• Συμπληρωματικές αναβαθμίσεις για το Mac OS X

    Η Apple διέθεσε σιωπηρά στην αρχή της εβδομάδος που διανύουμε συμπληρωματικές αναβαθμίσεις για τις τελευταίες εκδόσεις των λειτουργικών Lion και Mountain Lion. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν κάποιες επιπλέον διορθώσεις και μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε μέσω της Ενημέρωσης λογισμικού (Software Update) είτε μέσω της σελίδας της Apple.

    Ειδικότερα η αναβάθμιση της έκδοσης OS X Lion 10.7.5 (Update 1.0) διορθώνει δύο προβλήματα. Το πρώτο αφορά ένα θέμα που είχε δημιουργηθεί με τα εφεδρικά αντίγραφα Time Machine και τον υπερβολικό χρόνο που χρειάζονταν για να ολοκληρωθούν ενώ το δεύτερο πρόβλημα που επιλύεται έχει να κάνει με το ID ορισμένων προγραμματιστών και την αδυναμία να χρησιμοποιηθεί για ορισμένες εφαρμογές. Η αναβάθμιση αλλάζει το Build Number από 11G56 σε 11G63 και ζυγίζει περί τα 2 MB.

    Η αναβάθμιση της έκδοσης OS X Mountain Lion 10.8.2 (Update 1.0) διορθώνει περισσότερα προβλήματα όπως:
    • Επιλύεται ένα θέμα που μπορούσε να προκαλέσει την μη-σωστή εμφάνιση Γιαπωνέζικων χαρακτήρων στην εφαρμογή Mail
    • Επιτρέπει στο Safari να έχει πρόσβαση σε ασφαλής σελίδες όταν είναι ενεργοποιημένος ο Γονικός έλεγχος (parental control)
    • Επιλύει ένα θέμα που μπορούσε να αποτρέψει την εκκίνηση υπολογιστών που διαθέτουν περισσότερη μνήμη από 64 GB
    • Επιλύει ένα θέμα που μπορούσε να προκαλέσει ξαφνικό τερματισμό της εφαρμογής DVD Player
    Η συγκεκριμένη αναβάθμιση του ML ζυγίζει περί τα 26.65 MB. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως και για τις δύο αναβαθμίσεις απαιτείται επανεκίννηση του υπολογιστή και φυσικά συνιστάται να πραγματοποιηθούν.

    10.8.2. 1.0

    Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά ως θέμα στο φόρουμ: Συμπληρωματικές αναβαθμίσεις για το Mac OS X από τον 8u88l3 Πλοηγηθείτε στο αρχικό θέμα