• Ένας χρόνος χωρίς τον Steve Jobs

    Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που η Apple δημοσίευσε την ανακοίνωση πως ο Steve Jobs δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο Steve Jobs που ταλαιπωρήθηκε αρκετά χρόνια από την επάρατη νόσο, έφυγε από την ζωή αρκετά νέος, σε ηλικία 56 ετών (1955 - 2011). Η φειδωλή ανακοίνωση από την Apple ανέφερε χαρακτηριστικά: "Με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνουμε πως σήμερα απεβίωσε ο Steve Jobs. Η ιδιοφυΐα, το πάθος και η ενεργητικότητα του Steve, ήταν η πηγή αμέτρητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν την ζωή όλων μας. Ο κόσμος είναι ασύγκριτα καλύτερος λόγω του Steve."

    Και ήταν πράγματι έτσι, αφού η ιδιοφυΐα, το πάθος και η ενεργητικότητα του Steve Jobs, ήταν όχι μόνο η πηγή καινοτόμων προϊόντων που κυκλοφόρησαν όσο ζούσε, αλλά και προϊόντων που κυκλοφορούν σήμερα από την Apple και σίγουρα στο μέλλον. Ο Jobs με την επιστροφή του στην Apple το 1996, ανέλαβε την διαχείριση μιας εταιρείας που επρόκειτο να σπάσει σε κομμάτια και να ξεπουληθεί,
    και την μετέτρεψε μέσα σε μια δεκαπενταετία σε μια από τις μεγαλύτερες σε χρηματιστηριακή αξία εταιρείες στον κόσμο. Φυσικά αυτή η εξέλιξη οφείλεται κυρίως στις ιδέες του Jobs, ο οποίος άλλαξε και δημιούργησε ξανά δυο αγορές: την αγορά της μουσικής με το iPod και το iTunes και την αγορά των κινητών τηλεφώνων με το iPhone, ενώ έφερε την επανάσταση στο χώρο των υπολογιστών δημιουργώντας μια εντελώς νέα αγορά, αυτή των tablets με το μοναδικό iPad. Να μην ξεχάσουμε φυσικά και την επανάσταση που έφερε στις ταινίες κινουμένων σχεδίων, την εταιρεία Pixar, την οποία αργότερα πούλησε στην Disney καθιστώντας τον μάλιστα τον μεγαλύτερο μέτοχό της. Ο Jobs είχε πολλά δημιουργικά χρόνια ακόμη μπροστά του, κι αν ζούσε ακόμη θα εξακολουθούσε να μας εκπλήσσει με το μοναδικό ταλέντο που είχε να παρουσιάζει τα προϊόντα της Apple. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως έχει αφήσει μια πολύ μεγάλη κληρονομιά πίσω του, και κυρίως άξιους συνεργάτες που θα κάνουν τις ιδέες του πράξη τα επόμενα χρόνια.

    Ο Steve Jobs έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στην Καλιφόρνια γύρω στις 3 μ.μ. στις 5 Οκτωβρίου 2011, με ολόκληρη την οικογένειά του να βρίσκεται στο πλάι του. Φέρεται πως τα τελευταία του λόγια ήταν "Oh wow. Oh wow. Oh wow." Ο Jobs κηδεύθηκε σε μια μικρή ιδιωτική τελετή στις 7 Οκτωβρίου. Η Apple τίμησε την μνήμη του σε μια εκδήλωση για τους εργαζόμενους της εταιρείας, στο Campus της Apple στο Cupertino στις 19 Οκτωβρίου.

    Όπως όλες οι μεγάλες προσωπικότητες, ο Steve Jobs είχε φίλους και εχθρούς, θαυμαστές και επικριτές, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ικανότητά του να δημιουργεί. Μάλιστα η τελευταία του δημόσια εμφάνιση, ήταν για να παρουσιάσει στις αρχές του Cupertino, το εκπληκτικό Campus 2 της εταιρείας, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο Steve Jobs θα παραμείνει για τους φίλους της Apple, μια μοναδική μορφή, που άλλαξε ριζικά τον κόσμο της τεχνολογίας.

    Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά ως θέμα στο φόρουμ: Ένας χρόνος χωρίς τον Steve Jobs από τον MihalisGR Πλοηγηθείτε στο αρχικό θέμα
    Σχόλια 6 Σχόλια
    1. cool11's Avatar
      Οραματιστης, με τρομερες ικανοτητες. Αλλαξε για παντα τον κοσμο των υπολογιστων, αλλα και τις ζωες εκατομμυριων ανθρωπων, σε σχεση με την τεχνολογια.
    1. jim clarinetist's Avatar
      The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do..."

      Steve
    1. skiabox's Avatar
      Πηγαίνετε www.apple.com
    1. gha's Avatar
      Όπως διάβασα και κάπου:

      "Πέρασε, κιόλας, ένας χρόνος από το θάνατο του τρίτου ανθρώπου της Ιστορίας που έγινε γνωστός από ένα «μήλο» - μετά τους Αδάμ και Νεύτωνα".
    1. Γιωργος's Avatar
      Αν ζούσε σήμερα θα τραβούσε πολλά αυτιά από κάποιους κυριους
    1. JimmakoS's Avatar
      Quote Originally Posted by Γιωργος View Post
      Αν ζούσε σήμερα θα τραβούσε πολλά αυτιά από κάποιους κυριους
      Άστα να πάνε. Ένας λόγος που δεν πίστευα ότι το iPhone θα ήταν όπως αυτό που παρουσιάστηκε ήταν διότι επί εποχή Steve τίποτα δεν έβγαινε προς τα έξω.

      Λέω τουλάχιστον αυτή του την στρατηγική θα την υιοθετούσαν...

      Αλλά όπως φάνηκε ξέραμε πως θα είναι 1 μήνα και βάλε πριν...