• Δημοσιεύθηκε στις 26-10-2012 12:43
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Οι φήμες έπεσαν για άλλη μια φορά μέσα και οι διαρρεύσεις ήταν σωστές. Η Apple αποφάσισε να φτιάξει ένα iPad μικρότερου μεγέθους και το παρουσίασε στο event της 23ης Οκτωβρίου. Αν και τελικά δεν αποτέλεσε κανένα προϊόν το κεντρικό θέμα του event και ο χρόνος μοιράστηκε σχεδόν στα ίσα για όλα όσα είδαμε, σίγουρα το iPad mini μαζί με τα νέα iMac τράβηξαν τα περισσότερα βλέμματα και χειροκροτήματα. Με την διάθεση του πρώτου μοντέλου iPad, ο Steve Jobs είχε δηλώσει πως αυτό το μέγεθος οθόνης (9.7") είναι το ιδανικότερο για μία ταμπλέτα και όχι κάτι μικρότερο ή μεγαλύτερο. Από την μία όμως ο ανταγωνισμός και από την άλλη η τρομερή επιτυχία που έχει σημειώσει το iPad, έκαναν την Apple να αναθεωρήσει αυτή την άποψη.

  Το iPad mini που διατίθεται στα ίδια χρώματα, μεγέθη και εκδόσεις με το κανονικό iPad, προσφέρει ένα συνδυασμό των χαρακτηριστικών του iPad 2 και του iPad 4.
  Δημοσιεύθηκε στις 26-10-2012 00:39
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Δεν πρόλαβαν να περάσουν 6 μήνες καλά καλά και η Apple παρουσίασε στο προχθεσινό event το επόμενης γενιάς iPad. Η ονομασία που του έδωσε αυτή την φορά είναι "iPad με Retina οθόνη" (iPad with Retina Display), αποφεύγοντας για ακόμα μια φορά να το απαριθμήσει. Να θυμίσουμε πως για το iPad τρίτης γενιάς είχε επιλέξει την ονομασία "Νέο iPad" (New iPad). Ίσως η Apple δεν θέλησε να υιοθετήσει αριθμητικές ονομασίες για τα συγκεκριμένα μοντέλα, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και συγχύσεις μεταξύ των 3G(en)/4G(en) και των δεδομένων που μπορούν να υποστηρίξουν από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

  Εξωτερικά δέχθηκε την αναμενόμενη αλλαγή του 30πινου κονέκτορα με τον κατά πολύ μικρότερο σε μέγεθος και πλήρως ψηφιακό, lightning connector.
  Δημοσιεύθηκε στις 24-10-2012 16:01
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Ενάμιση χρόνο είχε η Apple να αναβαθμίσει τους all-in-one υπολογιστές της, με την τελευταία μάλιστα αναβάθμιση τους να περιείχε μόνο καλύτερους επεξεργαστές και την αλλαγή της FaceTime camera σε HD. Χθες όμως δεν συνέβηκε το ίδιο, μιας και η Apple παρουσίασε την όγδοη σειρά των υπολογιστών iMac. Ανανεωμένο design λοιπόν αλλά και εσωτερικές αναβαθμίσεις, με το αποτέλεσμα να αφήνει όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και όσους το παρακολουθούσαν live, με ανοιχτό το στόμα.

  Ο σχεδιασμός της τελευταίας γενιάς των iMac, έχει καταφέρει να μειώσει κατά 40% τον όγκο του μηχανήματος σε σχέση με αυτό της προηγούμενη γενιάς, ενώ περιμετρικά της οθόνης το πάχος φτάνει μόνο τα 5 χιλιοστά με το superdrive να έχει πλέον αφαιρεθεί και από αυτή την σειρά υπολογιστών της Apple.
  Δημοσιεύθηκε στις 24-10-2012 00:04
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Η αναβάθμιση των Mac Mini όπως είχαμε αναφέρει αφορούσε μόνο το εσωτερικό του, καθώς η σχεδίαση του έμεινε η ίδια με αυτή του προηγούμενου μοντέλου. Έτσι το Mac Mini δέχθηκε βελτιώσεις σε επεξεργαστή, μνήμη, κάρτα γραφικών και θύρες, κρατώντας τις ίδιες ακριβώς τιμές και ταυτόχρονα διπλασιάζοντας την απόδοση του.

  Ειδικότερα τα μοντέλα Mac Mini του 2012 προσφέρονται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, την base entry model, την high-end και την high-end server έκδοση. Η φθηνή έκδοση διατίθεται στα $599 και έρχεται με επεξεργαστή Intel Dual Core i5 χρονισμένο στα 2.5GHz, μη επεκτάσιμο από το BTO και 500GB σκληρό δίσκο επίσης μη επεκτάσιμο από το BTO. Η high-end έκδοση κοστίζει $200 δολάρια πιο ακριβά και προσφέρει επεξεργαστή Intel Quad Core i7 στα 2.3GHz με δυνατότητα επέκτασης στα 2.6GHz και 1T σκληρό δίσκο, επεκτάσιμο σε 256GB ssd ή 1T Fusion.
  Δημοσιεύθηκε στις 23-10-2012 22:23
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Τον Ιούνιο που μας πέρασε η Apple είχε παρουσιάσει το πρώτο retina laptop της, που αποτέλεσε ταυτόχρονα και τον πρώτο της υπολογιστή που απέκτησε αυτήν την τρομερή οθόνη. Μέχρι τότε μόνο οι χρήστες των iOS συσκευών της εταιρίας, όπως των iPhone και iPad μπορούσαν να χαρούν την τεχνολογία Retina. Το Macbook Pro 15” λοιπόν άνοιξε τον χορό και σήμερα ακολούθησε το μικρό του αδερφάκι.

  Η έκδοση των 13” του Retina Macbook Pro δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από αυτήν των 15”, εκτός φυσικά από την διαφορά μεγέθους της οθόνης. Η Apple διαθέτει δύο μοντέλα Retina στις 13” με μέγιστη ανάλυση 2560x1600 και 227 πίξελς ανά ίντσα, που παράγουν περισσότερα από 4 εκατομμύρια πίξελς. Το φθηνό μοντέλο της σειράς ή αλλιώς base model διατίθεται προς $1,699 και διαθέτει επεξεργαστή Intel Dual-Core i5 Ivy Bridge χρονισμένο στα 2,5GHz με πιθανή ΒΤΟ αναβάθμιση σε Intel Dual-Core i7 Ivy Bridge χρονισμένο στα 2,9GHz.
  Δημοσιεύθηκε στις 23-10-2012 16:57
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Σύμφωνα με μια αναφορά από την ιστοσελίδα BGR, η Apple ετοιμάζει μια άμεση αναβαθμισμένη έκδοση του iOS για να επιλύσει διάφορα μικροπροβλήματα πριν διαθέσει την έκδοση iOS 6.1. Η νέα αυτή έκδοση θα είναι η 6.0.1 και πολύ πιθανόν να διατεθεί μετά το αποψινό event, μιας και η Apple την δοκιμάζει τον τελευταίο καιρό με διάφορους παρόχους της Αμερικής.

  Ειδικότερα με την έκδοση iOS 6.0.1 θα διορθώνονται τα εξής προβλήματα:
  • Διόρθωση οριζοντίων γραμμών που εμφανίζονται σε ορισμένες περιπτώσεις όταν σηκώνεται το πληκτρολόγιο ή ανοίγει ένας φάκελος
  Δημοσιεύθηκε στις 23-10-2012 15:15
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Λίγες ώρες έχουν απομείνει για το "μικρό" event της Apple που θα διεξαχθεί στο California Theatre στο San Jose ώστε να δούμε τι έχουν να μας παρουσιάσουν αυτή τη φορά οι άνθρωποι του Cuppertino. Η εταιρία έχει να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο χώρο για να πραγματοποιήσει μία παρουσίαση από το 2004, όπου ο Steve Jobs είχε παρουσιάσει τα τότε νέα μοντέλα iPod. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να φιλοξενήσει το σημερινό event και έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με τις κουβέντες του διαδικτύου, σήμερα πρόκειται να δούμε λίγο από όλα, μιας και θα έχουμε αναβαθμισμένους υπολογιστές της Apple, νέο μοντέλο iPad αλλά και αναβαθμισμένο software. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά, πάντα σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, τι πρόκειται να δούμε σήμερα.

  iPad:
  Το κύριο θέμα του σημερινού event σε συνδυασμό με τον τομέα της εκπαίδευσης που θέλει η Apple να το λαντσάρει.
  Δημοσιεύθηκε στις 22-10-2012 20:28
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Όπως είχαμε αναφέρει μετά το τέλος του προηγούμενου event της Apple, μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται η διάθεση της ενδέκατης έκδοσης του iTunes. Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του μήνα και μία μόλις ημέρα πριν από το επόμενο event της αγαπημένης μας εταιρίας, ευελπιστούμε πως η διάθεση του θα πραγματοποιηθεί αν όχι άμεσα μετά το τέλος event, τότε σε πολύ σύντομα χρονικό διάστημα. Η ενδέκατη έκδοση του ιTunes έχει δεχτεί σημαντικές αλλαγές και αναμένεται με ανυπομονησία.

  Επίσης "ξέφυγαν" κάποιες πληροφορίες από το τωρινό ηλεκτρονικό κατάστημα βιβλίων που ενσωματώνεται μέσα στο iTunes Store, οι οποίες προδίδουν επερχόμενη αναβάθμιση της εφαρμογής iBooks. Η εν λόγω εφαρμογή αποτελεί την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη μας για αρχεία PDF και φυσικά για βιβλία.
  Δημοσιεύθηκε στις 20-10-2012 16:25
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Όπως είχαμε αναφέρει η ιστοσελίδα 9to5mac.com διέρρευσε 24 SKU αριθμούς οι οποίοι ανήκουν σε iPad που θα ανακοινωθούν στο επερχόμενο media event της Apple την Τρίτη που μας έρχεται. Όπως είχε επισημάνει η ιστοσελίδα, δεν ήταν ξεκάθαρο αν αυτοί οι αριθμοί αφορούσαν αποκλειστικά το νέο αδερφάκι του iPad, το iPad Mini ή αν επρόκειτο και για αναβαθμισμένα μοντέλα του iPad 3.

  Ύστερα από νέες πληροφορίες που δημοσίευσε και πάλι η ιστοσελίδα 9to5mac.com, οι πρώτοι 12 κωδικοί αφορούν μια ανανεωμένη έκδοση του τωρινού IPad 3 (ή New iPad όπως το αποκάλεσε η Appe). Προσθέτει δε πως οι τιμές του δεν θα αλλάξουν καθόλου και τα ανανεωμένα αυτά μοντέλα θα εξακολουθούν να πωλούνται στην Αμερική προς $499.00, $599.00 και $699.00 για τις εκδόσεις WiFi των 16, 32 και 64 GB αντίστοιχα.
  Δημοσιεύθηκε στις 17-10-2012 12:21
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 6 είναι μία καινούργια εφαρμογή της Apple με την ονομασία Passbook. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητη ή αν προτιμάτε, "θάφτηκε" λίγο από άλλα χαρακτηριστικά και από το γεγονός ότι δεν υποστηρίζεται ακόμα ευρέως. Σήμερα θα την δούμε πιο αναλυτικά και θα περιγράψουμε ποιες είναι οι δυνατότητές της καθώς και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

  Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Apple για το τι είναι το Passbook: "Οι κάρτες επιβίβασης σας, εισιτήρια κινηματογράφων, κουπόνια λιανικού εμπορίου, κάρτες πελατειακής πίστης και πολλά άλλα είναι τώρα συγκεντρωμένα όλα σε ένα μέρος. Μπορείτε να προσθέσετε πάσα στο Passbook μέσα από εφαρμογές, e-mail, ιστοσελίδες από τις συμμετέχουσες αεροπορικές εταιρείες, θέατρα, καταστήματα και πολλά άλλα.
  Δημοσιεύθηκε στις 16-10-2012 23:23
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Ανακοινώθηκε και επίσημα το επόμενο event της Apple. Οι προσκλήσεις στάλθηκαν στα μέσα μαζική ενημέρωσης και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Loop, το event θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 23 Οκτωβρίου στο California Theatre του San Jose, 20:00 ώρα Ελλάδος. Η πρόσκληση δεν μαρτυράει εύκολα αυτή τη φορά το κυρίως προϊόν που θα παρουσιαστεί στο event. Αν λάβουμε υπόψη μας τα τελευταία νέα του διαδικτύου, σε συνδυασμό με την πρόταση που υπάρχει πάνω στην πρόσκληση "We 've got a little more to show you" (σε ελεύθερη μετάφραση "Έχουμε λίγα περισσότερα να σας δείξουμε"), η λέξη little κρύβει το iPad Mini.

  Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 9to5mac, εκτός από το νέο iPad Mini, τα νέα Retina MacBook Pro 13" και τα νέα Mac Mini, θα δούμε και νέα μοντέλα iMac.
  Δημοσιεύθηκε στις 16-10-2012 17:39
  Προεπισκόπηση Άρθρου

  Μετά τις αναφορές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από έγκυρες πηγές, όπως η Wall Street Journal, έρχονται και πληροφορίες από έγκυρους κατασκευαστές θηκών και άλλων αξεσουάρ να οριστικοποιήσουν ουσιαστικά την επερχόμενη έκδοση ενός μικρότερου μοντέλου iPad.

  Στο επόμενο event της Apple που φημολογείται ότι θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του campus της εταιρίας και θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου (χωρίς φυσικά να έχει γίνει επίσημη ενημέρωση ούτε για την ημερομηνία ούτε για το μέρος ακόμα), το κύριο προϊόν της παρουσίασης θα είναι ένα iPad με μικρότερες διαστάσεις. Το iPad Mini, όπως πιθανώς θα ονομάζεται η συσκευή, φημολογείται εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο, όπως άλλωστε ακουγόταν και μια πιο μικρή έκδοση του iPhone.

  Σελίδα 1 από 15 1 2 3 4 11 ... ΤελευταίαΤελευταία