MacLife.gr Forum

Left Container Right Container
 

» Διαφήμιση
Free delivery at Crucial!
Official Apple User Group
Ακολουθήστε το MacLife.gr στο Facebook
Ακολουθήστε το MacLife.gr στο Twitter
» Σύνδεση
Όνομα χρήστη:

Κωδικός:

Δεν είστε ακόμη μέλος;
Κάντε εγγραφή τώρα!
15 Jan, 2010 - 10:52 AM
Διαθέσιμη έγινε σήμερα από την Apple στο App Store η εφαρμογή MobileMe Gallery, για τους συνδρομητές του MobileMe.

Η καινούργια εφαρμογή για το iPhone/iPod touch παρέχει στον χρήστη των υπηρεσιών MobileMe την δυνατότητα να βλέπει από την συσκευή του, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχει αποθηκεύσει στον λογαριασμό του. Μέχρι σήμερα οι χρήστες έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τον Safari προκειμένου να δούν το υλικό τους. Με την εφαρμογή MobileMe Gallery όμως, μπορούμε να αποκτήσουμε εύκολα πρόσβαση στα άλμπουμ μας, εισάγοντας μόνο το username και password για τον λογαριασμό μας. Οι δυνατότητες της εφαρμογής έχουν ώς εξής:
 • Εμφάνιση όλων των gallery, ακόμη κι αυτών που προστατεύονται με συνθηματικό ή είναι κρυφές.
 • Μετακίνηση μεταξύ φωτογραφιών και "pinch to zoom" για μεγαλύτερη λεπτομέρεια.
 • Περιστροφή του iPhone για εμφάνιση σε landscape.
 • Δυνατότητα προβολής των gallery φίλων.
 • Πρόσβαση σε φωτογραφίες που έχουμε ήδη δεί, όταν είμαστε offline.
 • Ευκολος διαμοιρασμός σύνδεσμου πρός συγκεκριμένο άλμπουμ.

H εφαρμογή είναι διαθέσιμη [iTunes Link] από το App Store, και φυσικά είναι δωρεάν.

1 Απάντηση στο θέμα
14 Jan, 2010 - 3:16 PM
Η ιστοσελίδα Boy Genius Report αναφέρει (via macrumors.com) πως το επερχόμενο Tablet της Apple θα αποτελεί μια "ντοπαρισμένη" έκδοση του iPhone.

Αν και η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν έχει αποδειχθεί αξιόπιστη 100% στις φήμες που δημοσιεύει κατά καιρούς, εν τούτις παρουσιάζει ενδιαφέρον προκειμένου να "τροφοδοτήσουμε" την όρεξή μας, μέχρι τουλάχιστον να παρουσιασθεί επισήμως το καινούργιο Tablet. Η ιστοσελίδα λοιπόν υποστηρίζει -- βάση πάντοτε ανώνυμων πηγών -- πως το Tablet θα είναι ένα iPhone "ντοπαρισμένο", χαρακτηρίζοντάς το ώς μια έκδοση iPhone με στεροειδή. Ειδικότερα αναφέρει:
 • Οι λειτουργίες αφής είναι από "άλλον πλανήτη".
 • Διαθέτει έναν ταχύτατο ARM επεξεργαστή.
 • Τρέχει τον kernel του iPhone.
 • Ο αριθμός μοντέλου είναι K48AP.
 • Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αναβαθμισμένη έκδοση του iPhone OS επειδή έχει προστεθεί αρκετός κώδικας και αναφορές στο λειτουργικό για το tablet, ώστε να μην έχουμε "διαρροές".
 • Το Tablet είναι ένα "ντοπαρισμένο" iPhone.

Με τις αναφορές να πυκνώνουν πάντως, άσχετα αν όλ' αυτά που γράφονται έχουν βάση, το πιθανότερο είναι πως θα δούμε φέτος το πολυαναμενόμενο tablet που φημολογείται αρκετά χρόνια τώρα.
23 Απαντήσεις
14 Jan, 2010 - 1:56 PM
Για δυνατότητες αφής και στο πλαίσιο εκτός από την οθόνη στο iPhone της επόμενης γενιάς, κάνει λόγο ο αναλυτής Robert Chen, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Bloomberg.com.

Ο Chen υποστηρίζει πως το iPhone 4ης γενιάς, πιθανότατα να υϊοθετήσει την τεχνολογία αφής και στο πλαίσιο της συσκευής, δανειζόμενο λειτουργίες από το Magic Mouse, με το περίβλημα της συσκευής να είναι παρόμοιο με αυτό του magic. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως "η Apple πρόκειται να προχωρήσει σε αρκετές καινοτομίες με το iPhone της επόμενης γενιάς, όχι μόνο στο hardware αλλά και το software".

Επιπλέον υποστηρίζει πως η συσκευή θα γίνει διαθέσιμη τον Ιούνιο, και θα έχει κάμερα 5 megapixels και LED φλάς. Φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις γι΄αυτά που υποστηρίζει ο Chen παρά μόνο η αναφορά σε ανώνυμες πηγές. Πάντως όσον αφορά την κάμερα στα 5 megapixel, φαίνεται να έχει βάση ο ισχυρισμός του, αφού οι αναφορές του προηγούμενου μήνα θέλουν την Apple να έχει ήδη παραγγείλει κάμερες.

Μένει λοιπόν να δούμε αν στο επόμενο iPhone η Apple θα καταφέρει να καταργήσει ακόμη και το home button, αντικαθιστώντας το με λειτουργίες αφής.
1 Απάντηση στο θέμα
12 Jan, 2010 - 8:24 PM
Αναφορές από τον αποκλειστικό πάροχο του iPhone στην Νότια Κορέα ΚΤ, θέλουν το iPhone να κάνει το ντεμπούτο του στους εταιρικούς πελάτες τον Απρίλιο.

Οι Korea Times υποστηρίζουν σήμερα πως πηγές από την ΚΤ, κάνουν λόγο για το iPhone της επόμενης γενιάς, το οποίο θα έχει οθόνη OLED, δυνατότητα για βιντεοκλήσεις και μεγάλη πιθανότητα για αποσπώμενη μπαταρία. Επίσης η αναφορά υποστηρίζει πως θα διαθέτει dual-core επεξεργαστή, μεγαλύτερες δυνατότητες στα γραφικά και εξαιρετική κάμερα. Η εταιρία σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις δοκιμαστικά σε εταιρικούς πελάτες τον Απρίλιο και οι τοπικοί διανομείς να το διαθέσουν στους χρήστες τον Ιούνιο.

Οι Times αναφέρουν πως οι συνομιλίες για την διάθεση του επόμενου μοντέλου μεταξύ KT και Apple έχουν ήδη ξεκινήσει, και επικαλούνται δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της ΚΤ, με τις δύο εταιρίες να έχουν συμφωνήσει στην παρουσίαση της συσκευής όσο το δυνατόν νωρίτερα. Οι φήμες λοιπόν για εμφάνιση του iPhone 4ης γενιάς μέχρι τα μέσα της χρονιά αυξάνονται και δεν αποκλείεται στο φημολογούμενο event του Ιανουαρίου να πάρουμε μία γεύση.
17 Απαντήσεις
12 Jan, 2010 - 3:58 PM
Η Apple αυξάνοντας ένταση στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος τα τελευταία χρόνια, κατέχει πλέον την πρώτη θέση στην λίστα που δημοσίευσε η Greenpeace για τις πιο "πράσινες" εταιρίες καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων.

Αν γυρίσουμε πίσω στο 2006 θα θυμηθούμε τις διαμαρτυρίες της Greenpeace για τα τοξικά υλικά που χρησιμοποιούσε η Apple στην κατασκευή των προϊόντων της, καθώς και την έντονη παρουσία της σε διάφορα events της εταιρίας. Οι δηλώσεις τότε της Greenpeace ήταν αποκαρδιωτικές:

"Για μία εταιρία που υποστηρίζει ότι πρωτοπορεί στην σχεδίαση προϊόντων, η Apple δεν εκπληρώνει κανένα κριτήριο. Αποτυγχάνει δέ να υϊοθετήσει τις αρχές για πρόληψη, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις ίδιες ουσίες και δεν παρέχει κανένα πλάνο γι' απαλλαγή από τα τοξικά χημικά."

Τα τελευταία τρία χρόνια όμως η Apple κατάφερε να αλλάξει σημαντικά την οικολογική της φιλοσοφία, προσπάθεια και εικόνα, κατασκευάζοντας προϊόντα πλήρως απαλλαγμένα από τοξικές ουσίες PVC και BFRs. Μάλιστα σε κάθε παρουσίαση ενός καινούργιου προϊόντος αλλά και στην ιστοσελίδα της, η εταιρία αφιερώνει ένα σημαντικό μέρος στην περιγραφή του "πράσινου" σκεπτικού της.

Αποτέλεσμα η Greenpeace την προηγούμενη εβδομάδα να την κατατάσσει πρώτη ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρίες καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, αναφέροντας πως η Apple οδηγεί τις εξελίξεις πρός την εξάλειψη των βλαβερών τοξικών ουσιών, με τους νέους iMac και MacBook να είναι τα πρώτα PC πλήρως απαλλαγμένα από PVC και BFR.

4 Απαντήσεις
11 Jan, 2010 - 7:11 PM
H ιστοσελίδα AppleInsider αναφέρει πως η Apple έχει δουλέψει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια ειδική έκδοση της σουίτας iWork, προκειμένου να υϊοθετηθεί αρχικά από το φημολογούμενο Tablet.

Το άρθρο της ιστοσελίδας προκύπτει από μια σχετική δημοσίευση των New York Times για την αυξανόμενη αγορά των υπολογιστών τύπου tablet. Συγκεκριμένα οι New York Times περιγράφουν συζητήσεις με διάφορους πρώην μηχανικούς της Apple που είχαν εξέχοντα ρόλο στην ανάπτυξη του Apple Tablet και αναφέρουν ότι οι χρήστες θα υποχρεωθούν να υϊοθετήσουν ένα καινούργιο "λεξικό" από λειτουργίες αφής και κινήσεις των δαχτύλων, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας που απέκτησε η Apple με την εξαγορά της FingerWorks το 2007.

Οι πρώην υπάλληλοι αναφέρουν πως το Tablet θα προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία από λειτουργίες αφής, όπως για παράδειγμα: swipe down με τρία δάχτυλα και rotate, μπορεί να προκαλεί το άνοιγμα μιας εφαρμογής. Επιπλέον η εταιρία τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται πως αναπτύσει μια ειδική έκδοση με λειτουργίες αφής, για την σουίτα iWork.

Οι New York Times υποθέτουν πως η Apple θέλει να προωθήσει το tablet της ώς ένα πλήρη και λειτουργικό υπολογιστή, αντί για μία συσκευή που απλά θα διαβάζει ηλεκτρονικά βιβλία και θα παίζει ταινίες. Εφόσον τα παραπάνω ευσταθούν και δεν ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας, τότε μιλάμε για μια τρίτη έκδοση του Mac OS (ένα υδριβικό Mac OS όπως το ονομάζουν πολλοί, δηλ. κάτι ανάμεσα σε Mac OS X και iPhone OS), η οποία απευθύνεται σε μια μελλοντική γενιά από παρόμοιες συσκευές.
10 Απαντήσεις
09 Jan, 2010 - 12:24 PM
Η ιστοσελίδα GeekSMAC αναφέρει μια πληροφορία που θέλει το iPhone 4ης γενιάς να κάνει την εμφάνισή του στο φημολογούμενο special event της 27ης Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα σε σχετικό της άρθρο λέει πως μαζί με το Apple Tablet θα ανακοινωθεί και το iPhone 4G, δηλαδή το iPhone 4ης γενιάς, το οποίο μάλιστα θα είναι διαθέσιμο άμεσα. Κάτι τέτοιο πιθανώς να ταιριάζει με τις φήμες που θέλουν το speial event να επικεντρώνεται στην πλατφόρμα φορητών/κινητών συσκευών. Η πηγή πάντως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την συσκευή.

*Ευχαριστούμε τον χρήστη του φόρουμ dimisx για το tip.

Εν τω μεταξύ το Reuters αναφέρει (via MacRumors.com) πως οι πληροφορίες που έρχονται από την αλυσίδα προμηθευτών της Apple, καταδεικνύουν πως οι οθόνες αφής που προορίζονται για το Tablet βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή, με το εξωτερικό περίβλημα που θα είναι τελικά αλουμινένιο, ν' αρχίσει να κατασκευάζεται τον επόμενο μήνα. Επίσης σημειώνει πως με την μαζική παραγωγή του επιμέρους hardware για το Tablet να έχει ξεκινήσει, θα πρέπει να αναμένουμε την διάθεση της συσκευής το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ολα τα βλέματα λοιπόν παραμένουν στραμμένα στην 27η Ιανουαρίου αν και η Apple δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάτι επισήμως.
9 Απαντήσεις
FPSS slide image

Δοκιμή: OCZ Agility SSD 120GB

Δοκιμάζουμε τον mainstream SSD δίσκο της OCZ...

FPSS slide image

Δοκιμή: Tweetie 2

Φιλοδοξεί να χαρακτηριστεί ο απόλυτος client για το Twitter...

FPSS slide image

Magic Mouse Review

Το "μαγικό" ποντίκι με τις λειτουργίες αφής είναι εδώ...

FPSS slide image

NDrive Greece App Review

Δοκιμάζουμε την καινούργια εφαρμογή πλοήγησης για το iPhone...

FPSS slide image

OCZ SSD Vertex Turbo Series 120GB Review

Οι δίσκοι SSD μπαίνουν για τα καλά στο παιχνίδι. Δοκιμάζουμε τον Vertex Turbo 120GB...

FPSS slide image

IPhone 3GS Review

Η νεότερη έκδοση του iPhone είναι ακόμα πιο γρήγορη...

FPSS slide image

Apple In-Ear Headphones Review

Πόσο καλά τα καταφέρνουν τα in-ear ακουστικά της Apple; Διαβάστε την παρουσίαση...

FPSS slide image

OCZ Slate Express Card Review

Δοκιμάζουμε την Slate ExpressCard 16GB της OCZ, και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις...

FPSS slide image

MobileNavigator Europe App Review

Η πρώτη εμπορική εφαρμογή πλοήγησης είναι γεγονός...

FPSS slide image

IPhone OS 3.0 Reviewed

Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού για το iPhone δηλώνει παρών...

Το review του MacLife.gr για ολοκαίνουργιο iPod Nano
Το review του MacLife.gr για νέο λειτουργικό της Apple Snow Leopard
Το review του MacLife.gr για το νέο Mac mini
Το review του MacLife.gr για το iLife '09

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:51.


Copyright ©2005-2010 MacLife.gr | Apple User Group
News, Opinions, Reviews, Guides & Forum for the Apple User & Developer
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.1