+ Απάντηση στο Θέμα
Αποτελέσματα 1 έως 4 από 4

Θέμα: iWork '09

  1. Top - #1
    Editor MihalisGR's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Ελλάς
    Μηνύματα
    8,743
    Όνομα
    Μιχάλης


    Reviews iWork '09

    H Apple από τότε που παρουσίασε για πρώτη φορά την σουίτα γραφείου της για το Mac OS X με δύο εφαρμογές τότε, το Pages για την επεξεργασία κειμένου και το Keynote για την δημιουργία παρουσιάσεων, προσθέτοντας αργότερα και το Numbers για επεξεργασία φύλλων υπολογισμού, προσπαθεί να κοιτάξει στα μάτια την σουίτα γραφείου της Microsoft, το Office, που αποτελεί και την μοναδική ίσως εμπορική επιλογή του είδους μέχρι σήμερα. Ηα καινούργια έκδοση του iWork '09 που παρουσιάσθηκε τον Ιανουάριο έρχεται με αξιώσεις, αλλά μπορεί να τραβήξει μερίδιο της αγοράς από τον "βασιλιά" Office; Για να δούμε.

    Το καινούργιο iWork '09 ανανεώνει σε διάφορους τομείς και τις τρείς εφαμρογές που περιλαμβάνονται στο πακέτο, Pages, Numbers και Keynote. Aκόμη μια σημαντική προσθήκη είναι η δημιουργία του iWork.com, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες για τον διαμοιρασμό εγγράφων της εκάστοτε εφαρμογής με άλλους μέσω διαδικτύου, προκειμένου οι επιλεγμένοι συνεργάτες από τον χρήστη να μπορούν να επέμβουν στο έγγραφο, είτε πρόκειται για κείμενο, είτε για παρουσίαση, είτε για spreadsheets.

    Pages '09
    To Pages ήταν και παραμένει ένας αξιοπρεπής επεξεργαστής κειμένου, αρκεί o χρήστης που δουλεύει όλα αυτά τα χρόνια με το Word, μπορέσει συνηθίσει το στύλ και τον τρόπο που θα εκτελεί τις εργασίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Pages χρησιμοποιεί την φιλοσοφία που συναντά κανείς σε όλες τις εφαρμογές της Apple, δηλαδή την απλότητα και ευκολία στην εκτέλεση των εργασιών και την πρσθήκη περιεχομένου. Αυτό ισχύει είτε πρόκειται να δημιουργήσουμε απλά ένα έγγραφο κειμένου ή πολύπλοκα newsletters με εικόνες και κείμενο. Εξαιρετική βοήθεια συνεχίζουν να προσφέρουν τα πολλά προεγκατεστημένα templates, που περιλαμβάνουν έγγραφα, newsletters, φακέλους, certificates, flyers, posters κ.α.


    O επιλογέας έτοιμων Templates

    Η δημιουργία ενός εγγράφου με το Pages είναι εξαιρετικά ευέλικτη αφού ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει κείμενο και εικόνες οπουδήποτε με drug & drop, να αυξομειώσει το μέγεθός τους, να εισάγει shapes και tables και γενικώς να επέμβει με όποιον τρόπο θέλει χωρίς πολύπλοκες εντολές και διαδικασίες. Αν έχετε δουλέψει με το iWeb τότε η δημιουργία εγγράφων με το Pages είναι παρόμοια.


    Με drug & drop η προσθήκη και τροποίηση περιεχομένου είναι πανεύκολη

    Η μπάρα εργασίας στο πάνω μέρος μαζί με τον inspector, περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε το εγγραφό μας ή για να το τροποιήσουμε.


    Η μπάρα με τα εργαλεία στο Pages

    Ας πάμε να δούμε τα καινούργια χαρακτηριστικά του Pages '09: αρχικά η Apple πρόσθεσε την δυνατότητα να βλέπουμε το έγγραφό μας σε πλήρη οθόνη (Full Screen). Με την προσθήκη της πλήρους οθόνης δεν βλέπουμε μόνο το εγγραφό μας αλλά και μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μ' αυτό κανονικά. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην σελίδα της η Apple, αν το desktop έχει γεμίσει από εφαρμογές και θέλουμε να επικεντρωθούμε στην δημιουργία ενός εγγράφου, ένα κλίκ είναι αρκετό για να μας μεταφέρει στην εμφάνιση πλήρους οθόνης.


    To έγγραφο σε Full Screen Mode

    Το επόμενο καινούργιο χαρακτηριστικό είναι ένας τρόπος για να οργανώνετε τις ιδέες και τα εγγραφά σας και λέγεται outlines. Τα outlines είναι άμεσα προσβάσιμα από την μπάρα εργαλείων και προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο στην οργάνωση των σελίδων και του περιεχομένου των εγγράφων δημιουργώντας σχετικά περιεχόμενα. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα καινούργιο outline ή να το δημιουργήσετε από τις σελίδες των εγγράφων σας.


    Outlines

    Ενα ακόμη χαρακτηριστικό που προστέθηκε στην έκδοση '09 είναι η δυνατότητα συνδυασμού των εγγράφων με στοιχεία από το Numbers και επαφές από το Address Book, καθιστώντας έτσι εύκολη την δημιουργία προσκλήσεων, τιμολογίων και εξειδικευμένων εγγράφων που θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένα στοιχεία για τον εκάστοτε παραλήπτη του εγγράφου. Δεν είχαμε τον τρόπο να δοκιμάσουμε το εν λόγω χαρακτηριστικό αφού δεν διαθέτουμε τα απαραίτητα έγγραφα που θα μας επέτρεπαν την δοκιμή, οπότε απλά επισημαίνουμε την ύπαρξη και του εν λόγω χαρακτηριστικού.

    Βελτιωμένος έρχεται και ο Template Chooser με σχετικές κατηγορίες για κάθε είδος εγγράφου που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Ακόμη το Pages συνεργάζεται πλέον με τις εφαρμογές MathType6 και EndNote X2 για την δημιουργία εντυπωσιακών ερευνητικών εργασίων και αναφορές εργαστηρίων.

    Τέλος ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί τα έγγραφά του με ακόμη περισσότερους τρόπους είτε σε Mac είτε σε PC. Μπορείτε να ανοίξετε αρχεία Word ή να αποθηκεύσετε τα έγγραφά σας ως αρχεία Word, να τα αποθηκεύσετε ως PDF και με την καινούργια επιλογή που προστέθηκε στην έκδοση '09 να στείλετε Pages, Word και PDF αρχεία μέσω email απευθείας από την εφαρμογή. Ακόμη μπορείτε να τα μοιραστείτε μέσω της καινούργιας υπηρεσίας iWork.com.

    Οσον αφορά την συμβατότητα με το Word δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα τουλάχιστον στο άνοιγμα εγγράφων .doc που προέρχονται από την έκδοση του Office για PC ή Mac και την επεξεργασία τους. Η Apple υποστηρίζει πως και τα έγγραφα που αποθηκεύονται από το Pages σε φορμά Word, αναγνωρίζονται μια χαρά στο PC αλλά δεν είχαμε την δυνατότητα να το δοκιμάσουμε και το γεγονός είναι ότι κατά καιρούς έχουμε διαβάσει διάφορα για επιμέρους ασυμβατότητες που προκύπτουν. Μένει να δούμε στην πράξη αν το Pages '09 προσφέρει καλύτερη συμβατότητα με τις υπόλοιπες εκδόσεις του Office.

    Μπορούμε να πούμε ότι το Pages '09 είναι ένα καλό βήμα πρός την σωστή κατεύθυνση. Σε κάθε έκδοση η εφαρμογή αναβαθμίζεται και βελτιώνεται και θα τολμούσα να πώ ότι για συγκεκριμένες εργασίες όπως η δημιουργία newsletters, flyers και άλλα συναφή είναι εξαιρετικό. Φυσικά ο χρήστης που θέλει απλά να γράφει επιστολές κειμένου δεν έχει κανένα λόγο να χρησιμοποιήσει το Pages, αφού θα μπορούσε μια χαρά να κάνει και την δουλειά του στο Text Edit. Για τον χρήστη όμως που θέλει το κάτι παραπάνω αποτελεί μια αξιόλογη εναλλακτική λύση, και θα έλεγα πως το Pages ταιριάζει περισσότερο στην φιλοσοφία του Mac user. Ευτυχώς η Apple προσφέρει την σουίτα της σε πολύ χαμηλή τιμή, καθώς και την δοκιμαστική έκδοση που μπορεί να κατεβάσει ο καθένας και να εκτιμήσει αν η εφαρμογή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του.

    *Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με το Keynote '09.
    Τελευταία επεξεργασία: 24-11-2009 στις 09:39.

  2. Top - #2
    Editor MihalisGR's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Ελλάς
    Μηνύματα
    8,743
    Όνομα
    Μιχάλης


    Προεπιλογή Απάντηση: iWork '09 Reviewed

    Keynote '09
    Τι να πεί κανείς γι' αυτή την εφαρμογή; Τα λόγια δεν αρκούν να περιγράψουν τις δυνατότητές της, αφού εκτιμώ πως απλότερος και ομορφότερος τρόπος για να δημιουργήσεις εντυπωσιακές παρουσιάσεις, δεν υπάρχει. Το keynote είναι απλά το απόλυτο εργαλείο για την δημιουργία παρουσιάσεων και ο ανταγωνισμός δεν μπορεί να συναγωνιστεί. Ως reviewer πιστεύω πως ο χρήστης που ασχολείται με τις παρουσιάσεις, ακόμη κι αν δεν έχει ανάγκη τις άλλες δύο εφαρμογές, Pages και Numbers, το Keynote από μόνο του είναι λόγος για να αγοράσεις ολόκληρη την σουίτα. Αλλωστε φαντάζομαι πως όλοι οι Mac Users έχουν δεί τα keynotes της Apple που χρησιμοποιεί αποκλειστικά την συγκεκριμένη εφαρμογή για τις παρουσιάσεις της. Για πάμε να δούμε σιγά σιγά, τα καινούργια χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στην καινούργια έκδοση '09.

    Magic Move
    To Magic Move κάνει αυτό ακριβώς που μαρτυρά ο τίτλος του, δηλαδή δημιουργεί animations από συγκεκριμένα αντικείμενα μέσα στην παρουσίαση ώς διά μαγείας. O χρήστης μπορεί να εισάγει ένα αντικείμενο στο εκάστοτε slide, και να επιλέξει να αλλάξει την θέση, το μέγεθος και την αδιαφάνεια του αντικειμένου, ακόμη και να το περιστρέψει. Ο χρήστης μπορεί με ακρίβεια να καθορίσει το μονοπάτι που θα ακολουθήσει το αντικείμενο και τον χρόνο που θα διαρκεί το transition. Επίσης ο χρήστης μπορεί να κάνει σε ένα slide ή ακόμη και μεταξύ δύο slides συνδυασμό όλων αυτών των εφέ, ώστε να δημιουργήσει ένα πολύπλοκο animation το οποίο τελικά θα είναι αρκετά εντυπωσιακό, κι όλα αυτά με λίγα κλίκ μέσα από τον inspector. Βρήκα για παράδειγμα την εργασία να πάρει ο χρήστης μια εικόνα από το σημείο Α και να την μετακινήσει στο σημείο Β, να την περιστρέψει, να αλλάξει το μέγεθός της ή την αδιαφάνειά της και να δημιουργήσει τελικά ένα όμορφο animation πανεύκολη, εφέ τα οποία δεν φανταζόμασταν ότι μπορούσαμε να τα κάνουμε τόσο εύκολα πρίν από μερικά χρόνια. Σημαντική προσθήκη στα χαρακτηριστικά του Keynote.


    Το Magic Move εν δράση

    Βελτιωμένος Theme Chooser
    Το Keynote στην έκδοση '09 έρχεται με έναν βελτιωμένο επιλογέα θέματος. Μέσω του επιλογέα ο χρήστης μπορεί να αυξομειώσει το μέγεθος του κάθε θέματος κάνοντας χρήση της σχετική μπάρας, και σύροντας τον δείκτη του ποντικιού μέσα στο εκάστοτε θέμα να δεί το σύνολο των slides που περιλαμβάνονται. Επιπλέον η Apple έχει εμπλουτίσει την συλλογή της με 8 καινούργια θέματα. Αξίζει να αναφέρουμε πως όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα, και το μόνο που θα περιορίσει τον δημιουργό είναι η φαντασία του. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί εφόσον να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή θέλει το θέμα του, με ένα κλίκ.


    Επιλογέας θεμάτων(Theme Chooser)

    Transitions Κειμένου & Αντικειμένων
    Μια σειρά από ολοκαίνουργια transitions για κείμενο, αντικείμενα και μεταξύ των slides, θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. Μερικά από τα καινούργια transitions για το κείμενο είναι τα Shimmer, Swing, Sparkle και Anagram. Ομοίως για τα αντικείμενα είναι τα object zoom, object push, Perspective και Revolve. Με τα καινούργια transitions ο δημιουργός μπορεί να φτιάξει ακόμη πιο εντυπωσιακά εφέ και να παρουσιάσει το υλικό του με δυναμικό τρόπο. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα εφέ σε σχετικά βίντεο που έχει στην ιστοσελίδα της η Apple.

    Τρισδιάστατα γραφήματα και animations
    Τι θα ήταν μια εφαρμογή παρουσίασης χωρίς γραφήματα; Βελτιωμένες λοιπόν δυνατότητες έχουμε και στα τρισδιάστατα γραφήματα που μπορεί να απεικονίσει το Keynote. Ακόμη περισσότερα τρισδιάστατα εφέ και δυναμικά animations εμπλουτίζουν τα γραφήματα με τον καλύτερο τρόπο. Μπορείτε να πειράξετε και να μετατρέψετε τον τρόπο που φαίνονται τα γραφήματά σας δημιουργικά, εύκολα και γρήγορα, εισάγοντας σε ξεχωριστό πεδίο τα στοιχεία του εκάστοτε γραφήματος, βλέποντας άμεσα τις αλλαγές. Τα animations δίνουν έναν πιο "παιχνιδιάρικο" τόνο στην εμφάνισή τους στο εκάστοτε slide και για μία ακόμη φορά μοναδικός περιορισμός είναι η φαντασία. Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για τα γραφήματα δύο διαστάσεων.


    Τρισδιάστατα γραφήματα

    Keynote Remote & Sharing
    Η εφαρμογή ελέγχεται πλέον πιο εύκολα από ποτέ. Ο χρήστης κατεβάζοντας στο iPhone ή το iPod touch την ανάλογη εφαρμογή (iTunes link) από το App Store μπορεί να διαχειριστεί ασύρματα τις παρουσιάσεις του. Το keynote Remote κοστίζει μόλις 0,79 ευρώ και θεωρώ ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο.


    Κeynote Remote

    Τέλος με το Keynote μπορείτε να μοιραστείτε τις παρουσιάσεις σας με διάφορους τρόπους αποστέλοντας την με email ώς keynote παρουσίαση, PDF ή ακόμη και Powerpoint. Ακόμη ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί την παρουσίασή του μέσω του διαδικτύου και της καινούργιας υπηρεσίας iWork.com, ώστε ο οποιοσδήποτε να μπορεί να επέμβει στην δημιουργία της.

    Το Keynote '09 μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και θα έλεγα πως δεν μας προβλημάτισε καθόλου. Η δημιουργία των παρουσιάσεων είναι εξαιρετικά απλή, τα εργαλεία πολλά και με πλήθος δυνατοτήτων, όλα τα εφέ είναι άμεσα προσβάσιμα από τον inspector, το UI εξαιρετικά απλό και κατανοητό, ώστε ακόμη και ο άπειρος χρήστης να δημιουργήσει όμορφες παρουσιάσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα καινούργια χαρακτηριστικά που σας περιγράψαμε κάνουν την εφαρμογή ακόμη καλύτερη. Φαίνεται πως μαζί με το Pages η Apple έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, ώστε να καθιερωθεί στις σουίτες γραφείου.

    * Στο επόμενο μέρος θα ασχοληθούμε με την εφαρμογή Numbers '09.
    Τελευταία επεξεργασία: 06-03-2009 στις 11:27.

  3. Top - #3
    Editor MihalisGR's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Ελλάς
    Μηνύματα
    8,743
    Όνομα
    Μιχάλης


    Προεπιλογή Απάντηση: iWork '09 Reviewed

    Numbers '09
    Το iWork δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί μια ολοκληρωμένη σουίτα γραφείου χωρίς να περιλαμβάνει στο κασέ της και μια εφαρμογή φύλλων υπολογισμού (spreadsheets). Η αλήθεια είναι πως η Apple δεν είχε ενσωματώσει την εν λόγω εφαρμογή από το ξεκίνημα της δημιουργίας του iWork και έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει προκειμένου να μπορέσει επάξια ν' αντικαταστήσει τον κύριο ανταγωνιστή της, που είναι το excel της MS. Με την έκδοση '09 πλησιάζει αρκετά πρός τον στόχο, καθιστώντας πλέον το iWork μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση στις σουίτες γραφείου.

    Ανοίγοντας την εφαρμογή ο χρήστης θα συναντήσει τον γνώριμο πλέον Template Chooser, δηλ. τον επιλογέα θεμάτων, προκειμένου είτε ν' ανοίξει ένα εντελώς νέο spreadsheet ή να χρησιμοποιήσει κάποιο έτοιμο ανάλογα με την εργασία που θέλει να εκτελέσει. Κι εδώ ο χρήστης έχει την δυνατότητα να αυξομειώσει το μέγεθος της προεπισκόπισης, καθώς και να δεί τις επιμέρους σελίδες, προκειμένου να κάνει την σωστή επιλογή.


    H σχεδιαστική φιλοσοφία του Numbers είναι απλή, μια φιλοσοφία που χαρακτηρίζει άλλωστε όλες τις εφαρμογές της Apple. Στην πάνω μπάρα βρίσκονται όλες οι λειτουργίες και τα εργαλεία που χρειάζεται ο χρήστης προκειμένου να δημιουργήσει ή να επέμβει στο φύλλο εργασίας του, όπως για παράδειγμα η προσθήκη νέων sheets, η οργάνωση των tables, τα functions, οι furmulas, τα charts κ.ο.κ. Στην αριστερή πλευρά θα βρεί κανείς τις διάφορες sheets που περιλαμβάνονται στο έγγραφο, εν αντιθέση με το excel που τις έχει στο κάτω μέρος της σελίδας, καθώς και οι επιλογές των styles, καθώς κι οι δείκτες sum, avg, min, max και count που παραθέτουν τα στοιχεία των κελιών μετά από σχετική επιλογή.


    Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει πολύ εύκολα Sheets με πολλαπλά tables, που το καθένα θα έχει τα δικά του δεδομένα, κάνοντας συνδυασμούς με charts, ή στοιχεία από τα υπόλοιπα tables δημιουργώντας έτσι αρκετά πολύπλοκα φύλλα υπολογισμού. Ομολογώ πως αν και δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου ως power user παρότι χρησιμοποιώ το excel πάνω από 10 χρόνια, βρίσκω την δημιουργία ανάλογων sheets πολύ πιο εύκολη και δημιουργική με το Numbers.


    Ας δούμε όμως τι καινούργιο φέρνει η έκδοση '09 στο Numbers. Αρχικά η καινούργια έκδοση κάνει πιο έυκολη την προσθήκη διαφόρων τύπου formulas (λογικές, μαθηματικές, κ.ο.κ.). M' ένα κλίκ μπορούμε να προσθέσουμε στο φύλλο υπολογισμού μας είτε τις πιο συνήθεις, είτε να εμφανίσουμε σχετικό πινακάκι που τις περιλαμβάνει όλες με μια σύντομη περιγραφή. Επίσης μία ακόμη προσθήκη είναι και η "Formula List view" που εμφανίζεται στο κάτω μέρος, προκειμένου να εντοπίσουμε άμεσα όλες τις formulas που περιλαμβάνονται στο φύλλο μας.



    Οταν στο φύλλο υπολογισμού υπάρχουν πολλές ίδιες κατηγορίες δεδομένων, ο χρήστης μπορεί πλέον μέσω των Tables Categories μ' ένα κλίκ να κατηγοριοποιήσει τις κάθετες σειρές (rows) με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στις στήλες (columns). O χρήστης μπορεί να δημιουργήσει κατηγορίες και υποκατηγορίες με κάθε μία από αυτές να περιλαμβάνει την δική του σειρά με τα επιμέρους σύνολα. Επειδή δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να περιγράψω ακριβώς την λειτουργία αυτή ώστε να γίνει πλήρως κατανοητή, δεν έχετε παρά να δείτε ένα σχετικό βίντεο που παρέχει η Apple στην σχετική σελίδα της.

    Ακόμη το iWork '09 βελτιώνει τα charts δύο διαστάσεων προσθέτοντας ακόμη περισσότερες σχεδιαστικές επιλογές. Επίσης τα charts μπορούν να μεταφερθούν και να χρησιμοποιηθούν στις υπόλοιπες εφαρμογές του iWork όπως το Pages και Keynote, παραμένοντας συνδεδεμένα μεταξύ τους.


    Τέλος με το Numbers '09 ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί τα φύλλα υπολογισμού που θα δημιουργήσει με ακόμη περισσότερους τρόπους είτε με Mac είτε με PC. Μπορείτε να ανοίξετε απευθείας αρχεία excel χωρίς να χρειάζεται import ή μετατροπή, μόνο που το Numbers δεν αναγνωρίζει τα "Frozen Panes" του excel, μια μεθοδολογία που χρησιμοποιούν πολλοί χρήστες. Με τις κατάλληλες μετατροπές όμως και τα σχεδιαστικά εργαλεία που διαθέτει το Numbers, ο χρήστης μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε αρχείο excel. Επιπλέον εκτός από την αποθήκευση των εγγράφων σε numbers και excel φορμά, ο χρήστης μπορεί να τα αποθηκεύσει και σε PDF, καθώς και να τα αποστείλει απευθείας μέσω email από την σχετική επιλογή που διαθέτει η εφαρμογή.

    Μπορεί το Numbers να γίνει ο αντικαταστάτης του excel με το οποίο οι περισσότεροι εξ υμών εργαζόμαστε όλ' αυτά τα χρόνια; Το ερώτημα δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. Οταν έχεις συνηθίζει να εργάζεσαι μ' ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και μεθοδολογία τόσα χρόνια δύσκολα αναγνωρίζεις το καλύτερο. Το Numbers είναι μια αξιόλογη εναλλακτική πρόταση. Το δύσκολο είναι αν έχεις πλήθος φύλλων υπολογισμού που χρησιμοποιείς, να τα μετατρέψεις ώστε να εκμεταλλευθούν όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το Numbers, περισσότερο σχεδιαστικά. Κάπου η Apple θα έπρεπε να δώσει μια λύση σ' αυτό το πρόβλημα ώστε να μπορείς να μεταφέρεις τις υφιστάμενες εργασίες σου, χωρίς την απαραίτητη προσπάθεια που ομολογουμένως σε προβληματίζει, αφού δεν είναι δυνατόν να "πετάξεις" εργασίες πολλών χρόνων και να τις ξαναχτίσεις από το μηδέν.

    * Στο επόμενο και τελευταίο μέρος θα δούμε τις δυνατότητες που προσφέρει το iWork.com.
    Τελευταία επεξεργασία: 23-03-2009 στις 11:52.

  4. Top - #4
    Editor MihalisGR's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Ελλάς
    Μηνύματα
    8,743
    Όνομα
    Μιχάλης


    Προεπιλογή Απάντηση: iWork '09 Reviewed

    iWork.com
    To iWork.com αποτελεί μια εξαιρετική λύση στην επεξεργασία των εγγράφων, παρουσιάσεων και φύλλων υπολογισμού μέσω διαδικτύου από πολλαπλούς χρήστες. Η σκέψη πίσω από το iWork.com είναι εξαιρετικά απλή: ένα οποιοδήποτε αρχείο που προκύπτει από τις εφαρμογές που περιλαμβάνονται στο iWork '09 μπορεί να "δημοσιευθεί" σε μια τοποθεσία στο διαδίκτυο που προορίζεται γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό και είναι άμεσα συνδεδεμένη με το εκάστοτε project. Μ' αυτόν τον τρόπο όλοι όσοι πρέπει να επεξεργαστούν το εκάστοτε αρχείο, μπορούν να το βρούν στην συγκεκριμένη τοποθεσία και να ξεκινήσουν την δημιουργία του project.

    Η μέθοδος; Εξίσου απλή: ο αρχικός δημιουργός του project δημοσιεύει το αρχείο στο διαδίκτυο μέσω του σχετικού button που υπάρχει σε κάθε μία από τις εφαρμογές του iWork '09.



    Ετσι εμφανίζεται ένα μενού με τις σχετικές επιλογές ώστε αφενός ο δημιουργός να καθορίσει τους χρήστες που θα έχουν πρόσβαση (ενημερώνοντας τους μέσω αποστολής email), αφετέρου να ρυθμίσει τις επιλογές που θα έχουν στην διάθεσή τους.



    Ετσι όλοι οι χρήστες θα αποκτήσουν πρόσβαση στην διαδικτυακή τοποθεσία του iWork.com που βρίσκεται το εκάστοτε αρχείο και θα μπορούν --αναλόγως με τις αρχικές επιλογές του δημιουργού-- να κατεβάσουν το έγγραφο για να το επεξεργαστούν offline και να κάνουν τα απαραίτητα σχόλια. Τέλος ο χρήστης έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί από την ίδια τοποθεσία όλα τα έγγραφα που μοιράζεται με τους υπόλοιπους.





    To iWork.com αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στις δυνατότητες του iWork '09. Πρός το παρόν βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο (beta) και το πιθανότερο είναι πως μέχρι να γίνει διαθέσιμο στην τελική του μορφή, θα παρέχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες όπως για παράδειγμα η παρέμβαση στο εκάστοτε project με διορθώσεις και δημοσίευσεις εναλλακτικών προτάσεων από τους υπόλοιπους χρήστες εκτός του δημιουργού. Επιπλέον δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν η υπηρεσία θα είναι πλήρως δωρεάν, δωρεάν με ορισμένους περιορισμούς ή με πληρωμή. Θα περιμένουμε να δούμε την υπηρεσία ολοκληρωμένη μόλις αυτή γίνει διαθέσιμη, ώστε να σας μεταφέρουμε το σύνολο των εντυπώσεών μας.

    * Το πακέτο του iWork '09 για την δημιουργία του review, μας το προμήθευσε η Rainbow - Apple Authorized Distributor.
    Τελευταία επεξεργασία: 25-03-2009 στις 10:05.

+ Απάντηση στο Θέμα

Παρόμοια Θέματα

  1. απορίες σχετικά με το iwork
    By nikoss in forum Προεγκατεστημένες, iLife, iWork
    Απαντ: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-11-2009, 17:36
  2. iWork και ελληνικές γραμματοσειρές
    By andreaseto in forum Προεγκατεστημένες, iLife, iWork
    Απαντ: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-09-2009, 19:17
  3. Ερχεται το iWork '09
    By MihalisGR in forum Προεγκατεστημένες, iLife, iWork
    Απαντ: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-01-2009, 21:16
  4. Το νέο iWork '09
    By MihalisGR in forum Ενημέρωση
    Απαντ: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-01-2009, 13:05
  5. Preview: Το νέο iWork '09
    By MihalisGR in forum Προεγκατεστημένες, iLife, iWork
    Απαντ: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-01-2009, 12:57

Ετικέτες γι΄αυτό το Θέμα

Δικαιώματα Δημοσίευσης

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts