| |
 |
 |
|
 |
| |
13-10-09, 10:37
|
|
|
MacLife.gr Team
Περιοχή: Patras City
Όνομα: Μιχάλης
|
Ιστοσελίδα αφιερωμένη εις μνήμην του Time Capsule
Δυσαρεστημένοι χρήστες του Time Capsule ανάρτησαν στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα timecapsuledead.org εκθέτοντας την Apple και καταγράφοντας τις ελλατωματικές συσκευές.
Συγκεκριμένα η ιστοσελιδα απευθύνεται σε χρήστες που βίωσαν τον ξαφνικό "θάνατο" της συσκευής τους Time Capsule, και αισθάνονται παραμελημένοι από την Apple η οποία ακόμη δεν έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα. Μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ο χρήστης έχει την δυνατότητα να καταχωρήσει τα στοιχεία του Time Capsule που σταμάτησε να λειτουργεί, όπως τον σειριακό αριθμό, την χώρα αγοράς κ.ο.κ., κι έτσι να μοιραστεί την αγανάκτησή του με άλλους ομοιοπαθούντες ανά την υφήλιο. Καταγράφοντας τις "νεκρές" συσκευές οι δημιουργοί της ιστοσελίδας ευελπιστούν πως θα ευαισθητοποιήσουν την εταιρία να κινητοποιηθεί και φυσικά να αναγνωρίσει το πρόβλημα.
Σε διάφορα φόρουμς αναφέρονται περιστατικά από χρήστες που περιγράφουν την εμπειρία τους με τις συσκευές Time Capsule -- σχετικά λινκς παραθέτονται από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα -- όπου μετά από ένα χρονικό διάστημα σταμάτησαν να λειτουργούν παντελώς. Η δυνατότητα του Time Caspule να κρατάει backup ασύρματα από τους υπολογιστές Mac, το καθιστά ως ένα εξαιρετικά λειτουργικό περιφερειακό. Φαίνεται όμως πως ο σχεδιασμός της συσκευής εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται αναξιόπιστος, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια μεγάλη μερίδα δυσαρεστημένων χρηστών. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν καταγραφεί ήδη 178 "νεκρά" Time Capsule. Ας ελπίσουμε πως η κίνηση αυτή θα ευαισθητοποιήσει την Apple ώστε ν' αναγνωρίσει και ν' αντιμετωπίσει το πρόβλήμα.
Στην αντίθετη περίπτωση η Apple φαίνεται να γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους λογαριασμούς Guest στο Snow Leopard, όπου μερικοί χρήστες αναφέρουν την διαγραφή των δεδομένων τους όταν χρησιμοποίησαν στον υπολογιστή τους με τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Το engadget αναφέρει πως η εταιρία εργάζεται ήδη για την διόρθωση του σφάλματος.
|
|
|
|
|
13-10-09, 14:46
|
|
|
Jr. MacLifer
|
Απάντηση: Ιστοσελίδα αφιερωμένη εις μνήμην του Time Capsule
Και νέο security type bug στο mobileme, σοβαρό μάλιστα ( http://www.tuaw.com/2009/10/12/mobil...-data-to-stra/). Εγώ λέω να αφήσει τα incredible, phenomenal που λένε στα keynote, και να κοιτάξει όλα τα προιόντα της με τον ίδιο ζήλο, όχι μόνο την κότα με τα χρυσά αυγά (ακα iphone+appstore). Στη τελική να προσλάβει προσωπικό, τόσα δις έχουν.
|
|
|
|
|
13-10-09, 18:29
|
|
|
MacLifer
Περιοχή: Λαρισα
Όνομα: Μάριος
|
απαραδεκτο για μια εταιρια σαν την apple , βεβαια οταν εχει στην αλλη πλευρα την "ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ" microsoft τοτε σχεδον δημιουργειται ενα ιδιοτυπο μονοπώλιο (οποιος θελει ασφαλεια αγοραζει apple" και απο την φυση τους τα μονοπώλια δεν ειναι καλο για τους καταναλωτες
Επίσης μετα την εκρηξη που δημιουργησε το φαινομενο iphone πολλαπλασιαστηκαν οι χρηστες της apple , ειναι και αυτο ενα θεμα ..
|
|
|
|
|
15-10-09, 12:19
|
|
|
Jr. MacLifer
|
Μιχάλη θα διαφωνισω μαζι σου στο οτι δεν ειναι 178 "νεκρά" Time Capsule αλλα απλως μερικα ειναι ελλατωματικα οπως συμβενει με ολα τα μηχανηματα,δεν υπαρχει "μηχανημα" που να μην χαλαει ποτε!!
Λοιπον σου λεω οτι δεν ειναι νεκρά επειδη μερικοι δεν μπορουν να το συνδεσουν (αν και ειναι τοσο ευκολο) και πιστευουν οτι φτεει το μηχανημα.
Το μεγαλητερο προβλημα που ειχε ειναι οτι μετα απο μερικα up date δεν στο αναγνωριζε και η μονη λυση ηταν να κανεις down grate οπως επισης το 1ο back up ειναι καλυτερα να το κανεις με ethernet cable και οχι wireless γιατι εκτος οτι θα αργισει υπερβολικα αν κατι γινει και χασεις την συνδεση η το comp μπει σε sleep mode μπορει να σου χαλασει το Τime Capsule (air port card) γιατι δεν λαμβανει info οπως το εχεις προγραματισει και πιεζετε να βρει (δουλευει στα κοκκινα)
|
Όσο πιο διεφθαρμένη είναι μια πολιτεία, τόσους περισσότερους νόμους έχει!!
|
|
|
15-10-09, 12:54
|
|
|
Jr. MacLifer
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Όνομα: Δημήτρης
|
 |
Παράθεση: |
 |
|
|
 |
Αρχική Δημοσίευση από domal |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
απαραδεκτο για μια εταιρια σαν την apple , βεβαια οταν εχει στην αλλη πλευρα την "ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ" microsoft τοτε σχεδον δημιουργειται ενα ιδιοτυπο μονοπώλιο (οποιος θελει ασφαλεια αγοραζει apple" και απο την φυση τους τα μονοπώλια δεν ειναι καλο για τους καταναλωτες
Επίσης μετα την εκρηξη που δημιουργησε το φαινομενο iphone πολλαπλασιαστηκαν οι χρηστες της apple , ειναι και αυτο ενα θεμα ..
|
|
 |
|
 |
|
Δε συμφωνώ με τις γενικέυσεις αυτές.
Ειδικά με τις καραμέλες για τα Παράθυρα. Και τα sVista και τα 7 είναι εξαιρετικά ασφαλή λειτουργικά.
Το Mac OS X δεν είναι το πιο ασφαλές λειτουργικό και αυτο έχει αποδειχθεί πολλάκις. Κάντε ένα ψαξιμο στο google για να δείτε ποσο απλό ήταν να βρεθεί προσφατα exploit.
Την ασφάλειά του στην οφείλει κυρίως στις καταβολές του (BSD, unix) και ακολούθως στη απείρως μικρότερη εξάπλωσή του από τα Παράθυρα. Κοινώς "είναι που είναι πιο δύσκολο, σιγά μη κάτσω να ασχοληθώ μαζί του" και έτσι έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Οπότε μη γενικεύουμε για μονοπώλια στην ασφάλεια κτλ να μην πω τι και ας ανοίξουμε λίγο τα μάτια μας.
Όσοι σοβαροί άλλωστε θελουν ένα εξαιρετικά ασφαλές σύστημα ούτε σε windows πάνε , ούτε σε mac os , οι περισσότεροι σε linux πάνε και οι security freaks σε BSD.
Και στην τελική προτιμώ να έχω ένα worm (που έιναι εξαιρετικά δύσκολο φορτωθεί κανείς και πλην ολίγων ολιγότατων εξαιρέσεων πρέπει να είναι και ηλίθιος για να το φορτωθεί) παρά να χάσω όλα τα αρχεία μου επειδή κατά λάθος έκανα κλικ στον λογαριασμό GUEST του απίστευτου και καταπληκτικού λειτουργικού μου.
Αυτό δλδ αν δεν είναι το εγαλύτερο κενό ασφαλείας που έχω βρει μπροστα μου .... τότε ποιο είναι.... Να κινδυνεύω να χάσω όλο το αρχείο μου.... και μη τολμήσει να πει κανεις για back up (που έχω)... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ....
Για να μη μιλήσουμε για τις υπόλοιπες..... κουτοπονηριές , ψιλοαπατεωνιες κτλ... και δε συμμαζέυεται το θέμα μετα......
Και αυτά από χρήστη λινουξ και εσχάτως και mac os x, που έχει ένα λαπτοπ με windows xp και το λειτουργεί κάθε μέρα όλη μέρα χωρίς antivirus και , πως στο δαίμονα, δεν έχει κολλήσει κανένα ιό, trojan, spyware, malware , myware, thyware ourware και δεν ξέρω εγώ τι (περιοδικοί έλεγχοι με antivirus και απεγκατάσταση).
Αυτά και ούφ
|
Slack is a fundamental human right!
|
|
|
|
The Following User Says Thank You to hasodikis For This Useful Post:
|
|
15-10-09, 13:54
|
|
|
MacLife.gr Team
Περιοχή: Patras City
Όνομα: Μιχάλης
|
|
"Είναι προτιμότερο να παραμένεις σιωπηλός και να σε θεωρούν ηλίθιο, παρά να μιλάς και να το επιβεβαιώνεις."
|
|
|
15-10-09, 14:57
|
|
|
Jr. MacLifer
|
|
Όσο πιο διεφθαρμένη είναι μια πολιτεία, τόσους περισσότερους νόμους έχει!!
|
|
|
15-10-09, 18:50
|
|
|
MacLifer
Όνομα: Στράτος
|
εγώ σήμερα κατάφερα να το πάω στη rainbow για το γνωστό μου πρόβλημα να μην μου ανοίγει τα αποθηκευμένα,από τη ρεσεψιόν μου είπαν ότι τα tc σε περίπτωση προβλήματος το αντικαθηστούν με καινούργιο!!μαζί με το δικό μου τους ήρθε και ένα από multirama patras!!
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
|
|
| Εργαλεία Θεμάτων |
|
|
| Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|