• Επιστολή του Tim Cook για τους χάρτες της Apple

    Χθες η Apple δημοσίευσε μια ανοικτή επιστολή από τον CEO της, Tim Cook, δηλώνοντας πως ήταν ανέτοιμη να παραδώσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης για τους πελάτες της αναφορικά με την καινούργια της εφαρμογή με τους χάρτες. Στο γράμμα, ο Tim Cook σημείωσε πως η εταιρεία κάνει τα πάντα για να βελτιώσει την εφαρμογή. Ωστόσο, συνέστησε μια σειρά από εναλλακτικές εφαρμογές και εφαρμογές web για τους χρήστες να δοκιμάσουν αν θέλουν μέχρις ότου διορθωθούν οι χάρτες της Apple. Μεταξύ των συστάσεων του αναφέρονται οι επιλογές Bing, MapQuest, Waze, καθώς και οι εφαρμογές web της Google και της Nokia.

    Η Apple αποφάσισε στο iOS 6 να αφήσει την εφαρμογή με τους χάρτες της Google που είχε ενσωματώσει από την πρώτη έκδοση του λειτουργικού και να δημιουργήσει μια δική της, καλύτερη εφαρμογή. Η προσπάθεια αυτή φαίνεται να παραδόθηκε ελλιπής τελικά μιας και δεν είναι λίγα τα προβλήματα για τα οποία παραπονούνται οι χρήστες στο διαδίκτυο. Η Apple έχει αποδεχθεί το λάθος της παρέχοντας αφενός στους χρήστες οδηγίες για το πως να δηλώνουν διορθώσεις των Σημείων ενδιαφέροντος (POIs) μέσα από τις συσκευές τους και αφετέρου μέσω της επιστολής που δημοσίευσε χθες. Συντόμευση του συνδέσμου της επιστολής, προστέθηκε στην πρώτη σελίδα του site και όχι κάπου σε ψιλά γράμματα όπου δεν θα ήταν εμφανής. Ειδικότερα η επιστολή ανέφερε τα εξής σε ελεύθερη μετάφραση:

    Προς τους πελάτες μας,

    Στην Apple, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε παγκόσμιας κλάσης και υψηλής ποιότητας προϊόντα που να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης στους πελάτες μας. Με την διάθεση της νέας εφαρμογής μας Χάρτες την περασμένη εβδομάδα, δεν φέραμε εις πέρας αυτήν την δέσμευση. Λυπούμαστε πάρα πολύ για την απογοήτευση που έχει προκαλέσει στους πελάτες μας και να κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να κάνουμε τους Χάρτες καλύτερους.

    Διαθέσαμε εφαρμογή για χάρτες από την πρώτη έκδοση του iOS. Καθώς ο καιρός πέρασε, θέλαμε να παρέχουμε στους πελάτες μας ακόμα καλύτερη εφαρμογή για χάρτες συμπεριλαμβάνοντας χαρακτηριστικά όπως οι κατευθύνσεις στροφή-ανά-στροφή, η ενσωμάτωση φωνητικών εντολών, την λειτουργία Flyover και χάρτες που είναι βασισμένοι σε διανύσματα. Για να μπορούσε να είναι εφικτό κάτι τέτοιο, έπρεπε να δημιουργήσουμε μια νέα έκδοση του Maps από το μηδέν.

    Υπάρχουν ήδη πάνω από 100 εκατομμύρια iOS συσκευές που χρησιμοποιούν τους νέους Χάρτες της Apple, με ολοένα και περισσότερες να προστίθενται καθημερινά. Σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα που κυκλοφορούν οι νέοι χάρτες, οι iOS χρήστες έχουν ήδη ψάξει για σχεδόν μισό δισεκατομμύριο τοποθεσίες. Όσο περισσότερο οι πελάτες μας χρησιμοποιούν τους χάρτες μας τόσο καλύτεροι θα γίνονται, καθώς εκτιμούμε σε μέγιστο βαθμό όλα τα σχόλια που λαμβάνουμε από εσάς.

    Για την περίοδο που βελτιώνουμε τους Χάρτες, μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικές λύσεις κατεβάζοντας εφαρμογές χαρτών από το App Store όπως το Bing, MapQuest και Waze, ή να χρησιμοποιήσετε το Google ή το Nokia Maps μεταβαίνοντας στους ιστοχώρους τους και δημιουργώντας ένα εικονίδιο στην κεντρική οθόνη σας για τις διαδίκτυο εφαρμογές τους.

    Ό,τι κάνουμε στην Apple έχει ως στόχο να καταστήσει τα προϊόντα μας τα καλύτερα στον κόσμο. Γνωρίζουμε το τι περιμένετε ότι από εμάς, και εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ασταμάτητα μέχρι οι Χάρτες μας να φτάσουν το απίστευτα υψηλό επίπεδο (που θέλουμε).

    Tim Cook
    CEO της Apple
    Στην δημοσίευση υπάρχουν σύνδεσμοι για να ακολουθήσετε τις εναλλακτικές μεθόδους που προτείνει ο Tim Cook.

    Website to Home Screen

    Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά ως θέμα στο φόρουμ: Επιστολή του Tim Cook για τους χάρτες της Apple από τον 8u88l3 Πλοηγηθείτε στο αρχικό θέμα
    Σχόλια 1 Σχόλιο
    1. cool11's Avatar
      Εγω και αλλοι γνωστοι μου mac users, λεμε οτι αν o Jobs ηταν ακομη στο τιμονι της εταιριας, τετοια ρεζιλικια δεν θα γιονταν ποτε.
      Ειχε γινει το antenna gate, αλλα σε πολυ μικροτερη εκταση, αντιμετωπιστηκε γρηγορα κι αποτελεσματικα, και μικρης εκτασης θεμα.
      Ελπιζω να μην επαναληφθουν τετοια ατυχη περιστατικα...