Έλληνες προγραμματιστές, που σημαίνει πως αν δουλέψουμε σωστά, μπορούμε να κάνουμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στην αγαπημένη μας πλατφόρμα.

    Η εφαρμογή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στο App Store, αλλά αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σύντομα. Η Legal Radiation δεν μας ανακοίνωσε την τιμή στην οποία θα πωλείται.

    * Η δοκιμή της εφαρμογής έγινε σε συνεργασία με τον Spiros P. υπεύθυνο της κατηγορίας για το iPhone.

  2. #2
    Editor leonbis2000's Avatar
    Εγγραφή
    Jan 2009
    Τοποθεσία
    Κατεχάκη
    Μηνύματα
    7,416
    Όνομα
    Λεωνίδας

    Προεπιλογή Απάντηση: Flying Disks

    Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον η εφαρμογή και τα γραφικά ομολογουμένως πολύ καλά!
    Mac is for Working, Linux is for Networking, Windows is for Solitaire...
    Facebook Group: Greek Mac Community
    Αναζήτηση Πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα: www.rsegr.com

  3. #3
    App Developer
    Εγγραφή
    Nov 2009
    Μηνύματα
    12

    Thumbs up Major Update: Flying Disks >> Tap Disc

    Χαίρεται.

    Στις 05 Οκτώβρη 2010 θα είναι διαθέσιμο το Major Update του παιχνιδιού με πολλές και ευχάριστες βελτιώσεις.

    Δείτε videos και παρασκηνιακό υλικό εδώ:
    http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?p=97975

    Φιλικά
    Σταμάτης

  4. #4
    MacLifer DINFUN's Avatar
    Εγγραφή
    Oct 2010
    Τοποθεσία
    Λαμια
    Μηνύματα
    62
    Όνομα
    Κωνσταντίνος

    Προεπιλογή Απάντηση: Flying Disks

    να ενημερωσω πως το ονομα της εφαρμογης εχει αλλαξει σε tap disc

    http://itunes.apple.com/gr/app/flyin...375367799?mt=8

  5. #5
    App Developer
    Εγγραφή
    Nov 2009
    Μηνύματα
    12

    Προεπιλογή Απάντηση: Flying Disks

    Γεια χαρά,



    έχει αλλάξει όνομα και πολλά ακόμη
    http://www.maclife.gr/forum/showthre...light=tap+disc

    NEW AND NOTEWORTHY
    H LITE έκδοση είναι new and noteworthy στo αμερικάνικο store.

    Φιλικά
    s

+ Απάντηση στο Θέμα

Παρόμοια Θέματα

  1. Ελληνικά filenames σε network disks στο Snow Leopard
    By JohnJohn in forum Leopard & Snow Leopard
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-2010, 13:52

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts